Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kataklizma, so Škriniarom nás podviedli! Na Slováka sa po facke valí kritika, pri druhom góle vraj naňho musela spadnúť skriňa

Turista, katastrofa, trápne pomalý. To je len časť kritických označení na adresu Milana Škriniara, ktoré sa objavili na sociálnej sieti X, donedávna známej ako Twitter, po stredajšom zápase Ligy majstrov.

05.10.2023 07:19
Milan Škriniar Foto: ,
Milan Škriniar nezabránil ani gólu urasteného Dana Burna.
debata (20)

Futbalisti Paríža St. Germain v ňom podľahli na pôde Newcastlu nečakane vysoko 1:4. Na lavičke domácich sedel slovenský brankár Martin Dúbravka.

Anglický tím si vytvoril dvojgólový náskok už v prvom polčase. V 17. minúte sa dočkal prvého gólu v Lige majstrov po vyše 20 rokoch.

Predchádzala mu chyba Škriniarovho parťáka z obrany Marquinhosa. Tú ešte Gianluigi Donnarumma dokázal zachrániť a kryť strelu Alexandra Isaka, no Miguel Almirón trafil okolo Škriniara presne do odkrytej časti bránky.

Dávid Hancko Čítajte viac Hanckov gól nestačil, Feyenoord padol. Škriniarov Paríž dostal nakladačku v Anglicku

Tri minúty pred prestávkou prišiel ďalší úder Newcastlu, keď Dan Burn hlavičkoval cez slovenského obrancu.

„Milan Škriniar musel mať pocit, že naňho spadla skriňa, keď sa veľký Dan Burn rozhodol pre túto hlavičku,“ napísal podcaster z portálu The Athletic Taylor Payne (Burn meria bezmála dva metre).

V 50. minúte po chyba v parížskej rozohrávke skórovali domáci tretíkrát a aj keď zakrátko Lucas Hernández z PSG znížil, Fabian Schär na záver pekným gólom spečatil triumf Newcastlu 4:1.

„Duo Škriniar – Marquinhos sa úplne zrútilo. Kataklizmatický výkon hlavného parížskeho pántu bol symbolom cesty v St. James Parku,“ píše portál Footmercato.net.

koláž slovenskí futbalisti Čítajte aj Škriniar má viac ako zvyšok tímu, člen top 5 je v nemilosti Calzonu. Ktorí slovenskí futbalisti zarábajú najviac?

„Títo dvaja muži na anglickej pôde úplne stroskotali. Kopili chyby, ktoré umocňovala ohromná túžba hráčov Newcastlu. Tí im pripravili úplné peklo. (…) Škriniar bol s loptou na kopačkách veľmi neistý, jeho hre chýbal živosť, a napokon ukončil svoje utrpenie tým, že pozoroval Fabiana Schära, ako vymietol vinkel Donnarummu,“ dopĺňa spomínaný web.

Podľa tejto stránky sa u Škriniara potvrdili „nedostatky, ktorých sa po svojom príchode obávali niektorí fanúšikovia Paríža a bolo ich vidieť v niektorých momentoch z uplynulých týždňov“.

810612293 Čítajte aj Čierny večer pre Slovákov v Lige majstrov. Lobotka a Vavro neubránili Real Madrid a Bayern

Kapitán PSG Brazílčan Marquinhos dostal na Sofascore.com najhoršie hodnotenie – 5,8, zatiaľ čo Škriniar obstál o desatinku lepšie – 5,9.

Na sociálnej sieti X nešetrili kapitána slovenskej reprezentácie ani fanúšikovia. „Sakramentsky zlý, trápne pomalý, akoby hral za Newcastle,“ napísal jeden z nich. „So Škriniarom nás vedenie podviedlo! Bol ako turista. Kopil chybu za chybou,“ pridal sa ďalší.

V nabitej F-skupine sa Newcastle vyšvihol na čelo, o bod pred stredajšieho súpera.

V druhom zápase medzi Dortmundom a AC Miláno sa zrodila bezgólová remíza. Tieto tímy tak neskórovali ani v druhom zápase LM.

Slovan Bratislava Čítajte aj Oproti Ľubľane je Slovan milionársky klub, jeho hráči zarábajú násobne viac. Ako sa belasý „Panenka“ v Slovinsku popálil?

Luis Enrique: Výsledok je veľmi krutý

PSG zaznamenal najvyššiu prehru v najprestížnejšej pohárovej súťaži od marca 2017. Vtedy podľahol v osemfinálovej odvete proti Barcelone na Camp Nou 1:6.

„Je to Liga majstrov a ak do toho nevložíte potrebnú energiu, skončí to takýmto výsledkom. Do ďalších zápasov to musíme zmeniť a začať s oveľa väčšou intenzitou,“ povedal obranca Hernández na ktorého nadviazal Goncalo Ramos:

„Myslím si, že boli dôraznejší v súbojoch a využili svoje šance. Snažili sme sa hrať našu hru, ale nedarilo sa nám to tak, ako sme chceli. Bol to pre nás zlý večer.“

Francúzsky šampión síce dominoval v hre s loptou (69:31), no zaznamenal len dve strely na bránku.

„Tieto zápasy sú pre trénerov ťažké. Myslím si, že sme začali dobre a poradili sme si s pressingom Newcastlu. Ousmane Dembele mal šancu na skórovanie, ale tesne minul. Pre nás je výsledok veľmi krutý, aj keď musím pogratulovať Newcastlu, ktorý hral veľmi dobre,“ konštatoval tréner Luis Enrique.

Domáci fanúšikovia vytvorili znamenitú kulisu a svoj tím hnali dopredu po každej úspešnej akcii.

"V prvom polčase sme mohli loptu držať o niečo lepšie, ale dali sme góly a dosiahli jedno z najlepších víťazstiev v našej histórii. Bolo to o tom, aby sme udržali emócie a myslím, že sa nám to určite podarilo.

Nie som si istý, čo mi prebehlo hlavou, keď som skóroval. Znamená to pre mňa veľmi veľa, vyrastal som v Newcastli. Fanúšikovia boli úžasní, ale takí sú v každom zápase. Som hrdý na to, že som z Newcastlu," uviedol strelec tretieho domáceho gólu Longstaff podľa uefa.com.

Kouč domácich Howe verí, že tento triumf hráčom pomôže, aby boli v súťaži úspešní: „Je to pre nás všetkých veľmi výnimočný moment. Dúfame, že nám to pomôže, pretože v LM je pred nami ešte niekoľko zápasov.“

Podľa obrancu Kierana Trippiera to bol skvelý zápas: „Od posledného domáceho zápasu Newcastlu v Lige majstrov uplynulo 20 rokov. Museli sme všetkým ukázať, že vieme konkurovať jednému z najlepších tímov v Európe, čo sa nám aj podarilo.“ (TASR)

Vzťah Dominika Szoboszlaia sa skončil Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Vzťah futbalistu Liverpoolu a kapitána...
Načítavajú sa športové výsledky...
20 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Milan Škriniar