Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss: Taký výkon nepredvedie ani Trnava, ani Dunajská Streda, iba Slovan. Nič si za to však nekúpime

Bolo z neho cítiť obrovské sklamanie. Tréner futbalistov Slovana Bratislava Vladimír Weiss si po štvrtkovom vypadnutí s FC Bazilej viackrát vzdychol. Štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy nebolo ďaleko.

16.03.2023 22:38
SR Švajčiarsko futbal EKL osemfinále Odveta BAX Foto: ,
Tréner futbalistov Slovana Vladimír Weiss st. a jeho náprotivok z Bazileja Heiko Vogel.
debata (11)

„Musíme takéto zápasy uhrať, ale zaplatili sme vysokú cenu. Moje sklamanie je obrovské. Urobili sme ľudom radosť, snáď na nás nezanevrú,“ povedal Weiss na pozápasovej tlačovej konferencii slovenským médiám.

Čo prežívate?

Nejde o moje emócie, ale o to, že sme hrali najlepší zápas za dva roky a nešťastne sme ho prehrali. Boli sme lepší, hráči išli na hranicu svojich možností.

Bol to individuálny i tímový vrchol, ale zlomili nás vlastné góly. Penalty boli o psychike a v tej mal Bazilej po takom priebehu navrch.

Nemrzí vás, že vaši zverenci nedokázali pridať v prvom polčase ešte jeden gól?

Za stavu 2:0 sme skvelý zápas mohli zlomiť, ale skončil sa malou športovou tragédiou. Povedal som, že som na všetkých hráčov hrdý.

Aďo Chovan urobil chybu, to sa v živote stáva. Aj tréner hostí mi povedal, že postúpil šťastnejší. Za to si však človek nič nekúpi.

Slovan, smútok Čítajte viac Slovan delili od historického postupu sekundy, po rozstrele končí. Musíme dať hlavu hore, znie z tímu

Ste spokojný s výkonom?

Ukázali sme našu hranicu. Musíme sa teraz sústrediť na ligu. Nepadnúť na kolená, ale ísť hore. Po takom súboji to nie je jednoduché – pre hráčov, trénerov ani klub.

Sám som bol prekvapený, aký futbal sme hrali. Kombinovali sme na jeden dotyk, prenikali za obranu. Chýbalo lepšie vyriešenie brejkových situácii.

Čo hovoríte na druhý inkasovaný gól?

Aďo musí takú strelu chytiť. Bol to lacný gól z dvadsiatich metrov. Je výborný človek aj dobrý chlapec a brankár. Pred zápasom som mu povedal: „Možno si trochu viac zachytáš ako inokedy.“

Nestalo sa. Jednu šancu chytil, ale v takomto momente musí mužstvo podržať. Nikto ho však nezatracuje.

nepoužívať Slovan, Bazilej Čítajte viac Paráda na tribúnach, tvrdý úder v poslednej chvíli. Takto vyzeral smutný večer na Tehelnom poli

Prečo ste vystriedali Chovana pred pokutovými kopmi?

Riskoval som s Martinom Trnovským, ktorý chytá pokutové kopy lepšie ako Aďo, ale nevyšlo mi to.

Ako vnímate celú dramatickú európsku cestu?

Bojovali sme stále o postup. Prežili sme klinickú smrť v Batumi, vstali sme neskôr z mŕtvych s Mostarom.

Musíme takéto zápasy uhrať, ale zaplatili sme vysokú cenu. Moja sklamanie je obrovské. Urobili sme ľudom radosť, snáď na nás nezanevrú. Bohužiaľ to nevyšlo. Nezlomili sme to, aj keď sme mali. Taký je futbal.

Bude to teraz ľahšie bez európskych pohárov?

Uvidíme, ako to zvládneme, ale nemyslím si to. Debatovali sme s hráčmi aj vedením, máme čistý stôl. Odteraz je každý zápas pre nás ako finále. Prvé bude v Podbrezovej. Liga bude náročná a zaujímavá. Nie som padnutý na hlavu, viem, čo ma čaká. Kto bude múdrejší, šikovnejší, ten bude mať titul.

Bukayo Saka Čítajte viac Štvrťfinále EL bude bez Arsenalu. Kanonáda Hanckovho Feyenoordu, Ferencváros neskóroval ani v odvete

Je náročné hľadať motiváciu do zvyšku sezóny?

Mám ešte väčšiu chuť bojovať o titul ako pred zápasom. Tímu verím, ale nie je ľahké mužstvo po takejto prehre pozdvihnúť. Nie som v tejto situácii prvýkrát v kariére. Máme skúsených hráčov, ktorí sa s tým musia vyrovnať.

Sklamanie v klube je obrovské. Prišli sme o jasné štvrťfinále. Povedal som hráčom, nepozerajte sa na históriu. Mohli sme byť medzi najlepšou osmičkou, ale nevyšlo to.

Podali sme vynikajúci výkon a ja spravím všetko pre to, aby sme ráno vstali, prežili tréning a uhrali body v Podbezovej. Pôjdeme za víťazstvom. Posunie nás to. Tento výkon by nepodal žiadny slovenský tím – ani Dunajská Streda, ani Trrnava, iba Slovan. Za tým si stojím, toto bol iný level.

Trpká rozlúčka. Odveta osemfinále Slovan - Bazilej Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Choreografia fanúšikov Slovana pred zápasom s...

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Európska konferenčná liga