Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan ho mal na lopate. Bazilej má nakročené do finále

Futbalisti West Hamu United zvíťazili v úvodnom zápase semifinále Európskej konferenčnej ligy na domácej pôde nad AZ Alkmaar 2:1.

11.05.2023 23:12
Slovan, smútok Foto: ,
Futbalisti Bazileja sa tešia z postupu, v pozadí sklamaní hráči Slovana.
debata

V druhom stretnutí prehrala favorizovaná Fiorentina s premožiteľom bratislavského Slovana v osemfinále FC Bazilej 1:2. West Ham vstúpil do zápasu ako favorit a v prvom polčase bol nebezpečnejší, no svoje pološance nepremenil a v závere inkasoval.

V 42. minúte sa po akcii na ľavej strany oprel z diaľky do lopty Tijjani Reijnders a strelou k ľavej žrdi otvoril skóre. Domáci zostali po góle dlho zaskočení a prvú veľkú šancu si vytvorili až po hodine hry, no Jared Bowen minul.

O štyri minúty neskôr však rozhodca odpískal penaltu po tom, čo brankár hostí Ryan zasiahol do tváre toho istého hráča a Said Benrahma vyrovnal. West Hamu sa nakoniec podarilo otočiť skóre, v 76. minúte rozhodol z dorážky po rohu Michail Antonio.

Taliansko Futbal EL 1/2 Juventus Sevilla Čítajte viac Juventus si zachraňoval česť v závere. Mourinho ide za ďalšou trofejou

Vo Florencii mali síce prvú veľkú šancu hostia, no v 25. minúte sa ujali vedenia aktívnejší domáci, keď sa po rohu a priťuknutí presadil hlavou Arthur Cabral. Bazilejčania sa smerom dopredu dlho trápili, no v druhej polovici svoj výkon vygradovali a dokázali otočiť skóre.

V 71. minúte si nabehol na stred šestnástky Andy Diouf a jeho prízemná strela zapadla k pravej žrdi. V tretej minúte nadstaveného času rozhodol Zeki Amdouni, na ktorého zabudla domáca obrana a zakončil zo stredu šestnástky.

úvodné zápasy semifinále Európskej konferenčnej ligy:
AC Fiorentina – FC Bazilej 1:2 (1:0)
Góly: 25. Cabral – 71. Diouf, 90.+3 Amdouni. Rozhodoval: Letexier (Fr.), ŽK: Adams, Burger, Ndoye (všetci Bazilej)

West Ham United – AZ Alkmaar 2:1 (0:1)
Góly: 67. Benrahma (z 11 m), 76. Antonio – 41. Reijnders. Rozhodoval: Meler (Tur.), ŽK: Paqueta – de Wit, Clasie, Ryan

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Bazilej #Európska konferenčná liga