Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitru povedie Koník, na tréning mu prídu Perniš i Kolbas

Vedenie slovenského corgoňligového futbalového klubu FC Nitra angažovalo na post trénera Vladimíra Koníka, ktorý nahradil po 7. kole a zápase v Banskej Bystrici (24. 8.) odvolaného Ladislava Šimča.

10.09.2013 08:13 , aktualizované: 13:10
Vladimír Koník Foto: ,
Vladimír Koník.
debata

„Pán Koník sa oboznámil so situáciou v klube a stotožnil sa s našou filozofiou. V utorok už povedie tréning mužstva. Dali sme mu dôveru, aby pomohol Nitre. Chceli by sme mať konečne trénera aj na dlhšie obdobie. V takýchto dimenziách sme s ním aj dohodnutí, ale zatiaľ sme vzájomnú spoluprácu ohraničili koncom jesennej časti. Potom uvidíme, čo bude ďalej,“ uviedol generálny manažér FC Nitra Jozef Petráni na margo 45-ročného lodivoda (nar. 3. 4. 1968), ktorý bol počas jarnej časti na lavičke FK Senica a s klubom zo Záhoria vybojoval pozíciu vicemajstra.

„Ostatný realizačný tím sa nemení. Asistentmi budú Igor Demo a Jozef Pavlík, ktorí po odchode Ladislava Šimča dočasne viedli náš tím, trénerom brankárov je Igor Mesároš,“ doplnil aktuálny stav Jozef Petráni.

FC Nitra figuruje po ôsmich kolách na poslednom 12. mieste Corgoň ligy (bilancia: 0 – 2 – 6, skóre 11:24) s trojbodovým odstupom za Dunajskou Stredou a päťbodovým mankom na MFK Košice. „Želáme si, aby nový tréner utvoril mužstvo, ktoré by bolo schopné konkurovať ostatným tímom najvyššej súťaže. V prvom rade chceme, aby dal priestor našim futbalistom, ktorí hrajú zatiaľ pod svoje možnosti a tým ich dostal pod tlak,“ poznamenal ďalej generálny manažér klubu spod Zobora na úlohy, ktoré čakajú na bývalého kouča Interu Bratislava, Trenčína, ŠKP Dúbravka či FC ŠTK 1914 Šamorín Vladimíra Koníka.

Okrem filozofie „prebudiť“ doterajších hráčov k lepším výkonom sa funkcionári Nitry snažia aj posilniť káder. Do tímu pribudnú dvaja skúsení 28-roční futbalisti: brankár Dušan Perniš (nar. 28. 11. 1984) a krajný obranca či stredopoliar Jaroslav Kolbas (nar. 10. 1. 1985). „Perniš je nitriansky odchovanec, v súčasnosti voľný hráč. S Dušanom sme sa dohodli zatiaľ na účinkovaní do konca jesennej časti, potom to prehodnotíme. Od utorka sa zapojí do tréningu,“ vyjadril sa Jozef Petráni na adresu sedemnásobného slovenského reprezentanta, ktorý chytal aj v Dubnici, Žiline, Senci, škótskom Dundee United a naposledy v poľskom tíme Pogoň Štetín.

Druhý spomenutý Kolbas je na Slovensku kmeňovým hráčom druholigového Tatrana Prešov. „V utorok ešte nebude k dispozícii, k nášmu mužstvu by sa mal pridať v stredu,“ poznamenal J. Petráni a dodal: „Po odchode Benčíka nás tlačí topánka aj v útoku, doplniť by sme mali tiež stopérsky post. Verím, že si zlepšíme naše súčasné nelichotivé postavenie.“

Na hráčov FC Nitra však najbližšie čakajú v Corgoň lige náročné vystúpenia: v rámci 9. kola privítajú FC Spartak Trnava, potom si na Pasienkoch zmerajú sily s majstrovským Slovanom Bratislava a v 11. kole zavíta pod Zobor vicemajster zo Senice.

debata chyba
Viac na túto tému: #corgoň liga #FC Nitra #Vladimír Koník