Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bude to veľký zápas! V Slovane šarapatí viróza: Kopneme si aj pár penált

Trénera futbalistov Slovana Bratislava trápi choroba, no vo štvrtkovom osemfinálovom odvetnom zápase v Európskej konferenčnej lige bude sedieť na lavičke. Na stredajšej tlačovej konferencii zastúpil Vladimíra Weissa asistent Boris Kitka.

15.03.2023 14:20
Boris Kitka a Guram Kašia. Foto: ,
Asistent trénera Slovana Boris Kitka (vpravo) so skúseným gruzínskym obrancom Guramom Kašiom.
debata (1)

Kitka verí, že „belasí“ postúpia cez Bazilej do štvrťfinále. Pre slovenský klubový futbal by to bol najväčší úspech v ére samostatnosti. V tábore slovenského majstra šarapatí viróza, v uplynulom ligovom dueli chýbal z tohto dôvodu v zostave aj Vladimír Weiss mladší.

Teraz odstavila aj jeho otca. „Vlado bol dva dni po sebe chorý, ja som chorobu prekonal. Ale zajtra bude určite s mužstvom. Z 19 hráčov zo súpisky sú všetci k dispozícii, mali sme menšie virózy, ale hráči zrejme budú v poriadku,“ informoval Kitka.

„Belasí“ absolvovali v stredu poobede tréning v komplexe x-bionic v Šamoríne, na súpera sa pripravujú už od nedele. „Musíme si ustrážiť zlý vstup, ktorý sme mali v Bazileji, kedy sme hrali zle najmä v defenzíve. Ich hráči sa dobre hýbu medzi líniami a tam sme mali problém. Toto bude jedna z kľúčových vecí, ktoré s hráčmi prejdeme. Musíme si postrážiť emócie. To nebude jednoduché, bude plný štadión, ale hráčov musíme mentálne pripraviť,“ povedal Kitka.

Alexander Vencel st. Čítajte viac Zažiť tak ešte jeden veľký úspech, želá si legenda Slovana. Nie každý hráč si ho však zaslúži, Vencelovi je občas smutno

Na atmosféru sa tešia aj hráči a mala by byť opäť výborná. V predaji na štvrtkový duel je posledných tisíc lístkov. Kitka verí, že po minulotýždňovej remíze 2:2 bude ďalší výsledok priaznivejší pre Slovan: „Našu psychologickú výhodu vnímam v tom, že sme pritiahli plný štadión. Verím, že pre hráčov bude plus, že ich diváci potlačia. Bude to veľký zápas nielen pre Slovan, ale pre všetky slovenské kluby.“

Opora defenzívy Guram Kašia priznal, že po nedeľnom ligovom zápase so Žilinou, ktorý Slovan prehral 0:1, si hráči v kabíne povedali úprimné slová:

„Mali otvorenú a úprimnú debatu. V kabíne preto panuje dobrá energia a atmosféra. V EKL máme dobrú sezónu a veríme, že plný štadión nám dodá energiu. Vieme, čo je v hre a sme motivovaní pobiť sa o postup do ďalšieho kola. Je tu šanca ísť medzi osem najlepších a to znie vynikajúco. Aj pre mňa osobne by to bol veľký úspech, nikdy som nebol takto ďaleko. Takže poďme na to!“

Slováci vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Zaspomínajte si na slovenských futbalistov,...

Hráči slovenského majstra nezvládli pred týždňom vo Švajčiarsku úvod zápasu, inkasovali už v 6. minúte. Koncentrácia bude dôležitá aj v odvete.

„My sme robili pozičné chyby, hráči to vedia, analyzovali sme si to. Zle sme zareagovali pri oboch góloch. Chyby vždy budú, ani v zajtrajšom zápase sa im asi nevyhneme. Ale dôležitá ja naša reakcia. Ideálny scenár neexistuje. Aby defenzíva neurobila chyby a aby ofenzíva robila všetko na sto percent, to sa nedá. My chceme, aby sme boli v ofenzíve ešte lepší a aby sme viac kontrolovali hru,“ skonštatoval Kitka.

Asistent hlavného trénera tiež prezradil, či hráči nacvičovali streľbu zo značky 11 metrov, keďže vo štvrtok môže rozhodnúť aj tá. „Ešte sme ich netrénovali, ale po dnešnom tréningu si pár penált kopneme.“

predpokladaná zostava Slovana:
Chovan – Lovat, De Marco, Kašia, Medveděv – Kankava, Kucka – Weiss, Čakvetadze – Čavrič, Abubakari

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Boris Kitka #Európska konferenčná liga