Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kmotrík: Neviem si predstaviť, že niekto zarobí na futbale

Futbalisti Slovana Bratislava, ktorí zimujú na čele tabuľky najvyššej súťaže, odohrajú jarnú časť sezóny na novom Národnom futbalovom štadióne na Tehelnom poli. Ten už prešiel kolaudáciou a môžu sa na ňom organizovať stretnutia domácich súťaží.

13.12.2018 16:49
7. Kmotríkovci na rázcestí Foto: ,
Majiteľ ŠK Slovan Ivan Kmotrík pri kontrolnom dni nového Tehelného poľa.
debata (5)

Pavel Komorník, predseda predstavenstva NFŠ, a.s., potvrdil, že na štadióne treba ešte dobudovať nejaké veci, aby spĺňal reglement Európskej futbalovej únie (UEFA) a mohli sa tu hrať aj medzinárodné zápasy. Tento certifikát zatiaľ stánok nemá. Malo by sa tak stať v priebehu niekoľkých najbližších týždňov.

Dôraz sa pritom kladie najmä na bezpečnosť, čo je aj významná súčasť v kolaudačnom procese. Dôležitým kritériom je fakt, za aký čas môžu organizátori zabezpečiť vyľudnenie štadióna.

„Ak bude plné hľadisko, dokážu ľudia bezpečne opustiť hľadisko za päť minút. Otvoria sa automaticky elektronické zámky a prítomní môžu vyjsť von. Norma UEFA je sedem minút, sme teda pod touto normou,“ vysvetlil Komorník.

Video

Na štadióne bude mať klub svoje priestory, ale ani na jar sa slovanisti ešte nebudú definitívne sťahovať z Pasienkov na druhú stranu Bajkalskej ulice. Klub by chcel naďalej využívať aj areál na Pasienkoch, kde ma sídlo už vyše deväť rokov.

„Keď sme prišli do Slovana, bolo tu jedno futbalové ihrisko,“ vyjadril sa majiteľ ŠK Slovan Ivan Kmotrík.

"Dnes má Slovan vybudovanú stopercentnú infraštruktúru, pribudlo osem ihrísk, z toho dve s umelou trávou a umelým osvetlením. Zatiaľ by sme boli radi, keby sme zostali na Interi, využívali tieto priestory ako tréningový kemp a udržiavali to tam. Naša mládež nás stojí veľa peňazí, ročne asi jeden milión eur.

Chceme sa pokúsiť, aby sme vychovali vlastných hráčov na kvalitatívnej úrovni súčasných futbalistov, ktorých musíme teraz draho kupovať v zahraničí. To je hudba budúcnosti, ale v každom prípade k tomu potrebujeme najmä kvalitné tréningové priestory a tie nemáme teraz možnosť kde získať a nahradiť súčasné."

Kontrolný deň na Národnom futbalovom štadióne Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Národný futbalový štadión počas kontrolného dňa...

Zdôraznil, že Slovan musí hrať na Tehelnom poli. „To je jasné asi každému. To nám káže história. Do Bratislavy patrí štadión takejto úrovne. V Slovane sme vychovali už tisíce detí, potrebujeme, aby deti viac športovali, možno o dvadsať-tridsať rokov sa nám tieto peniaze môžu vrátiť. Nikdy v živote nebude futbal záležitosťou biznisu: dám do neho milión, zarobím dva. To takto nefunguje. Neviem si predstaviť, že niekto zarobí na futbale.“

Možnosť trénovať na Pasienkoch privítal aj tréner Slovana Martin Ševela. „Nemám informácie, čo bude s Pasienkami. Ale potrebujeme niekde aj trénovať, ak bude šanca na tomto štadióne, určite sa nebudem tomu brániť,“ zdôraznil po poslednom jesennom kole, v ktorom jeho zverenci zdolali MŠK Žilina 5:2.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík