Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sparta mala jedinú zbraň, Slováka. Haraslín potvrdil genialitu, nadchýnajú sa Česi

Nedávno dvoma gólmi pomohol k víťazstvu Slovenska nad Islandom 4:2 a spečatil postup národného tímu na EURO 2024. Vo štvrtok sa postaral Lukáš Haraslín o ďalší hviezdny moment v Európskej lige.

01.12.2023 09:20
Lukáš Haraslín Foto:
Lukáš Haraslín hrá v posledných týždňoch v životnej forme.
debata

Parádnou strelou z hranice pokutového územia rozhodol slovenský futbalista o víťazstve Sparty Praha nad Betisom Sevilla 1:0. "Dostal 70 minút a to stačilo. Potreboval jedinú akciu, aby potvrdil genialitu.

Kuchtovú prihrávku si hodil na pravú nohu a strelou na zadnú žrď uspel. Toto má naučené," napísal isport.cz dal Haraslínovi osmičku, najvyššiu známku spomedzi hráčov Sparty.

Vladimír Weiss Čítajte viac Weiss po tom, ako dobyl faerskú pevnosť, poslal na Slovensko odkaz Calzonovi. Mrzí ma môj syn, ale jeho rukopis je viditeľný

Chvála na výkon 24-ročného rodáka z Bratislavy sa sypala aj zo strany španielskych médií. „Český tím mal v útoku iba jedinú zbraň, ktorá mohla zelenobielej obrane ublížiť: Haraslínov talent,“ uviedol denník Marca. „Prekonal Silvu po skvelej strele z hranice pokutového územia,“ doplnil sport.es.

Vďaka najtesnejšiemu víťazstvu sa Sparta vrátila do hry o postup do osemfinále Európskej ligy. Vďaka cennému víťazstvu sa český klub priblížil k druhému Glasgowu Rangers v tabuľke skupiny C na rozdiel jediného bodu.

Josef Hoffmann Čítajte viac Ohavný zločin českého futbalového majstra. Školáčkam posielal fotky prirodzenia, z basy tak skoro nevyjde

Postupové šance zvýšilo aj nečakané zakopnutie škótskeho veľkoklubu, ktorý vo štvrtok doma iba remizoval s Arisom Limassol 1:1. V posledných zápasoch skupiny sa Sparta predstaví práve proti cyperskému tímu, Betis privíta na domácom štadióne Glasgow Rangers.

Na životnú formu slovenského reprezentanta zareagoval aj portál transfermarkt. Kým vlani mal podľa neho Haraslín hodnotu „iba“ 1,6 milióna eur, v súčasnosti už je dvojnásobne vyššia.

Futbalista, ktorý sa v minulosti nepresadil v talianskom Sassuole, sa môže v blízkej budúcnosti dočkať lukratívneho prestupu do kvalitnej súťaže.

Reakcie na výsledky Slovana a Trnavy v EKL Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Ako vnímali výsledky Slovana a Trnavy aj na...
debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #Sparta Praha #Lukáš Haraslín