Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelý súboj gigantov nemal víťaza, po údere v Leverkusene sa strhla šarvátka

Futbalisti Manchestru United remizovali v úvodnom zápase play off o osemfinále Európskej ligy 2022/23 na pôde FC Barcelona 2:2. Ajax Amsterdam sa rozišiel s Unionom Berlín bezgólovou remízou.

16.02.2023 20:49 , aktualizované: 23:14
Wout Weghorst Foto: ,
Futbalista Manchestru United Wout Weghorst sa snaží zastaviť Roberta Lewandowského z Barcelony.
debata

AS Monaco zvíťazilo po ďalšej dráme na ihrisku Bayeru Leverkusen 3:2 gólom z nadstaveného času. Sevilla vyhrala nad PSV Eindhoven jasne 3:0 a Juventus len remizoval s Nantes 1:1. Odvety sú na programe o týždeň vo štvrtok 23. februára.

Zo štvrtkového programu EL pútal najväčšiu pozornosť duel na Camp Nou. Lepšie doň vstúpili domáci, ktorí držali loptu a v úvodnej polhodine mali optický tlak, ten však veľké príležitosti nepriniesol.

V druhej časti polčasu sa dopredu odvážili dovtedy trpezliví hostia a dostali sa do dobrých možností. Wouta Weghorsta a Marcusa Rashforda však zastavil brankár Marc-Andre ter Stegen. Barca prišla v závere polčasu o zraneného Pedriho.

Barcelona, Manchester United Čítajte aj Zápas Barcelona - Manchester United sme sledovali ONLINE

Do druhého však vstúpila lepšie a v 50. minúte sa už radovali domáci fanúšikovia, keď si po rohu nabehol na zadnú žrď Marcos Alonso a hlavou otvoril skóre. Kataláncom však vydržal náskok len tri minúty.

O rýchlu odpoveď sa postaral krížnou strelou Rashford a po akcii kanoniera United si dal v 59. minúte „vlastenca“ Jules Kounde – 1:2. Duel vo vysokom tempe a nasadení pokračoval aj v ďalšom priebehu. V 76. minúte pokazil rozohrávku Casemiro a strieľaný center Raphinhu skončil až za chrbtom Davida de Geu.

V druhom polčase mali oba tímy veľké diery v obrane, po ktorých však už ďalšie góly nepadli a tak sa rozišli remízou 2:2. Barcelona sa v závere dožadovala penalty, no rozhodcovia ju nezapískali.

Trabzonspor Čítajte aj Trabzonspor zdolal Bazilej. Pozrite si dojímavú choreografiu tureckých fanúšikov

Monaco vyhrávalo v Leverkusene od 9. minúty po vlastnom góle brankára Lukáša Hradeckého, ktorý si zle spracoval malú domov a nedal si pozor na nabiehajúceho Breela Embola.

V závere polčasu však skvele vytlačil strelu Krepina Diattu a svoj tím udržal v hre. Spoluhráči sa mu odvďačili dvoma peknými gólmi po zmene strán.

Najprv sa presadil po šikovnej kombinácii Moussa Diaby a v 59. minúte predviedol ešte krajšiu samostatnú akciu Florian Wirtz, ktorý prekľučkoval pomedzi piatich protihráčov. Aj štvrtý zásah zniesol najvyššie kvality, keď Diatta zatočil z diaľky loptu do ľavého rohu – 2:2.

Fernando Llorente Čítajte aj Už mám vo všetkom jasno. Majster sveta a Európy zavesil kopačky na klinec

V 86. minúte trafil Adam Hložek ľavú žrď a vzápätí ho vystriedal krajan Patrick Schick, ktorý pre zranenie nehral od 1. novembra. Nakoniec sa potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš a v druhej minúte nadstaveného času rozhodol strelou z diaľky stopér Axel Diassi – 3:2. Po záverečnom hvizde sa na ihrisku strhla veľká šarvátka.

Juventus doma len remizoval s Nantes 1:1. Domácich poslal do vedenia Dušan Vlahovič, no po hodine hry vyrovnal Ludovic Blas.

Sevilla si do odvety v Eindhovene prinesie náskok 3:0 po góloch Youssefa En Nesyriho, Lucasa Ocamposa a Nemanju Gudelja.

Ignatius Ganago Čítajte aj Zomrela 5-ročná dcérka futbalového reprezentanta. Sme pri tebe, odkázal mu klub

Ajax Amsterdam privítal berlínsky Union (0:0) a síce mal územnú prevahu, šance si vytvorili hlavne hostia z brejkov. V 65. minúte dostali loptu do siete, no gól Mortena Thorsbyho neplatil pre ruku.

Red Bull Salzburg vyhral nad AS Rím vďaka gólu Nicolasa Capalda z 88. minúty. Donecký Šachtar pôjde do odvety vo francúzskom Rennes s náskokom 2:1.

Vo svojom prechodnom domove vo Varšave viedol už po polčase 2:0 vďaka gólu Dmytra Kryskiva a penalte Arťoma Bondarenka. Po zmene strán znížil Karl Toko Ekambi, no Rennes už vyrovnať nedokázalo.

Prvé zápasy play off o osemfinále Európskej ligy:

Juventus Turín – FC Nantes 1:1 (1:0)
Góly: 13. Vlahovič – 60. Blas

Bayer Leverkusen – AS Monaco 2:3 (0:1)
Góly: 48. Diaby, 59. Wirtz – 9. Hradecký (vl.), 74. Diatta, 90.+2 Disasi

FC Sevilla – PSV Eindhoven 3:0 (1:0)
Góly: 45.+2 En Nesyri, 50. Ocampos, 55. Gudelj

Sporting Lisabon – FC Midtjylland 1:1 (0:0)
Góly: 90.+4 Coates – 77. Ashour

Ajax Amsterdam – Union Berlín 0:0

FC Barcelona – Manchester United 2:2 (0:0)
Góly: 50. Alonso, 76. Raphinha – 53. Rashford, 59. Kounde (vl.)

Red Bull Salzburg – AS Rím 1:0 (0:0)
Gól: 88. Capaldo

Šachtar Doneck – Stade Rennes 2:1 (2:0)
Góly: 11. Kryskiv, 45.+1 Bondarenko (z 11 m) – 59. Toko Ekambi

Futbalové hviezdy. Ako budú vyzerať na dôchodku? Fotogaléria - 41 fotiek Všetky fotky
Ako budú vyzerať hviezdy svetového futbalu na...
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #fc barcelona