Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jarábek bol nespokojný s penaltou i Baézom

Z troch pohárových tímov, ktoré sa predstavia v 3. predkole Európskej ligy najbližší štvrtok, vyšla generálka v lige len MŠK Žilina. Doma rozstrieľal legionársky tím zo Zlatých Moraviec.

27.07.2015 16:22
Juraj Jarábek Foto: ,
Tréner Trnavy Juraj Jarábek.
debata (1)

Mimochodom, hostia nastúpili opäť s deviatimi cudzincami v základnej zostave. Brankár Kováč sa zranil hneď v úvode a nahradil ho už v 5. min Ranilovič, rodák z Mariboru, takže hostia odohrali väčšinu zápasu s desiatimi legionármi. Dovedna ich nastúpilo jedenásť, čo je ďalší rekord v slovenskej lige. Medzi nimi odohral celý zápas jediný Slovák – Orávik.

„Súper mal svoju kvalitu,“ tvrdil napriek vysokému víťazstvu (5:1) žilinský tréner Adrián Guľa a priznal: „Je ťažké prepnúť z Európskej ligy do domácej. Potvrdilo sa to aj u ďalších zástupcov v pohárovej Európe, ktorí prehrali.“

Svoje zápasy nezvládli slovanisti a ani Trnavčania. Bratislavské mužstvo má s Myjavčanmi dlhoročný problém. Pred dvoma rokmi, na začiatku augusta 2013, síce tohto súpera na Pasienkoch rozstrieľalo 5:0, ale v ďalších troch zápasoch doma s ním prehralo vždy rovnako – 0:1. A z uplynulých šiestich vzájomných ligových zápasov vyhralo jediný raz. Na jar v gólovej prestrelke v Myjave (6:3).

„Slovan je špičkové mužstvo, o to cennejšie je naše víťazstvo,“ zdôraznil nový myjavský tréner Norbert Hrnčár. Priznal, že boli chvíle, keď si súper utvoril tlak a jeho hráči mali čo robiť, aby udržali náskok, ale mužstvo pochválil: „Hrali sme aktívne, disciplinovane, sebavedomo.“ Slovan s podobným výkonom nemá veľké šance na úspech proti ruskému Krasnodaru. V podobnej pozícii je aj trnavský Spartak, ktorého čaká vo štvrtok grécky PAOK Solun.

Slovanisti mali ťažké srdce na rozhodcu Vnuka, ktorý mal podľa nich odpískať pokutový kop za faul na Mészárosa. Trnavčania sa zasa hnevali, že rozhodca Smolák nariadil proti nim penaltu, ktorá šesť minút pred koncom rozhodla o ich prehre. „Červená karta sedela, to sa vo futbale stane, ale faul bol pred šestnástkou,“ vyjadril sa k spornému momentu trnavský tréner Juraj Jarábek, po ktorom musel opustiť ihrisko Nikolič.

V Dunajskej Strede sa hralo pred početnou kulisou (vyše 5-tisíc divákov) v búrlivej atmosfére. Trnavčania nezačali zápas najlepšie, ale v závere prvého polčasu sa po peknej akcii ujali vedenia. Tesný náskok v záverečnej desaťminútovke celého zápasu stratili.

„Tomuto zápasu nechýbalo nič – boli v ňom emócie, kulisa, tempo,“ komentoval Juraj Jarábek. „Naši hráči odviedli v nahustenom programe kvalitný výkon, škoda nevyužitých šancí za stavu 1:0.“ Kritizoval výkony nových legionárskych posíl Baéza a Harbu, ktorí nastúpili v druhom polčase. „Baéz má na Slovensku dobré meno, ale profesionál nemôže prísť do klubu v takom stave, v akom prišiel,“ naznačil.

Trnavčania sú v skupine štyroch tímov, ktoré v úvode súťaže nezískali ani bod. Ich nedeľňajší súper Dunajská Streda je na opačnom konci tabuľky medzi štyrmi mužstvami, ktoré majú plný počet bodov (piatym je Žilina, ale tá odohrala zatiaľ len jeden zápas) a Trenčania sú už jediným mužstvom, ktoré ešte neinkasovalo.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Juraj Jarábek #Aldo Baéz