Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Malá Trnava trápila veľké Fenerbahce. Tešiť sa z prehry 1:2? Je to odrazový mostík, vraví kapitán Mikovič

Po postupe do skupinovej fázy prezradil, že v ňu už neveril. Nepredpokladal štart v hlavnej súťaži jedného z troch európskych pohárov. Kapitán Trnavy Martin Mikovič sa však dočkal.

06.10.2023 07:27
6. Fenerbahce Foto: ,
Kapitán Trnavy Martin Mikovič a Ryan Kent z Fenerbahce.
debata (1)

Odmenou mu bol vypredaný Štadión Antona Malatinského, ktorý vyprevadil srdce i dušu tímu a tiež jeho spoluhráčov do šatne v stoji aj napriek prehre 1:2 s Fenerbahce.

"Neveril som, o to viac som si to užil. Je to fantastické, škoda len toho výsledku. Na chvíľku ma prišli na mojej čiare pozrieť Dušan Tadič či Fred. Klobúk dole, zahrať si proti takým hráčom.

Majú nezmiernu kvalitu. Vytvorili si šance, neuznali im góly. Ešte jeden sme mohli dať aj my, ale nevyšlo to. Škoda, bolo by to ešte veselšie,“ vravel novinárom Mikovič.

SR futbal EKL 2. kolo H Trnava Fenerbahce TTX Čítajte viac Trnava v parádnej kulise odolávala favoritovi 70 minút, podľahla mu o gól. Ristovski mohol byť hrdinom

Tridsaťtriročný krajný bek bol po zápase proti Ludogorcu, ktorý Spartak pred dvomi týždňami prehral zahanbujúco 0:4,veľmi kritický. Teraz spoluhráčov chválil.

"Som na mužstvo hrdý. Za celý zápas sme nezvládli 2–3 situácie proti kvalitnému súperovi. Aj my sme zacítili šancu a vidíte, aj oni sú ľudia. Spravili chybu, dali sme gól, chytili sa ľudia.

Mrzí to, lebo sme mali dobré šance. Mohli sme ich na konci zarezať. Na tomto výkone môžeme stavať, najmä smerom dozadu, lebo dopredu nám toho až tak veľa nedovolili,“ pokračoval Mikovič.

Dvomi pekymi gólmi rozhodol v priebehu jedenástich minút Joshua King. Mikovič uznal kvalitu súpera i vlastné nedostatky.

Nezachytil som pohyb hráča. Prežili sme v zápase aj horšie situácie. Pekne nás vykombinovali a kým som zareagoval, lopta bola v site. Tne gól bola moja chyba, beriem to na seba,“ povzdychol si Mikovič.

SR futbal EKL 2. kolo H Trnava Fenerbahce TTX Čítajte viac Málokedy som po prehre spokojný, priznal Gašparík. Tvrdí, že má v tíme zakliateho hráča

Najbližšie čaká Trnavu ďalší domáci duel. Ak chce pomýšľať na postup do ďalšej fázy, musí 26.10. zabodovať proti Nordsjaellandu.

"Niektorí nám pred Fenerbahce nedávali veľké šance, ale keď sa toto mužstvo chytí, vie sa vo veľkých zápasoch zomknúť.

Slovenské tímy to vedia vzadu zavrieť, odjazdiť to so srdiečkom a s veľkou emóciou. Mohli sme to potvrdiť.

Na tribúnach máme dvanásteho, ba aj trinásteho hráča. Strhli sme ich a verím, že sa to podarí opäť. V Razgrade som bol kritický, ale teraz na ňu nie je dôvod.

Malá Trnava trápila veľké Fenerbahce. Na takom výkone môžeme stavať. Klobúk dole pred chlapcami. Niekto si povie, že sa tešíme z prehry 1:2. Pre nás to však je odrazový mostík,“ uzavrel Mikovič.

Ohlasy na zápasy Slovana a Trnavy v Európe Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
25. Olimpija Ľubľana (Slovinsko) - 4 088 500 eur

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Fenerbahce Istanbul #Martin Mikovič