Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Robíte hanbu klubu, kritizuje Trnava skalných. Nie sme anjelici ani spolok abstinentov, reagujú ultras

Vedenie Spartaka Trnava sa ohradilo voči správaniu sa niektorých fanúšikov počas minulotýždňového súboja v Európskej konferenčnej lige.

16.11.2023 18:12
FUTBAL-FL: FC Spartak Trnava - ŠK Slovan... Foto: ,
Ohňostroj od fanúšikov Trnavy v závere derby.
debata (3)

Do Farumu prišlo zhruba šesť stoviek skalných a slovenskému tímu pomohli k cennému bodu za remízu 1:1 na ihrisku Nordsjaellandu.

Niektorí sa však podľa stanoviska klubu nedokázali popasovať s priveľkým príjmom alkoholu, čo vyústil do nepríjemností.

„Celozápasovú fantastickú divácku kulisu, ktorú ocenili aj zástupcovia domáceho tímu, zatienilo niekoľko incidentov s domácimi usporiadateľmi, ktoré mal na svedomí najmä alkohol,“ spomína klub na zápas v dánskom Farume.

Vedenie preto v stredu vydalo stanovisko, podľa ktorého odmieta ďalej tolerovať opitých divákov, a to nielen doma, ale aj v sektore hostí na štadiónoch vonku.

„Aj napriek mnohým výzvam, či už zo strany klubu, ale aj od samotných zástupcov fanúšikov ohľadom požívania alkoholu, sa stále nájdu jedinci, ktorí tieto výzvy na umiernenú konzumáciu ignorujú a svojím následným správaním robia hanbu nielen sebe, ale aj klubu a samotným fanúšikom."

Osoby pod viditeľným vplyvom alkoholu nebudú vpustené na žiaden zápas, či už sa to týka domáceho štadióna alebo sektoru hostí na vonkajších zápasoch.

Rovnaké pravidlo platí aj priamo na tribúnach – ľudia, ktorí očividne pod vplyvom alkoholu vyvolávajú zbytočné konflikty alebo bezdôvodne ničia interiér štadióna, budú okamžite riešení a vyvedení mimo štadión.

Toto platí aj mimo štadióna, hlavne na výjazdoch, kde častokrát dokáže podnapitý jedinec znemožniť účasť na futbale všetkým ostatným,“ píše sa na oficiálnej stránke klubu.

SR D. Streda šport futbal EKL 2. kolo odveta DAC Víkingur TTX Čítajte viac Z Dunajskej Stredy na Old Trafford za pol roka? Bývalého útočníka DAC chce Manchester United

Pozitívom je, že sa vedenie klubu dohodlo na spoločných ráznych opatreniach proti previnilcom práve so zástupcami ultras, ktorí reagovali na vlastnej facebookovej stránke.

„Ozaj už nastal čas, aby sme sa posunuli trochu ďalej a nebrali výjazd či domáci zápas ako možnosť sa ožrať na kašu a ani len netušiť, kde sa vlastne nachádzame.

„Nie sme spolok abstinentov ani anjelici, ale minimálne už máme mnohí vek na to, aby sme si vedeli ustriehnuť samých seba.

Ak nie, bude to musieť urobiť niekto druhý, čomu sa dúfame vyhneme,“ napísali skalní priaznivci Trnavy.

Reakcie na remízy Slovana a Trnavy v EKL Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Fantastická atmosféra, dva rozdielne polčasy a...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Spartak Trnava