Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Zamknutý štadión, hroziaca kontumácia. Boženíkova Boavista rieši finančné problémy

Dve asistencie. Päť gólov. Sedem zápasov. Matematická postupnosť Róberta Boženíka v Boaviste Porto je fantastická.

02.10.2023 18:46
Róbert Boženík Foto:
Róbert Boženík.
debata

Slovenský útočník je najlepším strelcom Liga Portugal spoločne s Hortom a Banzom z Bragy, Gyokeres a Paulinho zo Sportingu a Di Maríu z Benficy.

Práve proti úradujúcemu majstrovi z Lisabonu sa Boženík blysol dvomi gólmi. V 5. kole pridal k dvom gólom do siete Chavesu aj asistenciu.

„Je vynikajúci. Príkladne pracuje – na ihrisku aj v tréningu. Navyše dáva góly a pripravuje ich,“ teší sa kouč Petit.

Róbert Boženík Čítajte viac Forma ako hrom. Boženík vládne strelcom v Portugalsku, pozrite si jeho ďalšie góly

Menej radosti má 47-ročný kouč i slovenský reprezentant mali pred ostatným duelom s Famalicaom (2:2). Zakopnutie v domácom prostredí a zisk jediného bodu sa po záverečnom hvizde ukázali ako malichernosti.

Portugalské médiá totiž prišli z informáciou, že príprava na duel neprebehla podľa štandardného plánu. Zamestnanci klubu, vrátane členov realizačného tímu či lekárov sa nedočkali výplat.

Vznikol štrajk, po ktorom sa Petitovi zverenci nedostali do útrob štadióna a neabsolvovali ranný tréning. Podľa tretieho odseku článku 61 súťažného poriadku portugalskej najvyššej súťaže musí byť na lavičke prítomný lekár.

Vedenie klubu podľa denníka A Bola bolo nútené zaplatiť pohľadávky, inak by hrozila Boaviste kontumácia za neprítomnosť lekára v súboji proti Famalicau.

Róbert Boženík Čítajte viac Prekonal brankára aj dvoch obrancov. Slovák zažíva parádny štart v Portugalsku, jeho góly posunuli tím na vrchol

Boavista teda opäť rieši starý problém, kvôli ktorému mala problémy s registráciou nových hráčov v letnom prestupovom období. Voči klubu z Porta intervenovala FIFA práve kvôli neplneniu si finančných záväzkov.

„Vyriešime tieto problémy v krátkom čase,“ uistil prezident Vitor Murta v rozhovore pre A Bola. "Hovoril som so zamestnancami na štadióne Bessa. Situácia sa upokojila a všetky aktivity budú pokračovať.

Trénera Petita zrušený ranný predzápasový tréning rozhodil.

"Nebudem to skrývať. Robievam to tak vždycky, je to rituál. Dali sme si iba raňajky a potom sa stretli na obede. Je pravda, že sme máme ťažkosti s vyplátami našich zamestnancov.

Každý deň riešime nejaké problémy, ale našim cieľom je naďalej pracovať, hrať, víťaziť a prinášať radosť našim fanúšikom," povzdychol si Petit.

Platy slovenských futbalistov Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Reprezentačný tréner Francesco Calzona si po...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Boavista Porto #Róbert Boženík