Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Od Trnavy po Košice. Je v záujme všetkých, aby Slovan vyradil Bazilej, vraví Molnár. Weissa by si vzal späť v čase

Ak by ste mali vybrať jedného, dvoch hráčov zo súčasného kádra, ktorých by ste si stiahli do čias, keď ste stáli v bránke Slovana?

Je tu pár kvalitných futbalistov, aj srdciarov. Vladko Weiss je jedným z nich, pre výsledok ide niekedy až za hranu. Má silné emócie a takýchto hráčov ja môžem. Kucka nemal v Slovane ľahký úvod, ale momentálne hrá dobre. Obaja by zapadli do Slovana z 90. rokov. Ostatní nech sa na mňa nehnevajú (úsmev).

A skúsme to teraz naopak. Jeden hráč z vašej generácie, ktorý by dnešnému mužstvu najviac pomohol?

Tých bolo habadej. Ani sa mi ich nechce menovať, aby som niektorých neurazil, ale keď inak nedáte… Dušan Tittel, Vlado Kinder, rozprávali sme sa o Fabiovi v strede zálohy. Na Slovensku sme nikdy nemali lepšieho útočníka, ktorý vedel hrať chrbtom k bránke, ako Jaroslav Timko. Spomenul som štyroch, no našli by sa aj ďalší.

Švajčiarsko SR futbal EKL osemfinále Slovan tréning Čítajte viac Slovan musí nahradiť oporu v strede poľa. Weiss pred Bazilejom: Nemôžeme iba brániť

Sledovali ste nedávne zákulisné šachy v Slovane?

Ťažko sa mi k tomu vyjadruje, nikto z nás nevidí priamo do kuchyne a to je dobre. Vlado Weiss na tlačovej konferencii naznačil niektoré veci, ale sám povedal, že doma si sami upracú. Zdá sa, že niečo urobili a hádam si to sadne. Derby bolo prvou lastovičkou, ale tá leto nerobí. Nech sa všetci pozerajú len dopredu, lebo ktokoľvek začne vyťahovať staré hriechy, potom bude zle. Futbal je kolektívna hra a nemyslím len jedenástku na trávniku, ale celý klub.

Keď sa povie Bazilej, každému napadne Roger Federer a jeho nevšedná tenisová elegancia. Kto je pre vás futbalovým Federerom?

Asi Brazílčan Ronaldinho. Tak, ako u Rogera, aj uňho som mal dojem, že všetko robí bez námahy. Škoda, že po takom krátkom výslní to tak skoro zabalil a venoval sa viac spoločenskému životu. Nebol disciplinovaný, v tom bol jednoducho iný ako Federer. Svojou ľahkosťou a prirodzenosťou nás mohol baviť aspoň o päť rokov dlhšie.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss #FC Bazilej #Ladislav Molnár