Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sevilla vypoklonkovala Manchester z Európy, trpký koniec Hancka

Futbalisti FC Sevilla postúpili do semifinále Európskej ligy UEFA. Vo štvrťfinálovej odvete zvíťazili nad Manchestrom United 3:0, na Old Trafford sa pred týždňom zrodila remíza 2:2.

20.04.2023 23:08 , aktualizované: 21.04.2023 00:02
Manchester United Foto:
Zmar futbalistov Manchestru United.
debata

Ďalej ide aj AS Rím, ktorý triumfoval nad Feyenoordom Rotterdam v zostave so slovenským obrancom Dávidom Hanckom 4:1 po predĺžení, v úvodnom zápase prehral 0:1.

Feyenoord vychádzal na Stadio Olimpico z dobre zabezpečenej obrany a v prvom polčase nepustil Rimanov do vážnejšej šance. Na začiatku druhého dejstva mohol AS zabezpečiť vedenie Lorenzo Pellegrini, no trafil iba žrď.

Domáci pokračovali v aktivite a v 60. minúte po ľavačke Lorenza Spinazzolu zmazali manko z prvého zápasu. Feyenoord v 80. minúte vyrovnal po hlavičke Igora Paixaa, no Paulo Dybala poslal zápas do predĺženia.

V ňom pridali ďalšie góly domácich Stephan El Shaarawy a Pellegrini. AS Rím sa v semifinále stretne s Bayerom Leverkusen, ktorý uspel v Bruseli proti Royale Union Saint-Gilloise presvedčivo 4:1.

Manchester United nastúpil v Seville v základe bez Marcusa Rashforda i vykartovaného Bruna Fernandesa a už od 8. minúty prehrával. Kapitán Harry Maguire sa pri rozohrávke dopustil obrovskej chyby, ktorú potrestal marocký útočník Youssef En-Nesyri.

Päť minút pred koncom úvodného dejstva mohli domáci zvýšiť na 2:0, no gól Lucasa Ocamposa neplatil pre ofsajd. Do druhého polčasu poslal tréner United Erik ten Hag na trávnik Rashforda, no hostia už po dvoch minútach inkasovali, keď sa po rohu Ivana Rakitiča presadil Loic Bade.

Definitívne k.o. zasadil hosťom En-Nesyri po zaváhaní brankára Davida De Geu. Andalúzania sa v boji o budapeštianske finále stretnú s Juventusom Turín, ktorý remizoval v Lisabone so Sportingom 1:1, doma uspel 1:0.

Jakub Jankto Čítajte viac Jankto má o seba obavy. Sparta ho vyradila z kádra

odvety štvrťfinále Európskej ligy:
AS Rím – Feyenoord Rotterdam 4:1 pp (2:1, 0:0)
Góly: 60. Spinazzola, 89. Dybala, 101. El Shaarawy, 108. Pellegrini – 80. Paixao, ČK: 120. Gimenez (Feyenoord)
D. Hancko (Feyenoord) odohral celý zápas
prvý zápas: 0:1, AS Rím postúpil do semifinále

Royale Union Saint-Gilloise – Bayer Leverkusen 1:4 (0:2)
Góly: 65. Terh – 2. Diaby, 38. Bakker, 60. Frimpong, 79. Hložek
prvý zápas: 1:1, postúpil Leverkusen

FC Sevilla – Manchester United 3:0 (1:0)
Góly: 8. a 81. En-Nesyri, 47. Bade
prvý zápas: 2:2, postúpila Sevilla

Sporting Lisabon – Juventus Turín 1:1 (1:1)
Góly: 20. Edwards (z 11 m) – 9. Rabiot
prvý zápas: 0:1, postúpil Juventus

debata chyba