Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava remizovala so Slovanom 1:1, zápas ovplyvnili rozhodcovia

Futbalisti Trnavy remizovali vo veľkom slovenskom derby so Slovanom 1:1. Skóre otvoril v 54. min Pavel Devátý, za hostí vyrovnal v 78. min Pavol Masaryk z pokutového kopu. Zápas v prvom polčase ovplyvnili rozhodcovia, ktorí predviedli veľký kiks pri šanci belasých.

23.09.2008 21:26 , aktualizované: 22:15
Trnava - Slovan, futbal Foto:
Hasič vynáša svetlicu hodenú na trávnik v corgoňligovom zápase Trnava - Slovan.
debata

Dohrávka 8. kola Corgoň ligy:

Spartak Trnava – Slovan Bratislava 1:1 (0:0)

  • Góly: 54. Devátý – 78. Masaryk (z pok. kopu), ŽK: 52. Drobný, 59. Jelenkovič, 78. Kralj, 81. Devátý – 38. Černák, rozhodovali: Vlk – Ružbarský, Brendza, 7380 divákov
  • Trnava: Kralj – Pončák (21. L. Došek), Doležaj, Drobný, Ľ. Hanzel – Devátý (81. P. Ďuriš), Kopúnek, Jelenkovič, M. Hruška – Filipovič, M. Guldan (64. Bernáth)
  • Slovan: Rodinger – Dobrotka, Valachovič (46. Angelovič), Hanek, Pires – Obžera, Černák (71. Králik), Serrano, Breznaník – Sylvestr (62. Ľ. Meszároš) – Masaryk

Úvod stretnutia priniesol nečakanú zmenu v plánovanej zostave Slovana, keď sa počas predzápasovej rozcvičky zranil Samuel Slovák a jeho post nakoniec zaujal Sylvestr. Nehral ani Juraj Halenár, ktorý sa zranil deň pred zápasom. Od začiatku sa 110. vzájomné ligové derby hralo vysoko takticky, hra oboch kolektívov sa odohrávala prevažne v strede poľa. V 18. min Guldan po centri Jelenkoviča hlavičkoval tesne vedľa. O štyri minúty na druhej strane nasledoval rýchly brejk Sylvestra do otvorenej trnavskej obrany, keď sa útočník Slovana rútil na domáceho brankára, ale Kralj rýchlym vybehnutím za šestnástku zachránil. V 27. min zase Trnavčania ukázali veľmi peknú kombinačnú akciu po osi Deváty – Jelenkovič – Kopúnek lopta prešla k Hruškovi, ktorý z otočky z hranice pokutového územia mieril vysoko a nepresne. O niečo neskôr mali bližšie k otvoreniu skóre hostia, keď Černák bez prípravy vypálil a lopta opečiatkovala brvno Kraljovej bránky.

V 38. minúte prišiel moment, na ktorý sa bude aj po zápase asi ešte dlho spomínať. Obra­na Trnavy zazmätkovala, Drobný chcel zahrať malú domov na brankára Ivicu Krajla, no pokus mu vôbec nevyšiel a namiesto prihrávky „vysunul“ útočníka belasých Jakuba Sylvestra. Ten sa už rútil na bránku súpera, no nepochopiteľne ho zastavila píšťalka rozhodcu. Čiarový mával ofsajd, a hlavný arbiter Mário Vlk okamžite pískal. Z pohľadu čiarového rozhodcu nebol moment dobre viditeľný, no hlavný nebol od celého momentu ďaleko, a preto je toto rozhodnutie o to viac šokujúce.

Slovanista Michal Breznaník si niečo vyjasňuje... Foto: Ľuboš Pilc
Trnava - Slovan Slovanista Michal Breznaník si niečo vyjasňuje s hlavným rozhodcom duelu Spartak Trnava - Slovan Bratislava.

Domáci začali v druhom polčase svižnejšie, čoho výsledkom bol úvodný gól v 54. min. Po rýchlej výmene lopty pred šestnástkou medzi dvojicou Guldan – Devátý druhý menovaný vo svojej premiére v drese Spartaka otvoril skóre zápasu. Gól domácim zdvihol sebavedomie, boli útočnejší a mali viac z hry. V 58. min ale stálo šťastie na strane červeno-čiernych, keď sa Breznaník prekľučkoval nekoncentrovanou obranou domácich a jeho prízemná strela trafila ľavú žrď Kraljovej svätyne. Slovanisti neustále hrozili z protiútokov, najmä Masaryk, Sylvestr a neskôr striedajúci Meszároš. V 72. min sa Meszároš ocitol v gólovej šanci, ale výborným vybehnutím a reflexným zákrokom zachránil domáci gólman. Po vzájomnej zrážke však musel byť Kralj ošetrovaný.

Rozhodujúcim okamihom derby bola 78. min, keď sa Obžera dostal za domácu obranu, rútil sa na bránku Trnavy, Kralj ho fauloval a rozhodca ukázal na biely bod, navyše brankárov zákrok ocenil žltou kartou. Pokutový kop tvrdou strelou pod brvno premenil Masaryk – 1:1. To, že derby nemá favorita, sa potvrdilo aj v utorok v Trnave a 26. remíza vo vzájomných súbojoch sa stala skutočnosťou.

Fanúškovia Slovana sa... Foto: SITA
Trnava - Slovan, futbal Fanúškovia Slovana sa "vzdávajú" polícii v zápase 8. kola futbalovej Corgoň ligy Spartak Trnava - Slovanom Bratislava.

Tradičné problémy s divákmi neobišli ani tento derbysúboj. Domáci bojkotovali zápas pre uzatvorenie tribúny, slovanisti opustili štadión po prvom polčase po zásahu polície. Belasí začali v istej chvíli vytŕhať sedadlá a hádzať ich na hraciu plochu, načo policajné zložky celý sektor hostí vyľudnili na Kollárovu ulicu, kde sa odohrávali ďalšie súboje medzi policajtmi a „fanúšikmi“ hostí.

Povedali po zápase:

Vladimir Vermezovič (tréner Trnavy): „Musím hráčom poďakovať za bojovnosť. V zápase mali veľa šťastia, ale napriek tomu sme dali prvý gól, ďalšie šance sme však nedokázali premeniť. Súper využil naše chyby v obrane, je neuveriteľné, aby naši skúsení hráči hrali tak zle. Derby bolo poznačené tým, že sa hralo bez tradičného trnavského kotla. Chýbal nám. Nechápem, prečo toto všetko stalo. Polícia mohla robiť kroky počas celého týždňa, ale na štadióne mali fanúšikovia byť. Toto bolo ako v divadle.“

Ladislav Pecko (tréner Slovana): „Tak ako vždy, tieto zápasy sú emotívne a aj dnešný sa niesol v tomto duchu. Domáci nás vybičovali k vyššiemu výkonu. Kým sme sa s tým vyrovnali, mali sme trošku problémy. Po góle sme zápas začali kontrolovať, po štvrťhodine sme si vypracovali šance a snažili sme sa byť aktívnejší. Škoda, že sme nedali prvý gól, zápas mohol byť z našej strany aktívnejší. Musím hráčom poďakovať, že ich inkasovaný gól nezlomil a snažili sa s tým vyrovnať. Po vypracovaní si takých šancí – nastrelené brvno a žrď, a navyše Kralj zachránil dva góly, som si z Trnavy prial tri body. Pri góle Masaryka som odišiel do šatne, musel som sa ísť vyšť.ť.“

Tabuľka Corgoň ligy:
1. Košice 9 7 1 1 16:8 22
2. Žilina 9 5 3 1 17:3 18
3. Slovan 9 5 2 2 16:7 17
4. Trnava 8 3 3 2 11:8 12
5. Ružomberok 9 3 3 3 12:10 12
6. D. Streda 9 3 2 4 13:13 11
7. Dubnica 9 3 2 4 13:13 11
8. Prešov 9 3 1 5 9:17 10
9. Nitra 9 3 1 5 8:20 10
10. B. Bystrica 9 2 3 4 4:7 9
11. Z. Moravce 9 1 4 4 4:10 7
12. Artmedia 8 2 1 5 8:15 7
Hasič vynáša svetlicu hodenú na trávnik v...
Policajt zasahuje proti fanúšikovi počas derby...
+8Dym sa šíri tribúnou štadióna Spartaka Trnava...
debata chyba