Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Má nahradiť Messiho. Real Madrid rozobral muž, ktorý hnevá Ronalda

Dvakrát stál v správnom čase na ideálnom mieste. Nepomýlil sa ani raz.

18.05.2023 13:55
Bernardo Silva Foto: ,
Bernardo Silva a Erling Haaland z Manchestru City sa tešia z gólu v zápase proti Realu Madrid.
debata

„Túto noc sme videli najlepší anglický tím v histórii,“ napísal v stredu neskoro večer anglický The Times. S pripomienkou, že sa v Manchestri bude oslavovať až do štvrtkového rána. Nie div.

Manchester City rozobral v odvete semifinále Ligy majstrov Real Madrid do poslednej skrutky. Po minulotýždňovej remíze 1:1 na Santiago Bernábeu, triumfoval v stredu doma 4:0 a 10. júna čaká anglického majstra finále s Interom Miláno v Istanbule.

Carlo Ancelotti Čítajte aj Real Madrid utrpel najťažšiu prehru v klubovej histórii. Rekordér Ancelotti: Bolí to

„Nádherný večer. Zdolať Real je náročné, vyhrať 4:0 skvelé,“ vravel po zápase Bernardo Silva.

Ťažko vybrať individuálne výkony v mužstve, pri ktorom najúspešnejší klub futbalovej histórie vyzeral ako druhotriedny.

Portugalčan však po nevydarenom prvom súboji v Madride zavrel kritikom ústa dvoma gólmi v prvom polčase. Najskôr využil nezištnú prihrávku Kevina De Bruyneho a ľavačkou otvoril skóre, potom hlavou doklepol odrazenú loptu.

Bernardo Silva Čítajte aj Real Madrid na kolenách, suverenita Manchestru City. Rozhodol nečakaný dvojgólový hrdina

„Prvý zápas mi nevyšiel. Chcel som sa revanšovať a doma predviesť lepší výkon. Podarilo sa. Kevin ma parádne našiel, musel som skórovať. A hlavička? Som menší, ale zvládam aj túto hernú činnosť,“ usmieval sa Silva.

V predchádzajúcich dňoch – najmä po Silvovom slabom výkone v prvom dueli – sa opäť ozvali zaujímavé hlasy. Portál goal.com informoval, že práve Silva by mal byť náhradou za Lionela Messiho.

Argentínčan to má po výlete do Saudskej Arábie nahnuté a fanúšikovia parížskeho Saint-Germain ho už nechcú v klube ani vidieť.

Nepoužívať spartakiáda, Strahov Čítajte aj Najväčší štadión sveta? V Prahe? Kolíska futbalu nevychádza z údivu. Pozrite si, ako dnes vyzerá ikonický Strahov

Majster sveta má namierené do ligy za Cristianom Ronaldom. Portugalčan hrá v Al-Nassr. Messi by sa mal upísať Al-Hilalu, ktorý vo štvrtok dokonca zvýšil ponuku.

Messi by mohol ročne zarábať 500 miliónov eur a vziať Ronaldovi post najlepšie zarábajúceho futbalistu.

Navyše, aj Silva preberá rolu, na ktorú bol Ronaldo zvyknutý. V portugalskej reprezentácii patrí k najväčším lídrom. A Ronalda iste nepoteší ani posledný odhad o desať rokov mladšieho Silvu.

„Ak vyhráme Ligu majstrov, môžeme diskutovať o Erlingovi Haalandovi ako o možnom držiteľovi Zlatej lopty. Ak sa na to však pozriem v globále, pre mňa je jasným víťazom Messi,“ reagoval Silva.

Ivana Knollová je nová "futbalová" superstar Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Ivana Knollová sa už neukazuje iba na...
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #manchester city #Bernardo Silva