Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniarov prvý gól nebol PSG nič platný. Hanckov Feyenoord bez bodu, šok pre Barcelonu. Poznáme prvých osemfinalistov

Futbalisti Manchestru City a Lipska sa stali prvými dvoma osemfinalistami Ligy majstrov 2023/2024.

07.11.2023 20:37 , aktualizované: 23:19
820501864 Foto: ,
Milan Škriniar s Kylianom Mbappém oslavujú Slovákov gól do siete AC Miláno.
debata

Citizens v pozícii obhajcov trofeje zdolali Young Boys Bern 3:0 a v G-skupine sú aj po 4. kole stopercentní, Lipsko uspelo na pôde CZ Belehrad 2:1. Slovenský obranca Milan Škriniar vsietil prvý gól v drese Paríža St. Germain, no francúzsky šampión prehral na pôde AC Miláno 1:2.

Parížu v šlágri F-skupiny na San Sire vyšiel úvod stretnutia. V 9. minúte po rohovom kope Marquinhos predĺžil loptu na zadnú žrď, kde nikým nekrytý Škriniar v páde hlavou otvoril skóre.

Domáci však už o tri minúty neskôr vyrovnali po nožničkách Rafaela Leaa. V 27. minúte mohol hosťom opäť zabezpečiť vedenie Ousmane Dembele, no jeho pokus skončil na brvne. Na druhej strane sa po strele Fikaja Tomoriho z 25 metrov vyznamenal Gianluigi Donnarmmma.

Na začiatku druhého polčasu Leaa s Achrafom Hakimim zostali po vzájomnom súboji ležať na trávniku, no rozhodca nechal pokračovať v hre. Domáci vrátili loptu do šestnástky a Olivier Giroud prehlavičkoval Škriniara – 2:1. Rossoneri už tesný náskok udržali.

ac miláno, paríž Čítajte viac ONLINE: Šláger Ligy majstrov medzi AC Miláno a PSG sme sledovali naživo

Paríž je v tabuľke druhý o bod za Borussiou Dortmund, ktorá v úvodnom utorňajšom zápase skupiny zvíťazila nad Newcastlom United 2:0. AC je tretie o dva body za bundesligistom.

Manchester City bodoval naplno aj vo štvrtom vystúpení v G-skupine a už pred záverečnými dvoma zápasmi má istú účasť v osemfinále. Nórsky kanonier Erling Haaland prispel k triumfu nad Bernom dvoma gólmi, tretí pridal Phil Fodden. Medzi elitnú 16-ku postúpilo aj Lipsko vďaka víťazstvu 2:1 na belehradskej Marakane.

Erling Haaland. Foto: ČTK / AP / Dave Thompson
Erling Haaland Erling Haaland.

Feyenoord Rotterdam v zostave s Dávidom Hanckom prehral v E-skupine na Stadio Olimpico s domácim Laziom Rím 0:1, v nadstavenom čase prvého polčasu sa presadil kanonier Ciro Immobile.

Feyenoord klesol v tabuľke na tretie miesto. Na vedúce Atletico Madrid, ktoré deklasovalo Celtic Glasgow 6:0, stráca dva body, na Lazio bod.

Futbalisti FC Barcelona nevyužili šancu zabezpečiť si v predstihu postup do osemfinále. V utorňajšom dueli H-skupiny prehrali v Hamburgu so Šachtarom Doneck 0:1. Barcelone stačilo na postup do vyraďavačky uhrať remízu, no v prvom polčase nevystrelila na bránku a v 40. minúte inkasovala. Giorgij Gočolejšvili potiahol loptu po krídle a jeho center usmernil hlavou do siete Danylo Sikan.

real sociedad araujo Čítajte viac Barcelonu zachránil Araujo, na čele tabuľky stále prekvapenie z Girony

Španielsky šampión bol aj v druhom polčase v útoku bezzubý a stratil prvé body v skupine. Šachtar je v tabuľke tretí s trojbodovou stratou na vedúcu Barcelonu i druhé FC Porto, ktoré zdolalo Royal Antverpy 2:0.

Newcastle nastúpil v Dortmunde bez zranených Alexandra Isaka, Dana Burna i Jacoba Murphyho. V bránke dostal pred slovenským reprezentantom Martinom Dúbravkom opäť prednosť Nick Pope. Borussia sa ujala vedenia v 26. minúte, keď si Nicklas Füllkrug vymenil loptu s Marcelom Sabitzerom a strelou zblízka prekonal Popea.

Julian Brandt (napravo) sa teší z druhého gólu... Foto: TASR/AP, Nick Potts / PA Images / Profimedia
820493444 Julian Brandt (napravo) sa teší z druhého gólu Borussie.

Do druhého polčasu poslal tréner hostí Eddie Howe na ihrisko Anthonyho Gordona a Miguela Almirona s cieľom oživiť ofenzívu. V 58. minúte mohol vyrovnať Joelinton, no v čistej šanci minul bránku. V 79. minúte po štandardke spečatil triumf Borussie Julian Brandt. Vestfálsky tím sa tak so siedmimi bodmi vyhupol na čelo tabuľky.

4. kolo skupinovej fázy majstrov:
E-skupina:
Atletico Madrid – Celtic Glasgow 6:0 (2:0)
Góly: 6. a 60. Griezmann, 46+3. a 76. Morata, 66. Lino, 85. Saul Niguez, ČK: 24. Maeda (Celtic)

Lazio Rím – Feyenoord Rotterdam 1:0 (1:0)
Gól: 45+1. Immobile
/D. Hancko (Feyenoord) odohral celý zápas/

F-skupina:
AC Miláno – Paríž St. Germain 2:1 (1:1)
Góly: 12. Leao, 51. Giroud – 9. ŠKRINIAR
/M. Škriniar (PSG) do 89. min a v 80. min dostal ŽK/

Borussia Dortmund – Newcastle United 2:0 (1:0)
Góly: 26. Füllkrug, 79. Brandt
/M. Dúbravka (Newcastle) sedel na lavičke/

G-skupina:
Manchester City – Young Boys Bern 3:0 (2:0)
Góly: 23. a 51. Haaland (prvý z 11 m), 45+1. Fodden, ČK: 53. Lauper (Bern) po druhej ŽK

CZ Belehrad – RB Lipsko 1:2 (0:1)
Góly: 81. Henrichs (vlastný) – 8. Simons, 72. Openda

H-skupina:
FC Porto – Royal Antverpy 2:0 (1:0)
Góly: 32. Evanilson (z 11 m), 90+1. Pepe, ČK: 32. Ekkelenkamp (Antverpy)

Šachtar Doneck – FC Barcelona 1:0 (1:0)
Gol: 40. Sikan

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Newcastle #Borrusia Dortmund