Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maród, ikona, strelec. Paríž St. Germain rieši tri príbehy a rébus

V dôležitej odvete osemfinále Ligy majstrov bude PSG chýbať zranený Brazílčan Neymar. „V minulosti utrpel viacero zranení pravého členka. Po tom poslednom sa trénerský tím rozhodol, že podstúpi operáciu na opravu väzov, aby vyhol sa vážnejším problémom,“ uviedli predstavitelia klubu v oficiálnom stanovisku.

07.03.2023 19:58
France Soccer League One Foto: ,
Brazílčanovi Neymarovi ukončil sezónu zranený členok.
debata

Spravili to len niekoľko hodín pred stredajšou odvetou osemfinále Ligy majstrov s Bayernom. Mníchovčania zvíťazili pred tromi týždňami vo Francúzsku 1:0 a na domácej pôde majú v rukách postupové karty.

Za štyri roky mal Neymar štyri zranenia pravého členka. Posledné z 19. februára v súboji proti Lille ho vyradilo do konca sezóny. Navyše, mohol to byť pre neho posledný, 173. štart v drese parížskeho veľkoklubu. Odchod 31-ročného Brazílčana v letnom prestupovom období sa skloňuje čoraz viac. Tento predpoklad sa spájal aj s Lionelom Messim. Ale…

Joan Laporta Čítajte viac Kauza Barcagate naberá na obrátkach. Katalánci budú čeliť obvineniu, píšu Španieli

„Cítim sa skvele. Prvý rok bol náročný. Z viacerých dôvodov som sa v Paríži nevedel aklimatizovať. Táto sezóna je iná. Teraz sa v Paríži cítim pohodlnejšie,“ tvrdil Messi. Mimochodom, v rozhovore pochválil aj výkon klubového spoluhráča Kyliana Mbappého vo finále MS 2022.

Francúz dosiahol hetrik, ale nakoniec odchádzal z ihriska sklamaný. „Kylianov výkon bol fantastický. Verím, že spoločne dokážeme v Paríži veľké veci,“ zaželal si Messi.

Nevedno, či sa túžba 35-ročného rodáka z Rosária splní. Mbappé sa v sobotu stal najlepším strelcom v histórii PSG. Pečatil výhru 4:2 nad Nantes, bol to jeho 201. gól v Parku princov. Potreboval naň iba 247 stretnutí. Po ňom daroval dres Ignatiusovi Ganagovi. Útočníkovi Nantes zomrela päťročná dcéra Chloé.

Erik ten Hag. Čítajte viac Inovatívny liek na potupnú prehru 0:7. Tréner Manchestru prekvapil hviezdy

„Hrám, aby som sa zapísal do histórie. Podarilo sa a je to nádherné. Čaká nás však dlhá cesta,“ vyhlásil Mbappé po svojom rekorde.

Spoločne so spoluhráčmi bude dnes večer riešiť mníchovský rébus. Ako zdolať Bayern a postúpiť? Extra motiváciou môže byť aj možný Mbappého odchod v letnom prestupovom období, hoci ho 24-ročný strelec odmieta.

„Či výsledok s Bayernom ovplyvní moju budúcnosť? Nemyslím si. Jediné, čo mám v hlave, je Paríž,“ uzavrel Mbappé. Už dnešok môže čo-to napovedať o tom, či sa o štyri mesiace stretne v jednej šatni s Milanom Škriniarom…

Platy futbalistov Paríž St. Germain + Škriniar Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
1. Kylian Mbappé - 72 000 000 eur
debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Neymar #Paríž St. Germain #Lionel Messi #Kyllian Mbappé