Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je to mafia, hneval sa na rozhodcov tréner Michaloviec

Bol to dramatický zápas, na ktorý potrebovali oba tímy poriadne pevné nervy. Slovan zavítal v najvyššej súťaži prvý raz do Michaloviec, štadión bol vypredaný, v hľadisku sa tiesnilo vyše 4500 divákov.

24.09.2015 07:58 , aktualizované: 14:52
Kornel Saláta, Dominik Kunca Foto: ,
Obranca Slovana Kornel Saláta odkopáva loptu pred Michalovčanom Dominikom Kuncom.
debata (4)

Zápas priniesol zopár pekných momentov, parádne boli najmä zákroky novej domácej posily Mariána Kelemena. Bol najlepším mužom zápasu a najmä vďaka nemu Zemplín žil do posledných sekúnd.

Michalovčania prehrávali od 34. minúty gólom z jedenástky, ktorú premenil kapitán belasých Marko Milinkovič. Rozhodca Mário Vlk ju nariadil za De Marcovu ruku. Nadšenie v hľadisku vypuklo v poslednej minúte, keď práve nešťastník Vernon de Marco hlavou vyrovnal.

Zdalo sa, že výsledok je spečatený, ale Slovan v nadstavenom čase z poslednej akcie strhol výhru na svoju stranu. Kelemen opäť skvele zasiahol, ale loptu si zrazil do vlastnej siete Šimčák.

Po tomto šokujúcom závere predstúpil pred kameru a mikrofón televízie SlovakSport 1 domáci tréner František Šturma a pod vplyvom emócií naložil rozhodcom, koľko sa do nich vošlo. "Súper k nám prišiel so štrnástimi hráčmi, pretože od začiatku to rozhodcovia viedli, ako chceli.

Zostrih zápasu Michalovce – Slovan

Ovplyvnili zápas a do ničoho nás nepustili. Som z toho smutný, to je mafia, to už nie je možné," vyslovil slová, ktoré budú mať dohru.

Aj keď ho reportér upozornil, že sú to silné slová, nedal sa odradiť. „Dnes bol výsledok už dopredu daný,“ doplnil. Podľa neho každý súboj, kontakt pískal rozhodca proti jeho tímu. „Nám nepískol vôbec nič, som rozladený.“ Penaltu označil za nešťastnú. „Lopta skočila Vernonovi na ruku a rozhodca z toho urobil hneď penaltu.“

Český kouč vyzdvihol výkon svojho tímu a uznal, že Kelemen chytil dva stopercentné góly. „Nebáli sme sa súpera, hrali sme s ním vyrovnanú partiu, v niektorých fázach sme boli lepší. Naša defenzíva bola veľmi dobrá a súpera sme do ničoho vážneho nepustili,“ komentoval.

Rozhodcom stretnutie nevyšlo, urobili viaceré chyby. Najväčšiu v 20. minúte, keď zastavili Vittekovu akciu v momente, keď sa pred bránkou vo vyloženej šanci chystal zakončiť. Situáciu posúdili ako postavenie mimo hru, ale loptu útočníkovi belasých prihrával do šance domáci hráč.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #MFK Zemplín Michalovce #František Šturma
Načítavajú sa športové výsledky...