Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Guľa ako Wenger?

Tréner Adrián Guľa a majiteľ žilinského klubu Jozef Antošík si padli do oka hneď na začiatku spolupráce. Guľa ešte sedel na lavičke Trenčína a MŠK si ho pozichroval už v predstihu.

14.10.2016 09:00
Adrián Guľa Foto: ,
Adrián Guľa.
debata

S koučom konkurenčného mužstva uzavrel zmluvu na päť rokov. Vtedy sotva niekto veril, že vydrží taký dlhý čas na horúcej stoličke popredného tímu.

Žilina je v samostatnej slovenskej ére so šiestimi titulmi druhým najúspešnejším tímom, ale tréneri sa tu točili ako na kolotoči. Nik sa na ňom dlhšie neudržal. Ani s tými, ktorí mali už meno a dosiahli úspechy, nevládla bezhraničná spokojnosť. Hoci sa mužstvo tešilo z titulu tri roky po sebe a šesťkrát v rozpätí deviatich sezón, vždy ho oslavovalo s iným koučom. Stačili dve-tri prehry a schody mal namydlené…

Teraz sa zdá, že Guľa by sa mohol stať slovenským Wengerom, ktorý nedávno oslavoval dvadsaťročné jubileum na lavičke Arsenalu. Ak sa naplní kontrakt, bude to slovenský rekord. Takej podpore sa netešil zatiaľ nik iný. A obe strany tvrdia, že si vedia predstaviť aj ďalšiu spoluprácu.

Čo platí dnes, nemusí zajtra. Tobôž vo futbale. Ambiciózna Žilina čaká na titul vyše štyri roky. Guľovi dva ročníky výsledkovo nevyšli (9. a 5. miesto) a aj keď sa stal jeho tím korunným princom súťaže, vládli rozpaky. Po jeseni 2014 mužstvo s náskokom viedlo, na jar ho jasne preskočil Trenčín. Guľa všetko prežil.

Zdá sa, že dôvera, ktorú dostal, sa začína prejavovať. Možno je to po tretine súťaže trúfalé tvrdenie, ale MŠK má skvele rozbehnutú sezónu a je reálne, že na jej záver bude konečne opäť oslavovať.

Bol by to dôkaz, že koncepčná práca prinesie nakoniec úspech a že štvrtkový krok nemusí byť len symbolickým gestom.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Adrián Guľa