Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan sa môže dotiahnuť na Senicu

V rozpätí troch dní privítajú futbalisti Slovana Bratislava ďalšieho lídra najvyššej súťaže.

21.08.2013 12:00
Juraj Halenár Foto:
Radosť Juraja Halenár.
debata

V nedeľu nedovolili, aby sa na čelo vrátil Ružomberok, teraz môžu zosadiť Senicu. Nedeľňajší súboj, v ktorom neznámi útočníci udreli na ružomberský sektor, ho však napriek víťazstvu vyjde draho. Už dnešnú dohrávku 2. kola odohrá pred prázdnymi tribúnami a čakajú ho aj ďalšie sankcie.

„V posledných týždňoch sme sa sústredili na to, aby sme pritiahli do hľadiska väčší počet divákov a darilo sa nám to. Na zápas so Senicou by prišla možno šesťtisícová návšteva. Veľmi nás mrzí, čo sa stalo, odsudzujeme útok na fanúšikov súpera a ospravedlňujeme sa im,“ zdôraznil tréner Jozef Valovič, ktorý je aj členom vedenia ŠK Slovan.

Považuje Seničanov za rovnako zdatného súpera, akým bol Ružomberok. „Je to tím približne rovnako silný ako sme momentálne my,“ vraví Valovič. „Má svoju kvalitu v útoku i v strede poľa. Ak chceme byť v popredí tabuľky, musíme doma vyhrávať. Ak podáme taký výkon ako proti Ružomberku v prvej hodine zápasu, máme šancu.“

Seničania si uvedomujú, že ani za nových okolností ich nečaká jednoduchý súboj. „Naposledy sme na Pasienkoch prehrali 2:3, bol to trochu bláznivý priebeh. Musíme sa pripraviť na ťažký zápas,“ zdôraznila v rozhovore na klubovej stránke opora Seničanov Juraj Piroska.

Slovanisti by sa v prípade výhry bodovo dotiahli na lídra a mohli by ho aj vystriedať na prvom mieste. V minulom ročníku vyhrali všetky tri vzájomné zápasy o gól (1:0, 1:0, 3:2). Seničania zdolali belasých naposledy pred troma rokmi, v auguste 2010 sa doma tešili zo zisku troch bodov (3:2), odvtedy slovanisti vyhrali päťkrát a tri razy sa súboj skončil remízou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Senica #slovan