Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zamknutý štadión, hroziaca kontumácia. Boženíkova Boavista rieši finančné problémy

Dve asistencie. Päť gólov. Sedem zápasov. Matematická postupnosť Róberta Boženíka v Boaviste Porto je fantastická.

02.10.2023 18:46
Róbert Boženík Foto:
Róbert Boženík.
debata

Slovenský útočník je najlepším strelcom Liga Portugal spoločne s Hortom a Banzom z Bragy, Gyokeres a Paulinho zo Sportingu a Di Maríu z Benficy.

Práve proti úradujúcemu majstrovi z Lisabonu sa Boženík blysol dvomi gólmi. V 5. kole pridal k dvom gólom do siete Chavesu aj asistenciu.

„Je vynikajúci. Príkladne pracuje – na ihrisku aj v tréningu. Navyše dáva góly a pripravuje ich,“ teší sa kouč Petit.

Róbert Boženík Čítajte viac Forma ako hrom. Boženík vládne strelcom v Portugalsku, pozrite si jeho ďalšie góly

Menej radosti má 47-ročný kouč i slovenský reprezentant mali pred ostatným duelom s Famalicaom (2:2). Zakopnutie v domácom prostredí a zisk jediného bodu sa po záverečnom hvizde ukázali ako malichernosti.

Portugalské médiá totiž prišli z informáciou, že príprava na duel neprebehla podľa štandardného plánu. Zamestnanci klubu, vrátane členov realizačného tímu či lekárov sa nedočkali výplat.

Vznikol štrajk, po ktorom sa Petitovi zverenci nedostali do útrob štadióna a neabsolvovali ranný tréning. Podľa tretieho odseku článku 61 súťažného poriadku portugalskej najvyššej súťaže musí byť na lavičke prítomný lekár.

Vedenie klubu podľa denníka A Bola bolo nútené zaplatiť pohľadávky, inak by hrozila Boaviste kontumácia za neprítomnosť lekára v súboji proti Famalicau.

Róbert Boženík Čítajte viac Prekonal brankára aj dvoch obrancov. Slovák zažíva parádny štart v Portugalsku, jeho góly posunuli tím na vrchol

Boavista teda opäť rieši starý problém, kvôli ktorému mala problémy s registráciou nových hráčov v letnom prestupovom období. Voči klubu z Porta intervenovala FIFA práve kvôli neplneniu si finančných záväzkov.

„Vyriešime tieto problémy v krátkom čase,“ uistil prezident Vitor Murta v rozhovore pre A Bola. "Hovoril som so zamestnancami na štadióne Bessa. Situácia sa upokojila a všetky aktivity budú pokračovať.

Trénera Petita zrušený ranný predzápasový tréning rozhodil.

"Nebudem to skrývať. Robievam to tak vždycky, je to rituál. Dali sme si iba raňajky a potom sa stretli na obede. Je pravda, že sme máme ťažkosti s vyplátami našich zamestnancov.

Každý deň riešime nejaké problémy, ale našim cieľom je naďalej pracovať, hrať, víťaziť a prinášať radosť našim fanúšikom," povzdychol si Petit.

Platy slovenských futbalistov Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Reprezentačný tréner Francesco Calzona si po...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Boavista Porto #Róbert Boženík