Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Postupujúci sú známi. Salzburg pohorel, Kodaň s Vavrom sa dočkala gólu

Futbalisti AC Miláno vyhrali v stredajšom zápase E-skupiny Ligy majstrov nad Salzburgom 4:0 a zaistili si tak postup do osemfinále.

02.11.2022 20:52 , aktualizované: 23:14
Denis Vavro Foto:
Obranca Kodane Denis Vavro (vpravo) v súboji s Julianom Brandtom z Dortmundu.
debata

Ich súper skončil na treťom mieste a čaká ho baráž o play off Európskej ligy.

Na San Sire skóroval ako prvý francúzsky útočník Olivier Giroud, ktorý sa presadil v 14. minúte. Ten istý hráč asistoval hneď po prestávke pri druhom góle Radeho Kruniča a o desať minút pridal ďalší presný zásah. V nadstavenom čase upravil na konečných 4:0 Junior Messias.

Tímy delil pred stredajším stretnutím jeden bod, pričom domácim stačila na postup remíza. Ich súper si zahrá baráž o osemfinále Európskej ligy, keďže duel medzi Chelsea a Dinamom Záhreb sa skončil triumfom 2:1 v prospech domácich. Miláno sa prebojovalo do vyraďovacej fázy prvýkrát po deviatich rokoch.

Stanislav Lobotka Čítajte aj Keď Lobotka odchádza, Neapol ihneď zhasne. Taliani hľadajú správne slová

Účasť v EL si zaistil i Juventus Turín napriek tomu, že Parížu Saint-Germain podľahol 1:2. Francúzsky majster mal už istý postup a na diaľku zvádzal súboj celkový triumf v H-skupine.

Druhá Benfica Lisabon vyhrala na pôde Maccabi Haifa vysoko 6:1 a ukončila tak pôsobenie svojho súpera v tomto ročníku európskych súťaží.

Benfica i PSG skončili so 14 bodmi a zhodným skóre 16:7 i vzájomnými zápasmi (1:1, 1:1), no portugalský tím dal o tri góly viac na súperových ihriskách a preto vyhral skupinu.

V záverečnom 6. kole skupinovej fázy si otvorili strelecký účet futbalisti Kodane, ktorí remizovali s Borussiou Dortmund 1:1. O ich jediný gól v rozhodnutej G-skupine sa v 41. minúte postaral 19-ročný Hakon Arnar Haraldsson.

Erik Jirka Čítajte aj Jirka takmer strelil gól Barcelone. Po súboji s gigantom ho tešili dve veci

Za domácich odohral celý zápas aj Slovák Denis Vavro a dostal žltú kartu za podkopnutie. V druhom zápase vyhral istý postupujúci Manchester City nad Sevillou 3:1. V kádri domácich chýbal hviezdny Erling Haaland. Z „géčka“ ide ďalej okrem „Citizens“ aj Borussia, španielsky zástupca si zahrá o vyraďovaciu fázu EL.

V F-skupine vybojoval postup RB Lipsko, keď zdolal v priamom súboji o druhé miesto Šachtar Doneck jednoznačne 4:0. Bundesligista išiel do rozhodujúceho duelu s trojbodovým náskokom pred Doneckom a na postup mu stačila aj remíza.

Nemecký tím však vo Varšave, prechodom domove ukrajinského celku, nenechal nič na náhodu a od úvodu tlačil. Hostia skórovali už v 10. minúte zásluhou Christophera Nkunkua a v prvom polčase nedovolili súperovi ani jednu strelu na bránku.

734709094 Čítajte aj Víťazná séria Neapola s Lobotkom sa skončila. Plzeň zostala bez bodu

Päť minút po zmene strán pridal druhý gól Andre Silva a v priebehu 62. a 68. minúty definitívne rozhodli o postupe Dominik Szoboszlai a vlastenec Valerija Bondara. Lipsko však môže mrzieť zranenie útočníka Tima Wernera, ktorý opustil ihrisko už v 19. minúte.

V druhom zápase Real Madrid rozstrieľal Celtic 5:1. Lipsko mohlo v prípade zaváhania Realu postúpiť z prvého miesta, no Madridčania si pred vlastnými divákmi schuti zastrieľali a posledný Celtic zdolali jasne 5:1.

V prvom polčase odpískal rozhodca tri penalty, Luka Modrič a Rodrygo svoje premenili, no Josip Juranovič nevyužil šancu znížiť na 1:2. V druhom dejstve pridali ďalšie góly Marco Asensio, Vinicius Junior a Federico Valverde.

1. Glasgow Rangers Čítajte aj Rebríček najhorších v LM má nového lídra. Posunul sa aj slovenský tím

V závere ešte skorigoval výsledok Jota. Real vyhral skupinu s 13 bodmi, Lipsko má o jeden menej, do vyraďovacej fázy Európskej ligy ide Doneck.

6. kolo skupinovej fázy LM:

E-skupina:

AC Miláno – FC Red Bull Salzburg 4:0 (1:0)
Gól: 14. a 57. Giroud, 46. Krunič, 90.+.1 Messias. rozhodoval: Lahoz (Šp.)

Chelsea Londýn – Dinamo Záhreb 2:1 (2:1)
Góly: 18. Sterling, 30. Zakaria – 7. Petkovič. rozhodoval: Letexier (Fr.)

G-skupina

FC Kodaň – Borussia Dortmund 1:1 (1:1)
Góly: 41. Haraldsson – 23. Hazard. rozhodoval: Aghajev (Azer.)
D. Vavro (Kodaň) odohral celý zápas

Manchester City – FC Sevilla 3:1 (0:1)
Góly: 52. Lewis, 73. Alvarez, 83. Mahrez – 31. Mir, rozhodoval: Grinfeld (Izr.)

H-skupina:

Juventus Turín – Paríž St. Germain 1:2 (1:1)
Góly: 39. Bonucci – 13. Mbappe, 69. Mendes. rozhodoval: Del Cerro Grande (Šp.)

Maccabi Haifa – Benfica Lisabon 1:6 (1:1)
Góly: 26. Chery (z 11 m) – 20. Ramos, 59. Musa, 69. Grimaldo, 73. Silva, 88. Araujo, 90.+2. Mario . rozhodoval: Taylor (Ang.)

Najhoršie bilancie tímov v základných skupinách LM Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
10. Debrecín; 2009/10 - 0 bodov, 5 strelených a...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #AC Miláno #Red Bull Salzburg #denis vavro