Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chcel som dva hetriky, uviedol sklamaný Haaland. Prečo ho tréner stiahol?

Bol najospevovanejším mužom utorkových osemfinálových odviet Ligy majstrov. Päťgólový koncert do bránky Lipska (7:0) zaistil pre 22-ročného Erlinga Haalanda nesmrteľnosť a mnoho rekordov. Prečo ho však stiahol tréner z ihriska už v 63. minúte?

15.03.2023 10:30
Erling Haaland Foto: ,
Bude práve nórsky kanonier nástupcom slávnych predchodcov Ronalda a Messiho?
debata

Na päťgólové predstavenie stačilo Haalandovi 30 dotykov s loptou a osem striel na bránku. Keď ho v 63. minúte za stavu 6:0 stihol tréner Pep Guardiola z trávnika, diváci mu pripravili ovácie v stoji. Nebol však naštvaný, že musel odísť z ihriska?

„Povedal som trénerovi, že by som rád strelil dvojitý hetrik. Ale čo som mohol robiť? Musel som z trávnika,“ skonštatoval Haaland.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Úprimná spoveď Lobotku. Schudol som, prišiel Spaletti a začala sa nová história

Fanúšikovia aj komentátori začali okamžite špekulovať o dôvodoch jeho stiahnutia hry. Spomínal sa dôležitý sobotňajší víkendový zápas v Anglickom pohári proti Burnley. Britské médiá špekulovali aj o tom, že Guardiola nechcel dovoliť prekonanie historického rekordu Lionela Messiho, ktorý doteraz strelil ako jediný päť gólov vo vyraďovacej časti Ligy majstrov.

Pravý dôvod však tréner Manchestru City neozrejmil. „Erling je neuveriteľný hráč, obrovský talent. Má mentalitu víťaza. Proti Lipsku bol úžasný, ale výborní boli aj ďalší,“ skonštatoval Guardiola.

Po utorkovej kanonáde má Haaland na konte v Lige majstrov už 33 gólov a stal sa najmladším hráčom, ktorý v prestížnej súťaži prekonal 30-gólovú hranicu.

Michaela Gargano, sestra Mareka Hamšíka Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Marek Hamšík odohral s Walterom Garganom v...
debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Pep Guardiola #manchester city #Erling Haaland