Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC remízovým kráľom. Rossi: Chýbajú nám kvalitnejší útočníci

Futbalisti účastníka slovenskej Fortuna ligy 2017/2018 FC DAC 1904 Dunajská Streda prezimujú na 4. mieste tabuľkového poradia a mohli aj vyššie, nebyť štyroch nerozhodných výsledkov v záverečných štyroch vystúpeniach v kalendárnom roku.

14.12.2017 16:44
Erik Pačinda Foto: ,
Erik Pačinda (uprostred) a Ľubomír Šatka (vľavo) z FK DAC 1904 Dunajská Streda.
debata

Zverenci talianskeho trénera Marca Rossiho začiatkom novembra v ligovom šlágri doma zdolali tím ŠK Slovan Bratislava (2:1), následne už nedokázali zabodovať naplno. Trikrát – proti mužstvám MŠK Žilina, FC Nitra a 1. FC Tatran Prešov – sa so súpermi rozišli bez gólov, jesennou derniérou bola sobotňajšia domáca remíza 3:3 s tímom FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble.

DAC má spomedzi účastníkov najvyššej slovenskej súťaže na konte najviac nerozhodných výsledkov (8). Tím zo Žitného ostrova v 19 kolách vybojoval 32 bodov (bilancia 8–8–3), má dvojbodové manko na Slovan a Žilinu a jedenásťbodové na lídra FC Spartak Trnava.

„Myslím si, že s odvedenou prácou môžeme byť spokojní: trénerský štáb, hráči aj vedenie. Aktuálna sezóna sa výrazne odlišuje od predošlej, pretože v každom stretnutí všetci bojujú až do poslednej chvíle. Podľa môjho názoru môžeme byť na seba hrdí, pretože sme v devätnástich stretnutiach získali tridsaťdva bodov a reálne sme ich mohli mať na konte o štyri až šesť viac. Z rôznych príčin sa nám to však nepodarilo. Musíme ešte popracovať na rozvoji osobnosti, aby sme v určitých okamihoch stretnutia riešili situácie lepšie. S prístupom všetkých hráčov som však spokojný. Po zimnej prestávke sa vrhneme do tvrdej práce s ešte väčšou silou a motiváciou,“ povedal tréner Rossi pre klubový web a pokračoval:

„V niektorých momentoch zápasov musíme byť mentálne silnejší, čo nám chýba aj z dôvodu, že máme mladý tím a spoločne so Žilinou sme najmladšie mužstvo v lige. Zároveň to však znamená, že DAC má budúcnosť. Myslím si však, že na niekoľkých postoch sa ešte potrebujeme posilniť. V prvom rade nám mimoriadne chýbajú kvalitnejší útočníci. Proti Zlatým Moravciam sme strelili tri góly, v ofenzíve teda nebol problém, aj keď sme nepremenili niekoľko gólových príležitostí. Problém bol v tom, že sme vzadu spravili chyby, na aké sme predtým neboli zvyknutí.“

„Počas zimnej prípravy sa musíme zlepšiť a chceli by sme sa posilniť futbalistom, ktorý prinesie do mužstva niečo navyše a pomôže nám porovnávať sa s mužstvami ako Žilina, Trenčín, Slovan, Ružomberok alebo prvá Trnava. Určite potrebujeme doniesť aspoň jednu osobnosť, pretože máme problém vždy, keď Kalmár s Pačindom nemajú svoj deň. To sa nám stalo napríklad vonku proti Prešovu alebo v domácom dueli s Nitrou. Chýba nám alternatíva; hráči, ktorí majú podobnú kvalitu ako spomenutí futbalisti a zároveň dokážu s nimi spolupracovať,“ dodal Rossi.

Niekdajší obranca FC Turín, Sampdorie Janov či Eintrachtu Frankfurt Rossi prevzal Dunajskú Stredu v júni, nahradil Csabu Lászlóa.

„Môžem povedať, že šesť mesiacov mi stačilo k tomu, aby som lepšie spoznal najvyššiu slovenskú súťaž. Teraz už vieme, akou kvalitou disponujú naši súperi. Takisto poznáme naše kvality a vieme, kde sú naše slabiny. Myslím si, že nadstavbová časť sezóny bude veľmi zaujímavá,“ vyhlásil 53-ročný kouč, ktorý v uplynulej sezóne získal maďarský titul s Honvédom Budapešť.

Rodáka z Druenta vo Fortuna lige zaujalo viacero futbalistov.

„Pre mňa sú vždy najlepší hráči tí moji. Nie je jednoduché povedať konkrétne meno, pretože v lige pôsobí veľa kvalitných futbalistov. Veľmi sa mi páčia trenčianski stredopoliari El Mahdioui, Ubbink a Van Haaren, zaujímaví hráči pôsobia aj v Žiline. Vysoko hodnotím aj trenčianskeho útočníka a lídra tabuľky strelcov Jangu či slovanistu Holmana, ktorého poznám ešte z Ferencvárosu. Ružomberské pravé krídlo Daniel je tiež skvelý futbalista. V slovenskej lige hrá veľa kvalitných futbalistov,“ skonštatoval Rossi a doplnil:

„Máme najlepších fanúšikov na Slovensku. Navyše máme aj najkrajší štadión a myslím si, že aj klub je najlepší. Krok po kroku sa však naďalej musíme vyvíjať a zároveň pracovať s vášňou, aby sme za pomoci fanúšikov boli jedným z najlepších mužstiev ligy.“

debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Fortuna liga #Marco Rossi