Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako za slávnej éry Fergusona. Na trénera Man Utd sa sypú slová chvály

Bývalá jednotka Manchestru United Peter Schmeichel verí, že po desiatich rokoch od odchodu legendárneho kouča Alexa Fergusona našiel klub z Old Traffordu konečne jeho správneho nástupcu.

24.02.2023 08:45
Britain Soccer Europa League Foto: ,
Radosť tréner Manchestru United Erika ten Haga po vyradení Barcelony v Európskej lige.
debata

Ferguson odišiel z pozície manažéra Manchestru United v roku 2013 po zisku titulu v Premier League. Bola to jeho posledná z 36 trofejí, ktoré za 26 rokov pre klub vybojoval.

V súčasnosti už 81-ročný Ferguson nechýbal vo štvrtok večer na tribúne Old Traffordu, kde sledoval triumf Manchestru nad Barcelonou 2:1 a postup do osemfinále Európskej ligy.

Proti lídrovi španielskej La Ligy musel anglický veľkoklub otáčať z 0:1 po premenenej penalte Roberta Lewandowského. V druhom polčase sa to podarilo vďaka gólom Brazílčanov Freda a Antonyho.

„Trvalo to 10 rokov, kým sa klub dostal do tohto bodu. Podľa mňa sa v tejto sezóne môže stať naozaj čokoľvek," povedal Schmeichel pre BBC Radio 5 Live.

Červení diabli tak aj v druhej polovici sezóny ostávajú v hre o štyri trofeje. „Manchester United môže vyhrať všetko, alebo nič. No vidíme pokrok,“ uviedol bývalý dánsky brankár s tým, že tréner Erik ten Hag sa s každou situáciou dokáže správne vysporiadať.

Collage Maker-23-Feb-2023-10.42-PM Čítajte viac Hviezda za 60 miliónov, giganti z Talianska. Toto sú možní súperi Slovana

„Ako za slávnej éry Alexa Fergusona. Sedím tu a hovorím si: Wau, máme toho správneho muža,“ nadchýnal sa Dán. Schmeichel nebol zďaleka jediný, kto vychválil prácu súčasného šéfa Old Traffordu.

Bývalý anglický reprezentant Owen Hargreaves tiež zdôraznil veľký vplyv holandského trénera na situáciu v klube po jeho letnom príchode z Ajaxu Amsterdam.

„Mám pocit, že sa všetko zmenilo,“ povedal Hargreaves pre BT Sport. „Atmosféra, výkon na ihrisku, kroky trénera. Je to oveľa pozitívnejšie a dodáva to sebavedomie,“ skonštatoval s tým, že v porovnaní s vlaňajškom sa cítil, akoby sa ocitol na úplne inom mieste.

Marko Dmitrovič Čítajte viac Fanúšik PSV sa na trávniku pustil do srbského obra. Šialený krok rýchlo oľutoval

„Ten Hag zmenil tento klub, je v ňom iná energia. Priniesol závan čerstvého vzduchu a vracia sa aj faktor dobrej nálady. Nedeľa by mohla byť ďalším veľkým krokom v jeho pokračovaní,“ dodal Hargreaves.

Manchester United v nedeľu nastúpi na finále anglického Ligového pohára proti Newcastlu United. Červení diabli môžu vybojovať prvú trofej od sezóny 2016/17, keď zvíťazili v Európskej lige a práve v Ligovom pohári.

Koho môžu Slovanu vyžrebovať do osemfinále EKL Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
FC Šerif Tiraspoľ - Moldavsko
Hodnota mužstva:...
debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #Manchester United #Alex Ferguson #Erik ten Hag