Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zažiť tak ešte jeden veľký úspech, želá si legenda Slovana. Nie každý hráč si ho však zaslúži, Vencelovi je občas smutno

Patrí medzi nezabudnuteľné postavy najúspešnejšieho slovenského mužstva. Slávny brankár nechýbal ani pri najväčšom úspechu futbalového Slovana Bratislava. Alexander Vencel st. má na Bazilej len tie najlepšie spomienky, v tomto meste kedysi doviedol svoj milovaný klub k zisku Pohára víťazov pohárov. Teraz bude Bazilej sledovať na Tehelnom poli.

15.03.2023 13:00
Alexander Vencel st. Foto: ,
Alexander Vencel st.
debata

Priznajte, čo pred zápasom cítite v kostiach?

Že to opäť dopadne dobre. Ako v Bazileji. Nevravím, že remíza zo Švajčiarska je postupový výsledok, ale dáva nádej. Hádam sa moja predtucha, ktorá sprevádza tento dvojzápas, naplní a všetci budeme spokojní.

Stále ste takýto optimista?

Áno. Dnes sa už na to pozerám inými očami, ako keď som bol aktívny hráč alebo tréner, no 60 rokov strávených na ihrisku a predovšetkým na Tehelnom poli mi prináša túžbu, že ešte raz to musí prísť. Chcel by som zažiť jeden veľký úspech. Prajem to Slovanu ako takému, nevravím, že aj všetkým jeho hráčom, lebo nie všetci si ho zaslúžia.

Nevyrušila vás prehra so Žilinou?

Samozrejme. Nechápal som prístup pár futbalistov, niektorí tam jednoducho neodovzdali všetko. Sklamal ma. Futbal však vie byť aj krutý, lebo Slovan mal štyri vyložené šance a nedal z nich gól. Bol to asi trest za to, že niektorí duel proti Žiline podcenili.

Kankava, Kašia Čítajte viac Kamaráti od Kaukazu za Weissa aj umrú. Keď Kankava zachraňoval život, konal ako veľký profík, uznali v Kyjeve

Asi nechcete byť konkrétny…

Viete, čoskoro budem mať 79 rokov a otvorená kritika v tomto veku už nie je na mieste. No priznám sa, že bolelo ma to. Sedel som vedľa niekdajších veľkých hráčov Slovana – Hrdličku, Medveďa či Cvetlera – a vraveli sme si, akí sú niektorí futbalisti nevyspytateľní. Zároveň sme boli smutní, lebo toto je už rozhodujúca fáza sezóny.

Čo bude proti Bazileju najdôležitejšie?

Ide o postup do štvrťfinále, asi by nebolo správne to hneď na začiatku otvoriť a búšiť do plných. Nech hrajú chlapci radšej dôsledne a predovšetkým stopercentne v obrane. To je základ k želanému výsledku. Ale pozor, spoliehať sa na predĺženie či penalty, tak to radšej nie. Bola by to veľmi zradná taktika. Slovan potrebuje byť pozorný, ale zároveň aj veľmi odvážny.

Ak vravíte, že proti Žiline vás viacero hráčov sklamalo, ktorí by tentoraz mali potiahnuť mužstvo za postupom?

Už musí zabrať aj brankár. Pochytať všetko, čo má a možno ešte aj niečo navyše. Treba sa zamerať na to, aby mal Bazilej na svetelnej tabuli nulu. Veľa bude záležať na stopérskej dvojici so skúseným Kašiom v hlavnej úlohe. Bazilejské kontry môžu byť veľmi nepríjemné.

A potom je tu mladý Vlado Weiss, od jeho výkonu vždy veľa záleží. Juraj Kucka má formu a mohol by predať svoje skúsenosti. A spomeniem ešte jedno meno – Čavrič. Pravda, on však musí mať svoj deň, lebo nepatrí medzi futbalistov, ktorí hrajú vždy oduševnene.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #FC Bazilej #Alexander Vencel st.