Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mal namierené do Premier League, neodolal volaniu domova. Nemcov povedie mladík

Julian Nagelsmann sa stal novým trénerom nemeckej futbalovej reprezentácie. Tridsaťšesťročný kormidelník nahradil Hansiho Flicka, ktorý skončil na lavičke po prehre v prípravnom zápase s Japonskom (1:4). Informovala AFP.

22.09.2023 12:06
Julian Nagelsmann Foto: ,
Julian Nagelsmann.
debata

Nemeckí reprezentanti pod vedením Flicka nepostúpili na MS 2022 v Katare zo základnej skupiny. Národný tím odvtedy prehral už štyri zo siedmich prípravných zápasov.

Flick sa stal úplne prvým odvolaným trénerom nemeckej reprezentácie od vytvorenia funkcie v roku 1926. V poslednom prípravnom zápase proti Francúzsku (2:1) už viedol tím dočasný kouč Rudi Völler.

Milan Borjan Čítajte viac Toho chlapa sa musíš zbaviť, veď má cigarety v šatni. Borjan nie je Chovan, fanúšikovia Slovana mu odpustia aj kiksy

Nagelsmann povedie Nemecko na budúcoročných ME, ktoré sa uskutočnia práve v krajine štvornásobných majstrov sveta. V prípade neúspechu s ním môže Nemecký futbalový zväz (DFB) ukončiť spoluprácu.

Nagelsmann naposledy viedol Bayern, ktorý ho odvolal z funkcie v marci po neuspokojivých výsledkoch. V lete bol kandidát na trénera vo viacerých kluboch. Najviac ho spájali s anglickými tímami FC Chelsea a Tottenham Hotspur.

„Viesť národný tím na ME, ktoré sa konajú v našej krajine, je niečo mimoriadne. Veľmi sa na túto výzvu teším a som plný očakávania,“ uviedol Nagelsmann.

Ohlasy na prvé zápasy Slovana a Trnavy Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Odvekí rivali majú za sebou vstup do skupinovej...
debata chyba
Viac na túto tému: #Julian Nagelsmann