Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sevilla zabránila talianskemu finále, Juventus vyradila v predĺžení

Futbalisti AS Rím a FC Sevilla nastúpia proti sebe 31. mája v Budapešti vo finále Európskej ligy. Taliansky tím sa do záverečného súboja o trofej prebojoval cez Bayer Leverkusen, nemeckého súpera zdolal pred týždňom doma 1:0 a v semifinálovej odvete uhral vonku bezgólovú remízu.

18.05.2023 23:43
Bryan Gil Foto: ,
Bryan Gil zo Sevilly padá po súboji s hráčom Juventusu Juanom Cuadradom.
debata

Rekordný šesťnásobný víťaz súťaže FC Sevilla vyradil Juventus a zabránil tak čisto talianskemu finále. Španielsky tím po remíze 1:1 v Turíne dokázal doma zvíťaziť 2:1 po predĺžení.

Leverkusen mohol zmazať manko proti Rimanom už v 12. minúte. Diaby zbehol po pravej strane a zvnútra šestnástky napálil loptu do brvna. Bayer v úvodnej 45-minútovke hostí neraz zovrel, ale defenzíva AS všetko vyriešila.

Fiorentina, Bazilej Čítajte aj Premožiteľ Slovana bol sekundy od rozstrelu, keď udrel Barák. Fiorentinu poslal do boja o trofej

Odolala aj po zmene strán a tréner AS Rím Jose Mourinho tak bude mať šancu získať už šiestu trofej zo všetkých v súčasnosti existujúcich klubových súťaží v Európe. AS pod jeho vedením triumfoval vlani v premiérovej edícii Európskej konferenčnej ligy.

V Seville patrila prvá veľká šanca zápasu hosťom, na center Fagioliho si naskočil Gatti a Bounoua donútil k zákroku. Domáci odpovedali sériou rohových kopov a najmä „rybičkou“ Ocamposa, ktorú Szczesny zlikvidoval bravúrnym zákrokom na čiare.

Newcastle, radosť Čítajte aj Liga majstrov je bližšie. Dúbravkov Newcastle zvládol dôležitý duel s Brightonom

Poľský brankár sa zaskvel aj pri tvrdej strele Acunu. Ku skvelému ofenzívnemu divadlu prispel nemalým dielom aj „Juve“. Smolu mal Kean, keď jeho pokus zastavila žrď. V závere prvého polčasu dopravil loptu do siete Rabiot, ale gól pre ofsajd neplatil.

Francúzskemu stredopoliarovi nebolo dopriate tešiť sa ani v 55. minúte, jeho strele chýbali centimetre. O desať minút neskôr však otvoril skóre Vlahovič, ktorý prišiel na ihrisko len niekoľko desiatok sekúnd predtým. O šesť minút bolo vyrovnané, spoza šestnástky napriahol Suso a prekonal Szczesného.

V predĺžení dokonal obrat španielskeho tímu prudkou hlavičkou Lamela. V 115. minúte dostal červenú kartu Acuna, ale Sevilla už víťazstvo ubránila.

Finále sa uskutoční v stredu 31. mája o 21.00 h v budapeštianskej Puskás Aréne.

Odvetné zápasy semifinále Európskej ligy:

Bayer Leverkusen – AS Rím 0:0
ŽK: Hincapie, Palacios, Bakker, Diaby, Tapsoba – Ibanez, Cristante, Abraham, rozhodoval: Vinčič (Slov.)
prvý zápas: 0:1, postúpil AS Rím

FC Sevilla – Juventus Turín 2:1 pp (1:1, 0:0)
Góly: 71. Suso, 95. Lamela – 65. Vlahovič. ŽK: Acuna, Suso, Montiel – Kean, Danilo, Paredes, ČK: 115. Acuna po 2. ŽK, rozhodoval: Makkelie (Hol.)
prvý zápas: 1:1, postúpil FC Sevilla

Najlepší brankári futbalovej histórie Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Elitní brankári sveta, ktorých by chcel mať...
debata chyba
Viac na túto tému: #AS Rím #FC Sevilla #Bayer Leverkusen #Juventus