Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Myjava neberie verdikt ako právoplatný. Obráti sa na súd

Zástupcovia futbalového klubu Spartak Myjava zareagovali na články v Pravde, ktoré vyšli ku kauze jej odstúpenia z najvyššej súťaže a k rozhodnutiu odvolacej komisie Slovenského futbalového zväzu (8. apríla).

12.04.2017 17:10
Spartak Myjava Foto:
Štadión Spartaka Myjava.
debata

Tá odvolanie Myjavčanov proti rozhodnutiu disciplinárnej komisie SFZ (preradenie mužstva do štvrtej ligy a pokuta 75-tisíc eur) zamietla.

Potrestaný klub však nesúhlasí s týmto tvrdením v článku a nepovažuje verdikt za právoplatný. „Nezakladá sa na právne dostupných skutočnostiach,“ tvrdí v stanovisku, ktoré zaslal do redakcie.

V úradnej správe SFZ z 1. apríla sa uvádza, že člen odvolacej komise Ján Svák vypracuje do 7. apríla písomné odôvodnenie rozhodnutia. Klub sa bráni, že to sa do včerajška nestalo. „Podľa disciplinárneho poriadku SFZ čl. 87 ods. 3 musí byť každé rozhodnutie odvolacej komisie zverejnené v úplnom znení na webovom sídle SFZ,“ uvádza sa v myjavskej reakcii. Pripomína tiež fakt, že táto povinnosť vyplýva aj zo zákona o športe.

„Keďže chýba povinná súčasť rozhodnutia – odôvodnenie – je výrok odvolacej komisie zo dňa 30. marca 2017 iba ničotný právny úkon a nie rozhodnutie o odvolaní spĺňajúce náležitosti vyplývajúce z právnych noriem, ktorými sa činnosť odvolacej komisie musí riadiť,“ pokračuje klub.

Myjavčania naďalej vychádzajú z toho, že ich dobrovoľné vystúpenie zo súťaže nie je vo futbalových normách kvalifikované ako disciplinárne previnenie a odmietajú trestno-právny rozmer prípadu.

Verdikt odvolacej komisie SFZ, ktorej členmi sú poprední právni experti, je konečný. Myjavčania sa s ním nemienia zmieriť, sú pripravení využiť všetky dostupné právne prostriedky a chystajú sa obrátiť na súd.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Myjava