Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hral v Turíne, Janove i Frankfurte. Rossi povedie Dunajskú Stredu

Talian Marco Rossi sa stal nástupcom Csabu Lászlóa na pozícii hlavného trénera tímu najvyššej slovenskej futbalovej súťaže FC DAC 1904 Dunajská Streda.

11.06.2017 16:57
dac Dunajská Streda, Podbrezová, pavol šafranko Foto: ,
Dunajská Streda.
debata

Vedenie klubu to potvrdilo na svojom oficiálnom webe. Potvrdili sa tak informácie z piatka, keď o tomto kroku informovala talianska verzia portálu goal.com s odvolaním sa na Sky Sport.

Niekdajší obranca FC Turín, Sampdorie Janov či Eintrachtu Frankfurt Marco Rossi podpísal kontrakt na dva roky. Päťdesiatdvaročný kormidelník pred dvoma týždňami získal maďarský ligový titul s Honvédom Budapešť a prenikol s ním do Ligy majstrov, šéfom lavičky Honvédu bol od februára 2015.

Predtým viedol mužstvo tohto maďarského klubu od júla 2012 do apríla 2014. Rodák z Druenta počas aktuálneho týždňa priznal ponuky z Maďarska a Slovenska. Podľa správy na oficiálnom webe klubu sa Rossi stal dvadsiatym tretím trénerom DAC-u v prvoligovej histórii tohto družstva.

Odchádzajúci rumunský tréner s maďarskými koreňmi a nemeckým pasom Csaba László prevzal tím zo Žitného ostrova v októbri 2016 po 12. kole práve skončenej sezóny, keď nahradil dovtedajšieho kormidelníka Krisztiána Németha.

Mužstvo viedol v dvadsiatich ligových a dvoch pohárových stretnutiach. Vo Fortuna lige s ním skončil na siedmom mieste, so Slovnaft Cupom sa rozlúčili jeho zverenci vo štvrťfinále.

debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Marco Rossi