Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Semifinálové dvojice Ligy majstrov sú známe. Nádeje Bayernu pochoval Haaland

Futbalisti Manchestru City a Interu Miláno postúpili do semifinále Ligy majstrov. Anglickému tímu po domácom triumfe 3:0 nad Bayernom Mníchov stačila v stredajšej štvrťfinálovej odvete na pôde nemeckého súpera aj remíza 1:1.

19.04.2023 23:06 , aktualizované: 23:29
Erling Haaland Foto: ,
Erling Haaland z Manchestru City strieľa gól Bayernu.
debata

V boji o postup do finále sa stretne s rekordným 14-násobným európskym šampiónom Realom Madrid. Inter prešiel cez Benficu Lisabon po výsledkoch 2:0 (vonku) a 3:3 (doma). V semifinále, v ktorom si zahrá prvýkrát od sezóny 2009/2010, narazí na mestského rivala AC.

Bayern po prehre 0:3 na Etihad Stadium vsadil v odvete všetko na jednu kartu. Od úvodu sa jeho hráči snažili byť aktívni, no hostia usilujúci sa o prvú trofej pre šampióna Ligy majstrov pôsobili v obrane kompaktným dojmom.

Rafael Leao Stanislav Lobotka Čítajte viac Utekal pred skalnými, ktorí dobili jeho spoluhráčov. Lobotkov sen ukončilo levie srdce pripomínajúce Ronalda i Mbappého

V 17. minúte dostal Sane prihrávku do behu od Musialu, samostatný únik však zakončil strelou vedľa brány Edersona. Už o chvíľu domácim priaznivcom poriadne stuhla krv v žilách po tom, ako za zákrok na Haalanda dostal červenú kartu Upamecano.

VAR však odhalil ofsajd nórskeho útočníka a hlavný rozhodca trest pre stopéra Bayernu anuloval. Mníchovčania nevyužili v prvom polčase niekoľko dobrých príležitostí a v 38. minúte takmer pykali. Po ruke Upamecana v šestnástke si postavil loptu na biely bod Haaland, ale prestrelil Sommerovu bránu.

V závere prvého polčasu sa opäť dostal k slovu Bayern, no Musiala neprepálil Edersona a strely Comana a Kimmicha hostia zblokovali. V 57. minúte vyšla „Citizens“ rýchla akcia. De Bruyne prihral Haalandovi, ktorý sa uvoľnil do pokutového územia cez Upamecana a tvrdou ranou prestrelil Sommera – 0:1.

Italy Soccer Serie A Čítajte aj Bez výhry, bez postupu. Neapol s Lobotkom skončil. V Lige majstrov sme spoznali prvých semifinalistov

Kouč Bayernu prestriedal a nový muž na ihrisku Tel dopravil loptu do siete, ale jeho gól pre ofsajd neplatil. Nemecký tím podal v odvete dobrý výkon a hoci sa už k postupu nepriblížil, dokázal proti anglickému majstrovi aspoň raz skórovať.

V 83. minúte premenil jedenástku po ruke Akanjiho Kimmich a stanovil na konečných 1:1. V závere ešte hlavný rozhodca vylúčil po opakovaných protestoch trénera Bayernu Thomasa Tuchela.

Benfica cestovala do Milána iba so zábleskom postupovej nádeje, ktorá jej zostala po domácej prehre 0:2. Na San Sire sa do stredu obrany portugalského tímu vrátil Otamendi, hostia však v prvom rade potrebovali útočiť, aby „nerazzurri“ skomplikovali cestu do semifinále.

Jakub Jankto Čítajte aj Odmietol test na drogy, šoféroval bez oprávnenia a Sparta ho vyradila. Na Jankta sa to sype

Už v 14. minúte však inkasovali v súčte oboch zápasov tretí gól, keď si Barella v šestnástke šikovne zasekol súperovho obrancu a krížnou strelou ľavačkou nechytateľne skóroval – 1:0. Vyrovnať mohli Joao Mario a Grimaldo, ale radosť im prekazili Dimarco a Onana.

Do tretice už to Benfice vyšlo. Obrana Interu zaspala a po centri do šestnástky hlavičkoval presne Aursnes – 1:1. Po hodine hry vrátil domácim vedenie Lautaro Martinez, ktorý sa presadil zblízka po prihrávke od Dimarca a na 3:1 zvýšil striedajúci Correa.

Hráči Interu v závere poľavili v koncentrácii a umožnili súperovi vyrovnať na 3:3, na ich postupe to však nič nezmenilo.

Prvé zápasy semifinále sú na programe 9./10. mája, odvety 16./17. mája. Doma začnú AC Miláno a Real Madrid. Finále sa uskutoční v sobotu 10. júna v Istanbule.

Odvety štvrťfinále Ligy majstrov:

Inter Miláno – Benfica Lisabon 3:3 (1:1)
/prvý zápas: 2:0, postúpil Inter Miláno/ - prvý zápas: 2:0, postúpil Inter Miláno
ˇGóly: 14. Barella, 65. Martinez, 78. Correa – 38. Aursnes, 86. A. Silva, 90.+5 Musa. ŽK: R. Silva, Musa, Neres (všetci Benfica). Rozhodca: Del Cerro (Šp.)
Inter: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni (80. D'Ambrosio) – Dumfries, Barella (76. Calhanoglu), Brozovič, Mchitarjan, Dimarco (80. Gosens) – Martinez (76. Correa), Džeko (76. Lukaku)
Benfica: Vlachodimos – Gilberto (46. Neres), A. Silva, Otamendi, Grimaldo – Florentino, Chiquinho (80. Neves) – R. Silva (80. Musa), Joao Mario (89. Schjelderup), Aursnes – Ramos (74. Guedes)

Bayern Mníchov – Manchester City 1:1 (0:0) - prvý zápas: 0:3, postúpil Manchester City
Góly: 83. Kimmich (z 11 m) – 57. Haaland. ŽK: Cancelo, Tuchel (tréner) Upamecano, Kimmich, Pavard, Stanišič – Ederson, Gündogan, Ake, Laporte, ČK: 87. Tuchel (tréner Bayernu) po 2. ŽK. Rozhodca: Turpin (Fr.)
Bayern: Sommer – Pavard (77. Stanišič), Upamecano, de Ligt, Cancelo (63. Davies) – Kimmich, Goretzka – Sane (63. Mane), Musiala (71. Müller), Coman – Choupo-Moting (71. Tel)
ManCity: Ederson – Akanji, Dias, Ake (66. Laporte) – Stones, Rodri – Silva, De Bruyne (88. Walker), Gündogan, Grealish – Haaland (84. Alvarez)

Najlepšie platení futbaloví tréneri na svete Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Kto berie v tejto futbalovej sezóne z...
debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #manchester city #Inter Miláno