Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Parádny brejk netrval ani 9 sekúnd. Rýchlonohý mladík vyškolil rekordnú posilu Chelsea a rozhodol

Futbalisti Borussie Dortmund vyhrali aj svoj siedmy súťažný zápas v tomto roku. V prvom osemfinálovom dueli Ligy majstrov zdolali doma Chelsea Londýn 1:0 a pred marcovou odvetou sú bližšie k postupu medzi elitnú osmičku.

16.02.2023 10:54
Karim Adeyemi Foto: ,
Karim Adeyemi so poradil s Enzom Fernándezom aj brankárom Kepom Arrizabalagom.
debata

Hostia mali síce viac z hry, ale opäť sa nedokázali strelecky presadiť. Chelsea v deviatich stretnutiach v roku 2023 vyhrala jediný raz a strelila chudobné štyri góly.

„Hrali sme veľmi dobre, ale momentálne to nevieme pretaviť do výsledku. Ukázali sme však, že ideme správnym smerom. Sme iba v polčase, budeme ďalej pracovať a v odvete na Stamford Bridge sa pokúsime o postup,“ povedal po zápase kouč hostí Graham Potter, ktorého zverenci majú napriek ďalšiemu masívnemu posilňovaniu kádra po Novom roku bilanciu 1–4–4 a skóre 4:10.

Dortmund Čítajte aj Tlak hviezd Chelsea vyrovnanie nepriniesol, Dortmund pôjde do odvety s tesným náskokom

Ani v jednom z týchto duelov neskórovali viac ako raz. „Minimálne v druhom polčase sme boli lepší a dominantnejší tím. Pykali sme však po situácii, ktorú si musíme lepšie ustrážiť,“ tvrdí Potter.

O triumfe Dortmundu rozhodol v 63. minúte Karim Adeyemi po parádnom brejku, ktorý trval necelých deväť sekúnd.

Dvadsaťjedenročný útočník sa lopty zmocnil po rohovom kope súpera ešte na vlastnej polovici, v šprinte obišiel posledného brániaceho Enza Fernándeza (posilu z Benficy za 121 miliónov eur, čo je rekord Premier League), i brankára Kepu Arrizabalagu a loptu poslal do odkrytej bránky.

Pre Borussiu tak zariadil prvé víťazstvo nad anglickým súperom v Lige majstrov od septembra 2014. Dortmund vtedy zdolal Arsenal 2:0, potom v LM v súbojoch s anglickými tímami iba raz remizoval a osemkrát prehral.

V drese Chelsea bol v prvom polčase blízko ku gólu najmä Joao Felix. Portugalčan najskôr po prihrávke od Ziyecha prestrelil bránu a v 38. minúte poslal loptu do brvna.

Po hodine hry zasa netrafil odkrytú bránu a vzápätí nasledoval rozhodujúci brejk domácich. Londýnčania napriek manku nemuseli odchádzať s prehrou, no Emre Can v 78. minúte na bránkovej čiare zastúpil už prekonaného Gregora Kobela po strele Kalidoua Koulibalyho a brankár Dortmundu v nadstavenom čase ešte skvele zasiahol proti „gólovke“ Fernandeza.

Serbia Soccer Čítajte aj Ruské pokusy o prevrat by vraj mohli režírovať aj Srbi. Šeriff privíta Partizan bez divákov

Chelsea mala osem striel na bránku proti dvom domácim, ale Švajčiar Kobel neinkasoval ani raz. „Mali sme dnes výnimočného brankára a aj trochu šťastia,“ priznal po zápase kormidelník Dortmundu Edin Terzič pre televíziu DAZN.

"Kobel je v neskutočnej forme a v kľúčových chvíľach sa na neho môžeme spoľahnúť. Chýbalo nám viac držania lopty. Dokázali sme ju v strede poľa získať, ale rýchlo sme ju strácali.

Vedel by som však vypichnúť aj dobré veci, z nich pre nás najlepší je výsledok. Na ihrisku Chelsea sa určite nebude hrať ľahko, no sme o kúsok vpredu a teraz si užívame víťazstvo."

Slávne futbalové kluby, ktoré zanikli Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
FC Astra Giurgiu (Rumunsko): 1921 - 2022...
debata chyba
Viac na túto tému: #Borussia Dortmund #Enzo Fernandez