Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

PSG na kolenách. Messi sa trápi, nepomohol ani Mbappé, Bayern oslavuje

Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v úvodnom zápase osemfinále Ligy majstrov na ihrisku Paríža Saint-Germain 1:0. O ich tesnom triumfe rozhodol krátko po zmene strán Kingsley Coman.

14.02.2023 23:04
Lionel Messi Foto:
Momentka zo zápasu PSG - Bayern Mníchov.
debata

Domáci Parížania pôvodne ani nepočítali s Kylianom Mbappem, ktorý mal zranené stehno, no francúzsky kanonier nakoniec figuroval a súpiske. Odštartoval však len na lavičke a PSG tak mal vpredu dvojicu Lionel Messi a Neymar.

Paríž vstúpil do prvého osemfinále veľmi pasívne a nechal hrať súpera. V prvom polčase mal len jedinú strelu, ktorú poslal Messi v nadstavenom čase do múru. Bayern, bez zraneného Sadia Maneho, hrozil oveľa častejšie a vypracoval si aj šance.

Najväčšiu mal Joshua Kimmich, Gianluigi Donnarumma si s jeho strelou spoza šestnástky poradil. PSG vstúpil do druhej časti aktívne a začal vysoko napádať, no hosťom vyšla v 53. minúte rýchla akcia po ľavej strane, striedajúci Alphonso Davies poslal center na Comana a ten otvoril skóre.

škriniar inter Čítajte viac Ak Paríž nevyhrá Ligu majstrov, Škriniar si s Messim či Mbappém nezahrá, myslí si legenda Slovana

Tréner Galtier reagoval striedaním, keď poslal na ihrisko Mbappeho i Fabiana Ruiza, no na koni boli hostia. Eric Maxim Choupo-Moting mal dve veľké šance, jeho druhý pokus vyškriabal Donnarumma na brvno a vzápätí zneškodnil aj gólovú hlavičku Benjamina Pavarda.

PSG si vypracovalo prvú šancu až v 74. minúte, keď sa na ľavej strane dostal do úniku Mbappe, ale z veľkého uhlu Yanna Sommera neprekonal. Následná dorážka už prišla z ofsajdu a pre postavenie mimo hry, ktoré odhalil VAR, neplatil ani Mbappeho gól z 82. minúty.

Domáci však v závere poriadne pritlačili a vypracovali si ešte niekoľko dobrých možností, ale vyrovnať sa im nepodarilo. V závere fauloval Pavard tesne pred šestnástkou Messiho a dostal druhú žltú a červenú kartu, takže si nezahrá v odvete.

V Miláne rozhodol Diaz

Tottenham prišiel na San Siro bez viacerých zranených hráčov a tak sa v strede poľa predstavili mladíci Oliver Skipp a Pape Matar Sarr. Nehral ani zranený kapitán Hugo Lloris, ktorého v bránke nahradil Fraser Forster. Ten inkasoval už v siedmej minúte.

Na ľavej strane šestnástky sa presadil v súboji Theo Hernandez, ktorý vypálil prudko z uhla, Forster jeho strelu vyrazil a vytlačil aj dorážku Brahima Diaza, no ten na druhýkrát už dostal loptu do siete – 1:0.

Diváci v ďalších minútach videli vyrovnaný a bojovný duel bez väčších šancí. Tie neprichádzali ani po zmene strán, AC sa sústredilo na defenzívu a vyčkávalo na chyby hostí, no ani oni sa nevrhali do bezhlavých útokov.

Očakávaný tlak Spurs neprichádzal a naopak, v závere mohli udrieť hostia, no hlavičky Charlesa de Ketelaereho a Malicka Thiawa išli tesne mimo tri žrde.

AC Miláno – Tottenham Hotspur 1:0 (1:0)

  • Gól: 7. Diaz. Rozhodoval: Schärer (Švaj.), ŽK: Tonali, Hernandez – Romero, Dier
  • AC: Tatarusanu – Kalulu, Kjaer, Thiaw – Saelemaekers (77. Messias), Krunič, Tonali (86. Pobega), Hernandez – Diaz (77. de Ketelaere), Leao (90.+2 Rebič) – Giroud
  • Tottenham: Forster – Lenglet (81. Davies), Dier, Romero – Royal, Skipp, Sarr, Perišič – Kulusevski (70. Richarlison), Kane, Son Heung-min (81. Danjuma)

Paríž Saint-Germain – Bayern Mníchov 0:1 (0:0)

  • Gól: 53. Coman. Rozhodoval: Oliver (Angl.), ŽK: Kimpembe, Neymar – Pavard, ČK: 90.+2 Pavard (po 2. ŽK)
  • PSG: Donnarumma – Hakimi (46. Kimpembe), Ramos, Marquinhos, Mendes – Zaire-Emery (57. Ruiz), Verratti, Danilo (75. Vitinha), Soler (57. Mbappe) – Messi, Neymar
  • Bayern: Sommer – Pavard, de Ligt, Upamecano – Sane (90. Stanišič), Kimmich, Goretzka, Cancelo (46. Davies) – Musiala (87. Gravenberch), Coman (76. Gnabry) – Choupo-Moting (76. Müller)
debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Paríž St. Germain