Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bezzubé hviezdy PSG sa lúčia, opäť narazili už v osemfinále. Končí aj Tottenham

Futbalisti Bayernu Mníchov a AC Miláno postúpili v stredu do štvrťfinále Ligy majstrov. Bavori v odvetnom súboji osemfinále zdolali doma Paríž Saint-Germain 2:0 a potvrdili triumf 1:0 z prvého stretnutia. O presné zásahy sa postarali v 61. minúte Eric Choupo-Moting a v 89. minúte Serge Gnabry.

08.03.2023 23:03 , aktualizované: 23:45
Josip Stanišič Foto: ,
Josip Stanišič z Bayernu v súboji s Lionelom Messim z PSG.
debata (2)

Francúzsky šampión vypadol v osemfinále najprestížnejšej európskej klubovej súťaže druhýkrát za sebou, pred rokom nestačil na Real Madrid. Milánčanom stačila aj bezgólová remíza na ihrisku Tottenhamu Hotspur. V úvodnom meraní síl doma na San Sire zvíťazili 1:0.

PSG potreboval nielen zmazať manko z prvého duelu, ale musel sa o to pokúsiť aj bez Brazílčana Neymara, ktorý si zranil členok a sezóna sa pre neho skončila.

Lionel Messi, fanúšik Čítajte aj Mbappé smutne držal pásku, za Messim sa rozbehol fanúšik. Takto vyzerali emócie Parížanov

Tréner Parížanov Christophe Galtier za neho nehľadal náhradu a do útoku postavil iba dvojicu Lionel Messi a Kylian Mbappá. Tá sa v úvode dlho nevedela dostať k zakončeniu, Bavori veľmi kvalitne bránili. Až v 25. min našiel Messiho v šestnástke ideálne Nuno Mendes, no obetavý Alphonso Davies Argentínčanov pokus zablokoval.

Parížania mali viac z hry, no Bayern trpezlivo čakal na svoju šancu a tá prišla v 32. min. – Davies namieril z uhla presne, no brankár Donnarumma sa nenechal zaskočiť.

V 36. min postihla Parížanov ďalšia rana, pre zranenie musel z ihriska odísť obranca Marquinhos. O dve minúty sa však mohli tešiť z gólu. Najväčšiu možnosť im do prestávky pripravil brankár súpera Sommer, ktorý urobil chybu v rozohrávke.

Kylian Mbappé Čítajte aj Mbappého luxusná zbierka sa rozrástla, topstrelec histórie PSG si kúpil polmiliónové Ferrari. Jazdiť na ňom nemôže

Vitinha poslal loptu smerom na bránu, no spasiteľom Bayernu sa stal Matthijs de Ligt, ktorý ju vykopol z bránkovej čiary.

Po zmene strán sa obraz hry zmenil, nemecký klub začal hrať aktívnejšie. Už v 51. min mohol skórovať Kimmich, no Donnarumma bol pozorný. O minútu na to lopta v jeho sieti skončila po strele Erica Choupo-Motinga, no gól neplatil pre ofsajdové postavenie Thomasa Müllera, ktorý v čase streleckého pokusu stál pred Donnarummom.

Kamerunský útočník sa však dočkal v 61. min. Po hrubej chybe obrancov PSG našiel Goretzka Choupo-Motinga voľného pred Donnarummom a ten už nemal problémy rozvlniť sieť.

Parížania sa ešte nevzdávali a už o tri minúty mohol vyrovnať Ramos po rohovom kope Messiho, no jeho hlavičku Sommer zneškodnil. V 83. min španielsky obranca takmer z podobnej situácie neuspel opäť. Hostia hrali v závere vabank a to využil Gnabry, ktorý v 89. min pridal z rýchleho protiútoku poistku. V nadstavení ešte dostal loptu do siete Sadio Mané, no gól neplatil pre ofsajd.

Anglicko šport futbal LM osemfinále odveta Čítajte viac Rozhodcovia na pretrase. Opakovaná penalta? Vtip, zlostil sa Angličan v drese Dortmundu

Druhý stredajší zápas Tottenham Hotspur – AC Miláno sa začal s desaťminútovým oneskorením. Rovnako ako deň predtým súboj FC Chelsea – Borussia Dortmund výkop odsunula dopravná zápcha v Londýne, v ktorej uviazli autobusy oboch súperov.

Duel sa v prvom polčase hral opatrne, najväčšiu šancu mal stredopoliar Milánčanov Junior Messias, no zo štandardky v 19. min po signále nenamieril presne. Veľkú príležitosť mali „červeno-čierni“ v 67. min, no proti Giroudovi sa zaskvel brankár domácich Forster.

O desať minút neskôr výrazne skomplikoval nádeje Londýnčanov Romero, ktorý uvidel druhú žltú kartu a oslabil svoj tím. Najväčší vzruch v zápase nastal v zápase až v úplnom závere.

Švajčiarsko SR futbal EKL osemfinále Slovan tréning Čítajte aj Slovan musí nahradiť oporu v strede poľa. Weiss pred Bazilejom: Nemôžeme iba brániť

V tretej minúte nadstavenia si mohol predĺženie vynútiť Harry Kane, no jeho hlavičku vytesnil gólman Maignan. O minútu na to mohol skórovať Divock Origi, no trafil z rýchleho protiútoku iba žrď.

Odvety osemfinále Ligy majstrov

Bayern Mníchov – Paríž Saint-Germain 2:0 (0:0) – prvý zápas 1:0, postúpil Bayern
Góly: 61. Choupo-Moting, 89. Gnabry, ŽK: Hakimi (Paríž) Rozhodca: Orsato (Tal.)
Bayern: Sommer – Stanišič, Upamecano, De Ligt, A. Davies – Kimmich, Goretzka, Coman (86. Gnabry), Müller (86. Cancelo), Musiala (81. Mane) – Choupo-Moting (68. Sane)
Paríž: Donnarumma – Pereira, Ramos, Marquinhos (36. Mukiele, 46. Bitshiabu) – Hakimi, Verratti, Vitinha (81. Ekitike), Ruiz (76. Zaire-Emery), Nuno Mendes (81. Bernat) – Messi, Mbappé

Tottenham Hotspur – AC Miláno 0:0 – prvý zápas 0:1, postúpilo AC Miláno
ČK: 77. Romero (po 2. ŽK), ŽK: Romero, Lenglet, Conte, Skipp – Thiaw. Rozhodca: Turpin (Fr.)
Tottenham: Forster – Romero, Lenglet, B. Davies – Emerson Royal (70. Richarlison), Skipp, Höjbjerg, Perišič (53. Porro) – Kulusevski (83. Sanchez), Kane, Son
Miláno: Maignan – Thiaw, Kalulu, Tomori, Hernandez – Junior Messias (56. Saelemaekers), Krunič, Tonali – Diaz (86. Bennacer), Giroud (81. Origi), Leao (89. Rebič)

Smútok hviezd PSG po vypadnutí v Lige majstrov Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
570 miliónov je trhová hodnota celých kádrov...

Aktualizujeme…

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #AC Miláno #Paríž St. Germain