Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bojovný Slovan vedenie v Lille neudržal, po prvej prehre prišiel o post lídra. Weiss: Dostali sme zbytočné góly

Futbalisti Slovana Bratislava prehrali v stretnutí 3. kola Európskej konferenčnej ligy na ihrisku OSC Lille 1:2 a prepustili francúzskemu súperovi prvé miesto v tabuľke A-skupiny.

26.10.2023 20:46 , aktualizované: 22:46
Francúzsko SR Futbal EKL A Skupina 3. kolo... Foto: ,
Zákrok brankár Slovana Milana Borjana, prizerá sa Jonathan David z Lille.
debata (4)

Slovan nenatiahol víťaznú šnúru vo všetkých súťažiach na deväť zápasov. V Lille síce viedol od 23. minúty po góle Aleksandara Čavriča, ale domáci po zmene strán otočili skóre zásluhou Yusufa Yaziciho a Remyho Cabellu.

Duel nedohral Lucas Lovat, ktorý dostal v 85. minúte červenú kartu. Lille sa vďaka triumfu dostalo o bod pred slovenského šampióna, ktorý figuruje na druhej priečke tabuľky.

Ďalší zápas v EKL odohrá slovenský šampión opäť proti Lille vo štvrtok 9. novembra o 21.00 h na Tehelnom poli.

3. kolo Európskej konferenčnej ligy:

A-skupina:
OSC Lille – ŠK Slovan Bratislava 2:1 (0:1)
Góly: 68. Yazici, 82. Cabella – 23. Čavrič, ŽK: Diakite, Bentaleb – Kucka, Wimmer, ČK: 85. Lovat (Slovan). Rozhodovali: Pairetto – Imperiale, Berti (všetci Tal.), 18.350 divákov.
Lille: Chevalier – Tiago Santos, Diakite (66. Alexsandro), Umtiti, Gudmundsson – Gomes (90. Bouaddi), Andre (66. Bentaleb) – Ounas (66. Zhegrova), Cabella, Yazici – David (86. Cavaleiro)
Slovan: Borjan – Kašia, Bajrič (90. Zmrhal), Wimmer – Blackman (89. Pauschek), Kucka, Savvidis (89. Strelec), Kankava (90.+4 Abubakari), Lovat – Barseghjan (90.+4 Tolič), Ča­vrič

Ako zachytili prehru Slovana v Lille fotoreportéri Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Lille pred zápasom so Slovanom.

Slovan nastúpil v defenzívnejšej zostave, v útoku dostali príležitosť Barseghjan s Čavričom. Lille v porovnaní s predošlými zápasmi obmenilo základnú jedenástku, chýbalo v nej zopár stabilných členov.

Domáci sa od začiatku snažili vytvoriť si tlak, ale narážali na kompaktné štruktúry „belasých“. Hostia držali na dištanc najnebezpečnejšieho hráča súpera Davida a sami sa postupne osmelili v ofenzíve. V 21. minúte prihral Čavrič v šestnástke Barseghjanovi, ktorý však preváhal ideálny okamih na strelu a loptu poslal ľavačkou vedľa brány.

SR Bratislava šport futbal EKL A 1. kolo Slovan Klaksvík Čítajte aj Klaksvík hladkým triumfom zamotal slovanistickú skupinu, Fenerbahce nezaváhalo

Čavrič už o chvíľu predviedol svoje kanonierske schopnosti, keď po Lovatovom krížnom centri z ľavej strany napálil loptu zblízka do siete – 0:1. Situáciu ešte preveroval VAR, ale nešlo o ofsajd a gól platil.

Lille mohlo vyrovnať po polhodine, Borjan sa však vyznamenal pri nebezpečnej hlavičke Davida a dorážke Andreho. V 44. minúte Gomesov volej minul bránu Slovana, ktorý si tak udržal polčasové vedenie.

Atmosféra pred zápasom Spartak Trnava - Nordsjaelland
Video

Domáci vyrukovali do druhého dejstva s väčšou snahou. V 57. minúte vyrazil Borjan centrovanú loptu k Davidovi, ktorý sa vnútri šestnástky dostal k zakončeniu, ale na brankára Slovana „nevyzrel“.

Tréner Lille siahol po hodine hry k trojitému striedaniu a jeho tím pretavil hernú prevahu do vyrovnávajúceho gólu, aj keď mu k tomu výrazne pomohla chyba súperovho hráča. Yazici zachytil zlú rozohrávku Kašiu, narazil si loptu s Cabellom a prekonal Borjana – 1:1.

Francúzsko SR Futbal EKL A Skupina 3. kolo Lille Slovan Čítajte aj Čavričovo rutinérske zakončenie, dirigujúci Weiss či Lovatov skrat. Pozrite si snímky z Lille

Slovan nevyužil v 75. minúte dobrú príležitosť. Barseghjan šikovne potiahol loptu od vlastnej polovice, prihral nabiehajúcemu Blackmanovi, ale jeho pokus nemal dostatočnú razanciu a Alexsandro zastúpil svojho brankára.

Hráči Lille v 79. minúte reklamovali jedenástku, ale rozhodca po vzhliadnutí VAR nechal pokračovať v hre. V 82. minúte vyšla OSC rýchla akcia, Zhegrova našiel pred bránou voľného Cabellu a ten ponúknutú šancu s prehľadom využil – 2:1. Šance hostí na vyrovnanie klesli po vylúčení Lovata, ktorý dostal červenú kartu za faul na Zhegrovu a následné protesty. Slovan sa už v závere nedostal k ohrozeniu Chevaliera.

Paulo Fonseca, tréner Lille: „V prvom polčase sme neukázali dobrý prístup. Hrali sme hlboko pod naše možnosti, v budúcnosti sa to už nesmie opakovať. Po prestávke sa naša hra výrazne zlepšila, hráči sa viac hýbali a dokázali si vytvárať nebezpečné šance. Vážim si víťazstvo nad silným súperom, prvý polčas však musí byť pre nás varovaním.“

Vladimír Weiss, tréner Slovana: „Sme sklamaní z prehry, ale nie z výkonu. Prišli sme s rozumnou taktikou, ktorú sa nám darilo plniť až do chyby pri vyrovnávajúcom góle. Gratulujem Lille k víťazstvu, ale my sme si za dnešný výkon možno ten bod zaslúžili. Mužstvo chválim za disciplínu, obetavosť a kvalitu. Mali sme dve-tri dobré príležitosti, žiaľ, dostali sme dva zbytočné góly.“

Kevin Wimmer, obranca Slovana: „Všetci sme veľmi sklamaní, pretože výkon bol dobrý a boli sme domácim vyrovnaným súperom. Sťažili sme im cestu za víťazstvom a mali sme aj trochu smoly. Na tomto výkone však môžeme stavať.“

Standings provided by Sofascore
Načítavajú sa športové výsledky...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #OSC Lille