Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prešov sa rozlúčil so štadiónom remízou

Futbalisti Prešova na vlastnom ihrisku remizovali s hráčmi Myjavy 1:1 v sobotňajšom stretnutí 18. kola slovenskej Fortuna ligy.

04.12.2016 13:31
Tatran Prešov Foto: ,
Futbalisti Tatrana Prešov.
debata

Hráčom 1. FC Tatran tento rezultát nestačil na odlepenie sa z dna tabuľky, na predposlednú Senicu má jednobodové manko, na desiate v poradí Zlaté Moravce-Vráble dvojbodový odstup. Domáci nováčik sa proti Myjave ujal vedenia krátko po zmene strán, keď v 48. min otvoril skóre zápasu Erik Streňo. Zverenci trénera Miroslava Janteka sa však netešili dlho. O tri minúty sa po rohovom kope v neprehľadnej skrumáži pred bránkou najlepšie zorientoval Frederik Bílovský a aj s prispením domáceho brankára Jozefa Taliana vyrovnal.

Oficiálne posledný súťažný zápas a rozlúčka Šarišanov s vlastným „staručkým“ štadiónom (na jar bude 1. FC Tatran hrať domáce duely v prechodnom domove v NTC Poprad, pozn.) nemala víťaznú príchuť. Prešov nedokázal triumfovať v šiestom ligovom zápase po sebe, po troch remízach a dvoch ostatných prehrách prišiel zasa „len“ nerozhodný rezultát.

„Bod sa nám máli. V prvom polčase toho Myjava veľa nepredviedla. Po zmene strán sme sa hneď ujali vedenia, no o tri minúty sme inkasovali z rohu. Lopta tam prepadla na prvej žrdi. Veľmi smolný gól. Snažili sme sa to ešte zlomiť, no nepodarilo sa. Sme sklamaní,“ uviedol pre web profutbal.sk kapitán 1. FC Tatran Patrik Jacko a pokračoval: „Chceli sme potvrdiť, že sme doma silnejší ako vonku. Radi by sme sa s týmto štadiónom rozlúčili ziskom troch bodov. Je to predsa kus histórie. Nevyšlo to, škoda.“ Ku kurióznemu vyrovnávajúcemu gólu 24-ročný prešovský obranca poznamenal: „Na prvej žrdi lopta prepadla medzi našich dvoch hráčov a napokon skončila v bránke. Také niečo by sa nemalo stávať. Veľmi nás to mrzí. O to viac, že sme možno kvôli tomu prišli o tri body.“

Kouč prešovského tímu Miroslav Jantek tiež neskrýval sklamanie. „Naším zámerom bolo hrať ofenzívnejšie ako v doterajších domácich zápasoch. Aj preto sme zvolili alternatívu s dvoma hráčmi vpredu – Streňo i Kubus predviedli zopár kvalitných vecí. Futbal na ťažkom teréne nebol najhorší. Pred súperom sme mali rešpekt, veď Myjava má jedno z najlepších mužstiev v slovenskej súťaži. Podarilo sa nám dostať do vedenia, no pre mňa nepochopiteľne sme za pár minút inkasovali. Po vyrovnaní na 1:1 to bolo otvorené, hralo sa hore-dolu, oba tímy chceli vyhrať. Skončilo sa to remízou, hoci sme chceli viac,“ priznal pre profutbal.sk kormidelník Tatrana Miroslav Jantek a dodal: „Mali sme byť trpezlivejší. Možno, ak by sa nám podarilo dlhšie udržať vedenie. Je mi ťažko prijať remízu po takom góle, aký sme inkasovali.“

Futbalisti Prešova sa v jesennej derniére predstavia v Podbrezovej proti domácemu ŽP Šport. „Kopaničiari“ z Myjavy figurujú priebežne na 5. priečke, v 19. kole Fortuna ligy tiež 10. decembra o 17.00 h privítajú ŠK Slovan Bratislava.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Myjava #1. FC Tatran Prešov