Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zápas plný rekordov. Pri hanebnej prehre Liverpoolu ich padlo osem

Prehra FC Liverpool s Realom Madrid 2:5 v prvom súboji osemfinále Ligy majstrov bola v mnohých ohľadoch rekordná. V stretnutí bolo zaznamenaných až osem historických zápisov.

22.02.2023 20:38
Britain Soccer Champions League Foto: ,
FC Liverpool zaznamenal v mnohých ohľadoch nezabudnuteľný večer.
debata

Anglicko-španielska konfrontácia ponúkla strhujúce divadlo a „biely balet“ napokon predviedol nevídaný obrat z 0:2 na 5:2. Čo ste možno nevedeli je skutočnosť, že v tomto stretnutí padlo až osem rekordov.

Väčšinu z nich vytvorili hráči Liverpoolu a jeden z nich dosiahol Stefan Bajčetič. Futbalista srbského pôvodu a španielsky reprezentant do 19 rokov sa vo veku 18 rokov a 120 dní stal najmladším hráčom The Reds, ktorý na duel v elitnej súťaži nastúpil v základnej zostave.

Najrýchlejší gól pre Liverpool v histórii Ligy majstrov strelil už v tretej minúte a desiatej sekunde útočník Darwin Nunez. Mohamed Salah dosiahol svoj 44. gól v súťaži, čím sa vyrovnal Didierovi Drogbovi a poľuje na titul najlepšieho afrického strelca v Lige majstrov.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Počítač s Jágrovým číslom. Lobotka sa už neskrýva a frustruje súperov

Egyptský kanonier sa stal prvým futbalistom anglického klubu, ktorý strelil gól a pripísal si asistenciu v ôsmich zápasoch ostro sledovanej súťaže.

Vysoká prehra spôsobila aj negatívne rekordy. Liverpool sa stal prvým klubom, ktorý viedol o dva góly a napokon prehral trojgólovým rozdielom. Na Anfield Road zároveň tím trénera Jürgena Kloppa po prvýkrát v histórii dostal štyri a viac gólov.

kolaz Čítajte viac Slovenská pýcha. Tieto krásne štadióny budú hostiť majstrovstvá Európy

Veľký podiel na zahanbení Liverpoolu má Brazílčan Vinicius Junior, ktorý sa stal najmladším futbalistom, ktorý strelil na Anfielde dva góly od čias slávneho Johana Cruyffa. Ten to naposledy dokázal ešte v decembri 1966.

Real Madrid sa stal prvým klubom histórie, ktorý strelil päť gólo v v stretnutí a mal menej ako desať striel na bránku.

Slovenské štadióny, ktoré budú hostiť ME 2025 Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
koláž štadióny
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #liga majstrov #Real Madrid #FC Liverpool