Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner ho nechcel. Dunajská Streda nečakane prišla o kapitána

Chorvátsky futbalista Marin Ljubičič nebude pokračovať v slovenskom tíme DAC 1904 Dunajská Streda.

16.08.2018 08:59
FUTBAL-FL: Dunajská Streda - Nitra Foto: ,
Marin Ljubičič (vpravo) z FK DAC 1904 Dunajská Streda a Tomáš Kóňa z FC Nitra v súboji o loptu.
debata (1)

Toto futbalové spojenie trvalo tri a pol roka a 30-ročný rodák z Metkoviča počas tohto obdobia odohral 100 zápasov v slovenskej najvyššej súťaže, viaceré aj ako kapitán tímu.

Ešte začiatkom tohto mesiaca viedol v pozícii defenzívneho stredopoliara s kapitánskou páskou mužstvo do boja v odvete 2. predkola Európskej ligy 2018/2019 proti Dinamu Minsk, v ktorom Dunajská Streda prehrala 1:4 (bieloruský tím postúpil s celkovým skóre 7:2, pozn.).

"DAC som odovzdal všetko, ale tréner ma už nechcel. Povedal mi, že on chce hrať moderný a rýchly futbal a ja mu do tejto koncepcie nepasujem. Mrzí ma, že to takto dopadlo. Dunajská Streda pre mňa znamenala všetko. Teraz som voľný hráč a uvidím, kam povedú moje kroky,“ povedal Marin Ljubičič pre denník Šport.

Ljubičič mal minulý týždeň incident na tréningu so spoluhráčom Tomášom Hukom, ktorý po jeho zákroku kopačkou do hlavy skončil v nemocnici.

Klub zo Žitného ostrova najskôr Chorváta dočasne suspendoval, už vtedy však bolo pravdepodobné, že v Dunajskej Strede jeho kariéra nebude pokračovať. Ljubičič to nechcel bližšie komentovať. Povedal len, že to bola neúmyselná zrážka a je mu ľúto, že spoluhráča zranil.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Marin Ljubičič