Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Škriniarov prvý gól nebol PSG nič platný. Hanckov Feyenoord bez bodu, šok pre Barcelonu. Poznáme prvých osemfinalistov

Futbalisti Manchestru City a Lipska sa stali prvými dvoma osemfinalistami Ligy majstrov 2023/2024.

07.11.2023 20:37 , aktualizované: 23:19
820501864 Foto: ,
Milan Škriniar s Kylianom Mbappém oslavujú Slovákov gól do siete AC Miláno.
debata

Citizens v pozícii obhajcov trofeje zdolali Young Boys Bern 3:0 a v G-skupine sú aj po 4. kole stopercentní, Lipsko uspelo na pôde CZ Belehrad 2:1. Slovenský obranca Milan Škriniar vsietil prvý gól v drese Paríža St. Germain, no francúzsky šampión prehral na pôde AC Miláno 1:2.

Parížu v šlágri F-skupiny na San Sire vyšiel úvod stretnutia. V 9. minúte po rohovom kope Marquinhos predĺžil loptu na zadnú žrď, kde nikým nekrytý Škriniar v páde hlavou otvoril skóre.

Domáci však už o tri minúty neskôr vyrovnali po nožničkách Rafaela Leaa. V 27. minúte mohol hosťom opäť zabezpečiť vedenie Ousmane Dembele, no jeho pokus skončil na brvne. Na druhej strane sa po strele Fikaja Tomoriho z 25 metrov vyznamenal Gianluigi Donnarmmma.

Na začiatku druhého polčasu Leaa s Achrafom Hakimim zostali po vzájomnom súboji ležať na trávniku, no rozhodca nechal pokračovať v hre. Domáci vrátili loptu do šestnástky a Olivier Giroud prehlavičkoval Škriniara – 2:1. Rossoneri už tesný náskok udržali.

ac miláno, paríž Čítajte viac ONLINE: Šláger Ligy majstrov medzi AC Miláno a PSG sme sledovali naživo

Paríž je v tabuľke druhý o bod za Borussiou Dortmund, ktorá v úvodnom utorňajšom zápase skupiny zvíťazila nad Newcastlom United 2:0. AC je tretie o dva body za bundesligistom.

Manchester City bodoval naplno aj vo štvrtom vystúpení v G-skupine a už pred záverečnými dvoma zápasmi má istú účasť v osemfinále. Nórsky kanonier Erling Haaland prispel k triumfu nad Bernom dvoma gólmi, tretí pridal Phil Fodden. Medzi elitnú 16-ku postúpilo aj Lipsko vďaka víťazstvu 2:1 na belehradskej Marakane.

Erling Haaland. Foto: ČTK / AP / Dave Thompson
Erling Haaland Erling Haaland.

Feyenoord Rotterdam v zostave s Dávidom Hanckom prehral v E-skupine na Stadio Olimpico s domácim Laziom Rím 0:1, v nadstavenom čase prvého polčasu sa presadil kanonier Ciro Immobile.

Feyenoord klesol v tabuľke na tretie miesto. Na vedúce Atletico Madrid, ktoré deklasovalo Celtic Glasgow 6:0, stráca dva body, na Lazio bod.

Futbalisti FC Barcelona nevyužili šancu zabezpečiť si v predstihu postup do osemfinále. V utorňajšom dueli H-skupiny prehrali v Hamburgu so Šachtarom Doneck 0:1. Barcelone stačilo na postup do vyraďavačky uhrať remízu, no v prvom polčase nevystrelila na bránku a v 40. minúte inkasovala. Giorgij Gočolejšvili potiahol loptu po krídle a jeho center usmernil hlavou do siete Danylo Sikan.

real sociedad araujo Čítajte viac Barcelonu zachránil Araujo, na čele tabuľky stále prekvapenie z Girony

Španielsky šampión bol aj v druhom polčase v útoku bezzubý a stratil prvé body v skupine. Šachtar je v tabuľke tretí s trojbodovou stratou na vedúcu Barcelonu i druhé FC Porto, ktoré zdolalo Royal Antverpy 2:0.

Newcastle nastúpil v Dortmunde bez zranených Alexandra Isaka, Dana Burna i Jacoba Murphyho. V bránke dostal pred slovenským reprezentantom Martinom Dúbravkom opäť prednosť Nick Pope. Borussia sa ujala vedenia v 26. minúte, keď si Nicklas Füllkrug vymenil loptu s Marcelom Sabitzerom a strelou zblízka prekonal Popea.

Julian Brandt (napravo) sa teší z druhého gólu... Foto: TASR/AP, Nick Potts / PA Images / Profimedia
820493444 Julian Brandt (napravo) sa teší z druhého gólu Borussie.

Do druhého polčasu poslal tréner hostí Eddie Howe na ihrisko Anthonyho Gordona a Miguela Almirona s cieľom oživiť ofenzívu. V 58. minúte mohol vyrovnať Joelinton, no v čistej šanci minul bránku. V 79. minúte po štandardke spečatil triumf Borussie Julian Brandt. Vestfálsky tím sa tak so siedmimi bodmi vyhupol na čelo tabuľky.

4. kolo skupinovej fázy majstrov:
E-skupina:
Atletico Madrid – Celtic Glasgow 6:0 (2:0)
Góly: 6. a 60. Griezmann, 46+3. a 76. Morata, 66. Lino, 85. Saul Niguez, ČK: 24. Maeda (Celtic)

Lazio Rím – Feyenoord Rotterdam 1:0 (1:0)
Gól: 45+1. Immobile
/D. Hancko (Feyenoord) odohral celý zápas/

F-skupina:
AC Miláno – Paríž St. Germain 2:1 (1:1)
Góly: 12. Leao, 51. Giroud – 9. ŠKRINIAR
/M. Škriniar (PSG) do 89. min a v 80. min dostal ŽK/

Borussia Dortmund – Newcastle United 2:0 (1:0)
Góly: 26. Füllkrug, 79. Brandt
/M. Dúbravka (Newcastle) sedel na lavičke/

G-skupina:
Manchester City – Young Boys Bern 3:0 (2:0)
Góly: 23. a 51. Haaland (prvý z 11 m), 45+1. Fodden, ČK: 53. Lauper (Bern) po druhej ŽK

CZ Belehrad – RB Lipsko 1:2 (0:1)
Góly: 81. Henrichs (vlastný) – 8. Simons, 72. Openda

H-skupina:
FC Porto – Royal Antverpy 2:0 (1:0)
Góly: 32. Evanilson (z 11 m), 90+1. Pepe, ČK: 32. Ekkelenkamp (Antverpy)

Šachtar Doneck – FC Barcelona 1:0 (1:0)
Gol: 40. Sikan

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Newcastle #Borrusia Dortmund