Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Slovane si nesplnili domácu úlohu. Maslo nemá na hlave len Chovan

Petru Vlhovú i jej súperky z lyžiarskeho Svetového pohára sa zima pred sezónou vždy pýta, čo robili v lete. Pri futbalovom Slovane je otázka postavená trochu inak.

17.03.2023 14:15
Kucka Weiss Foto: ,
Juraj Kucka a Vladimír Weiss počas zápasu s Bazilejom.
debata (6)

V zimnom prestupovom období sa mal slovenský majster posilniť najmä na oboch koncoch ihriska. Zdá sa, že s útočníkom Malikom Abubakarim sa to podarilo. I keď aj on mohol so spoluhráčmi v prvom polčase doraziť jalový Bazilej.

Nestalo sa, a tak Slovan dobehli staré hriechy. Neschopnosť priviesť kvalitnejšieho brankára stáli predĺženie európskej jari. A môže mužstvo poznačiť aj v boji o obhajobu titulu.

Je to maslo na hlave kompetentných. Namiesto žabomyších mediálnych prestreliek medzi trénerom Vladimírom Weissom st. a generálnym riaditeľom Ivanom Kmotríkom ml. mohli radšej úsilie sústrediť na vyriešenie brankárskej otázky.

Keby si splnili domácu úlohu, nemuseli fanúšikovia či média rozoberať ďalšiu z početných chýb Adriána Chovana a vyradenie v Európskej konferenčnej lige, ale výkon, ktorý mal vo väčšine prvého polčasu parametre Ligy majstrov.

SR Švajčiarsko futbal EKL osemfinále Odveta BAX Čítajte viac Dobrý chlapec Chovan... Fanúšikom pretiekol pohár trpezlivosti a brankára vyháňajú. Napätie riešil aj Kmotrík

Slovan hral na jeden dotyk. Rýchlo, kolmo, za obranu. Bazilej nevedel, kam skôr skočiť. Ak bol najhorším hráčom na ihrisku inokedy skvelý Giorgi Čakvetadze, niečo to znamená. O to väčšia škoda to pre Slovan i celý slovenský futbal v honbe za koeficientom je.

Tréner Weiss gólmana Chovana často označuje pojmom dobrý chlapec. Aj ľudia blízki klubu tvrdia, že to nie je iba fráza. Faktom ale je, že v šestnástich európskych dueloch vychytal iba tri čisté kontá.

Nevyvaroval sa chýb, iba občas chytil čosi navyše. Hráči iste vnímajú, že za sebou nemajú oporu. V inom klube by sa už dávno díval na zápasy z lavičky, ak vôbec z nej. Na dobrého chlapca je tréner Weiss až príliš dobrý.

Dokedy?

Ohlasy médií na zápas Slovan - Bazilej Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Der Bund (Švajčiarsko): "Po väčšinu zápasu...

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Adrián Chovan