Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona v Lige majstrov končí. Kataláncom zápas skomplikovali červené karty, Parížu vystrieľal postup Mbappé

Futbalisti Paríža St. Germain a Borussie Dortmund postúpili do semifinále Ligy majstrov. Napriek minulotýždňovej domácej prehre 2:3 dokázal francúzsky šampión bez slovenského stopéra Milana Škriniara v zostave uspieť v utorkovej štvrťfinálovej odvete na ihrisku FC Barcelona 4:1.

16.04.2024 23:01 , aktualizované: 23:17
Spain Soccer Champions League Foto:
Barcelona vypadla v Ligy majstrov s PSG.
debata (4)

Pomohli mu k tomu vylúčenie domáceho obrancu Ronalda Arauja v 29. minúte a tiež dva góly Kyliana Mbappeho.

V druhom zápase večera Borussia Dortmund zdolala hosťujúce Atletico 4:2 a vygumovala manko 1:2 z Madridu. V boji o postup do finále ju čaká PSG, prvý zápas sa uskutoční v Dortmunde.

Paríž po domácej prehre nemal čo stratiť a v úvode sa viac tlačil do zakončenia, no gólovej odmeny sa nedočkal.

V 12. minúte si hostia nedali pozor na Yamala, ktorý vyškolil Mendesa a po jeho prihrávke Raphinha zle bránený Hakimim na hranici malého vápna nemal problém dostať loptu do siete – 1:0.

VIDEO: PSG nakopol vyrovnávajúci gól Dembélého

Pre krídelníka Barcelony to bol už tretí gól v súčte oboch zápasov. Paríž mohol vyrovnať v 29. minúte, ter Stegen v páde vychytal Mbappeho.

O chvíľu neskôr domáci stopér Araujo zastavil pred pokutovým územím Barcolu faulom a rozhodca ho vylúčil.

Dembele síce z priameho kopu netrafil bránu, no oslabenie domácich sa napokon ukázalo ako jeden z kľúčových momentov stretnutia.

V 40. minúte Dembele vyrovnal strelou do odkrytej brány po prihrávke od Barcolu krížom cez celé pokutové územie – 1:1.

V nadstavenom čase úvodného dejstva mohol Dembele „placírkou“ vyrovnať aj stav dvojzápasu, ale tesne minul.

VIDEO: Obrat Dortmundu v priebehu troch minút

PSG využil početnú výhodu krátko po prestávke. Vitinha sa oprel do lopty z hranice šestnástky a nedal šancu ter Stegenovi – 1:2.

Vyrovnanie mal na kopačke Gündogan, jeho pokus sa obtrel o žrď. Paríž bol pri chuti, do kariet mu zahralo aj vylúčenie domáceho trénera Xaviho.

Hlavný rozhodca navyše v jeho prospech nariadil pokutový kop po faule na aktívneho Dembeleho, ktorý premenil Mbappe – 1:3.

Domácim v desiatich dochádzali sily, napriek tomu sa snažili niečo spraviť s nepriaznivým vývojom. Lewandowski mohol poslať duel do predĺženia, no Donnarumma jeho pokus vyrazil.

V závere, keď už hrala Barcelona vabank, spečatil postup Paríža svojím druhým gólom v zápase Mbappe – 1:4.

Úvodné minúty v Dortmunde priniesli po šanci na oboch stranách. Prvú mali vo 4. minúte domáci, Azpilicueta v poslednej chvíli zblokoval pokus Sabitzera.

Saudi Spain Soccer Super Cup Čítajte viac Do pekla, o čo mu išlo? Chorvát predviedol najhoršiu penaltu v histórii, zniesla sa na neho vlna kritiky a urážok

Hneď vzápätí nevyužil dobrú príležitosť Morata, ktorý sa rútil sám na Kobela, ale vystrelil vedľa brány.

Po štvrťhodine sa vyznamenal brankár Atletica Oblak, ktorý si poradil so strelou Brandta. V 34. minúte však pustil za svoj chrbát loptu po strele toho istého hráča z ostrého uhla – 1:0.

Borussia ešte do prestávky pridala aj druhý gól, keď Maatsen po prihrávke Sabitzera krížnou strelou k žrdi prekonal Oblaka – 2:0.

Kouč Atletica spravil cez polčasovú prestávku tri zmeny a jeho tím v 49. minúte vyrovnal stav dvojzápasu vďaka vlastnému gólu Hummelsa po rohovom kope – 2:1.

Po hodine hry striedajúci žolík Correa vyrovnal na 2:2, no domáci famózne zdvihli hlavy.

Füllkrug dal na 3:2 a po ňom hrdina večera Sabitzer po dvoch gólových prihrávkach spoluhráčom sám zaznamenal postupový presný zásah. V závere už hráči Borussie nedopustili drámu.

Prvé zápasy semifinále sú na programe 30. apríla/1. mája, odvety sa uskutočnia 7./8. mája. Finále sa hrá v sobotu 1. júna v londýnskom Wembley.

Štvrťfinále Ligy majstrov – sumáre:

FC Barcelona – Paríž St. Germain 1:4 (1:1)
Góly: 12. Raphinha – 61. a 89. Mbappe (prvý z 11 m), 40. Dembele, 54. Vitinha. Rozhodoval: Kovács (Rum.), ŽK: Martinez, Lewandowski, Gündogan, Raphinha, Lopez – Mbappe, Ruiz, Marquinhos, Donnarumma, ČK: 29. Araujo, 56. Xavi – tréner (obaja Barcelona)
/prvý zápas: 3:2, postúpil Paríž St. Germain/
Barcelona: ter Stegen – Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo (82. Joao Felix) – de Jong (82. Lopez), Gündogan, Pedri (61. Torres) – Yamal (34. Martinez), Lewandowski, Raphinha
PSG: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Hernandez, Mendes – Zaire-Emery (80. Ugarte), Vitinha, Ruiz (77. Asensio) – Dembele (88. Kolo Muani), Mbappe, Barcola (77. Lee Kang-in)

Borussia Dortmund – Atletico Madrid 4:2 (2:0)
Góly: 34. Brandt, 39. Maatsen, 71. Füllkrug, 74. Sabitzer – 49. Hummels (vlastný), 64. Correa. Rozhodoval: Vinčič (Slov.), ŽK: Ryerson – Azpilicueta, Hermoso
/prvý zápas: 1:2, postúpila Borussia Dortmund/
Dortmund: Kobel – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Sabitzer, Can – Adeyemi (66. Bynoe-Gittens), Brandt (90. Reus), Sancho (86. Özcan) – Füllkrug
Atletico: Oblak – Molina (46. Barrios), Witsel, Gimenez, Hermoso, Azpilicueta (46. Riquelme) – Llorente, Koke, de Paul (84. Niguez) – Morata (46. Correa), Griezmann

Priemerné platy futbalistov v európskych súťažiach Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach zistíte priemerný...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #PSG #Kyllian Mbappé