Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oslavy? Ešte sme nepostúpili, tvrdia v Podbrezovej

Futbalisti prešovského Tatrana nevyužili šancu vrátiť sa do boja o postup a všetko nasvedčuje tomu, že rýchly návrat do najvyššej súťaže nezvládnu. Podľahli doma lídrovi druholigovej súťaže Podbrezovej a strácajú na neho dvanásť bodov.

02.04.2014 18:04
futbal, futbalová lopta Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Urobili sme dôležitý krok v boji o postup, ale ešte ho neoslavujeme,“ reaguje tréner ŽP Šport Podbrezová Jaroslav Kentoš. „Do konca zostáva ešte deväť kôl, v hre je 27 bodov, zatiaľ sa nerozhodlo. Máme však dobrú východiskovú pozíciu pred záverom súťaže.“

Jeden z šlágrov jarnej časti futbalovej druhej ligy rozhodol už v 7. minúte Blažej Vaščák. Rýchly gól domácich zaskočil, chvíľu trvalo, kým sa dostali do tempa a vypracovali si nejaké šance na vyrovnanie. Možnosti zvýšiť skóre mali aj hostia, ale gól už nepadol.

„Nebrali sme zápas ako kľúčový a rozhodujúci, pripravovali sme sa naň ako na každý iný. Aj z predchádzajúcich vzájomných súbojov sme vedeli, že prvý gól určí ďalší vývoj stretnutia. Náš výkon nebol ideálny, ale dosiahli sme cenné víťazstvo,“ pokračoval Kentoš.

Momentálne sa usadili za lídrom Michalovce, tie strácajú na prvé miesto deväť bodov. Podbrezová ich privíta na domácej pôde ešte tento mesiac.

„Uvidíme, ako sa dovtedy situácia vyvinie. Pre nás je najdôležitejší najbližší zápas. Neberieme len Michalovce ako najvážnejšieho súpera, okrem nich má stále šancu tiež Prešov i Bardejov. Všetkých troch rešpektujeme, na druhom mieste sa tímy točia, rozdiely medzi nimi sú malé. Vnímame ich všetky vážne, môžu ešte miešať karty v boji o prvé miesto.“

Podbrezová ťahá výbornú sériu, vyhrala osem zápasov za sebou a vďaka tomu aktuálne unikla súperom. Teraz ju čakajú dva zápasy na domácom ihrisku.

„S každým víťazstvom naše sebavedomie stúpa, verím, že pôjde hore aj naša výkonnosť. Nejde nám o sériu, ideme od zápasu k zápasu a dúfam, že budeme naďalej úspešní,“ uzavrel podbrezovský tréner.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatran Prešov #Podbrezová