Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Víťazná séria Neapola s Lobotkom sa skončila. Plzeň zostala bez bodu

Futbalisti SSC Neapol v zostave so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom prehrali na pôde FC Liverpool 0:2 a ukončili tak 14-zápasovú víťaznú sériu. Český majster, Viktoria Plzeň, sa s elitnou súťažou rozlúčil prehrou 2:4 s FC Barcelona.

01.11.2022 20:47 , aktualizované: 23:29
734709094 Foto:
Rozčarovaní futbalisti Atlética Madrid s trénerom Diegom Simeonem.
debata (2)

Futbalisti Plzne tak skončili v tabuľke skupiny C bez bodu a so skóre 5:24. S nulou na konte a so skóre –19 tak vyrovnali utorka najhorší výsledok tímu v skupinovej fáze Ligy majstrov. Ten držalo Dinamo Záhreb zo sezóny 2011/12.

No ešte horšie, ako spomínané tímy Záhrebu a Plzne skončil škótsky Glasgow Rangers. Po prehre 1:3 s Ajaxom Amsterdam obsadil v tabuľke skupiny A posledné miesto s 0 bodmi a skóre 2:22.

V druhom súboji áčka proti sebe nastúpili v súboji o prvé miesto Liverpool a Neapol v základnej zostave so slovenským reprezentantom Stanislavom Lobotkom, ktorý hral do 83. minúty.

Gerard Pique. Čítajte viac Hviezdny Piqué chcel stavať luxusný hotel. Zabrzdil ho bizarný problém

Hostia prekonali brankára Alissona v 53. minúte, no gól Lea Östigarda neplatil pre ofsajd. Liverpool strhol duel na svoju stranu v 85. minúte, keď o jeho triumfe rozhodol Mohamed Salah, ktorý sa presadil po rohu z dorážky.

V nadstavenom čase pridal druhý gól Darwin Nunez. Skupinu však vyhral taliansky tím, keďže prvý vzájomný duel sa skončil 4:1 v jeho prospech. Liverpool skončil druhý a tretie miesto a účasť vo vyraďovacej fáze Európskej ligy si zaistil Ajax Amsterdam

V utorňajšom programe pútala pozornosť najmä D-skupina, z ktorej mohli pred záverečným kolom postúpiť všetky štyri tímy. Prvý Tottenham (8 b), bez potrestaného trénera Antonia Conteho, nastúpil na pôde posledného Marseille (6 b) a s vedomím, že mu stačí aj remíza, v úvode len bránil a spoliehal sa na kontry.

Lionel Messi Čítajte viac Messi je pred šampionátom vo výhode. V zmluve má špeciálnu klauzulu

Domáci potrebovali tri body a preto sa snažili tvoriť a vypracovali si aj šance. Jednu z nich premenil v nadstavenom čase Chancel Mbemba, ktorý poslal hlavou do siete center Jordana Veretouta. Oba tímy museli spraviť už v prvom polčase vynútené zmeny, keď sa zranili stopér Eric Bailly a útočník hostí Son Heung-Min.

Po prestávke začal Tottenham aktívnejšie a stačilo mu desať minút na vyrovnanie, štandardku Ivana Perišiča poslal do siete Clement Lenglet. V ďalšom priebehu si oba tímy vypracovali niekoľko veľkých šancí, no nepremenili ich. Keď už sa zdalo, že sa duel skončí remízou, tak v poslednej minúte nadstaveného času rozhodol o výhre hostí Pierre-Emile Höjbjerg.

twitter Čítajte viac Chcel som iba získať čas. Neuveriteľný odkop ašpiruje na gól roka

V druhom súboji viedli domáci od 39. minúty, keď sa presadil Arthur Gomes. V 62. minúte však zahral jeden z portugalských obrancov v šestnástke rukou a penaltu premenil Daiči Kamada – 1:1. Frankfurtu sa za desať minút podarilo duel otočiť vďaka presnému zásahu Randala Kola Muaniho a tento stav udržali až do konca.

Futbalisti Porta zvíťazili nad Atleticom Madrid 2:1 a vyhrali B-skupinu. Španielsky klub sa nepredstaví ani v Európskej lige, keďže po remíze Bayeru Leverkusen s FC Bruggy 0:0 skončil na tretej priečke nemecký zástupca.

V béčku bolo už pred záverečným kolom isté, že do osemfinále sa prebojovali Porto a Bruggy. Atletico potrebovalo na postup do druhej najvýznamnejšej európskej súťaže vyhrať v Porte alebo dúfať, že Bayer nebude bodovať. Nemecký tím však doma uhral proti Bruggám bezgólovú remízu.

A-skupina:
Glasgow Rangers – AFC Ajax 1:3 (0:2)
Góly: 87. Tavernier (z 11m) – 4. Berghuis, 29. Kudus, 89. Conceicao, rozhodoval: Nyberg (Švéd.)

FC Liverpool – SSC Neapol 2:0 (0:0)
Góly: 85. Salah, 90.+8 Nunez, rozhodoval: Stieler (Nem.)
/Lobotka (Neapol) do 83. min/

Standings provided by Sofascore

B-skupina:
Bayer Leverkusen – FC Bruggy 0:0
rozhodoval: Mariani (Tal.)

FC Porto – Atletico Madrid 2:1 (2:0)
Góly: 5. Taremi, 24. Eustaquio – 90.+5 Marcano (vl.), rozhodoval: Orsato (Tal.)

Standings provided by Sofascore

C-skupina:
FC Viktoria Plzeň – FC Barcelona 2:4 (0:2)
Góly: 51. a 63. Chorý (prvý z 11m) – 6. Alonso, 44. a 54. Torres, 75. Torre, rozhodoval: Petrescu (Rum.)
/Jirka (Plzeň) celý zápas/

Bayern Mníchov – Inter Miláno 2:0 (1:0)
Gól: 32. Pavard, 72. Choupo-Moting, rozhodovali: KRUŽLIAK – HANCKO, POZOR (všetci SR)
/Škriniar (Inter) od 76. min/

Standings provided by Sofascore

D-skupina:
Olympique Marseille – Tottenham Hotspur 1:2 (1:0)
Góly: 45.+2 Mbemba – 54. Lenglet, 90.+5 Höjbjerg, rozhodoval: Marciniak (Poľ.)

Sporting Lisabon – Eintracht Frankfurt 1:2 (1:0)
Góly: 39. Arthur Gomes – 62. Kamada (z 11m), 72. Kolo Muani, rozhodoval: Vinčič (Slovin.)

Standings provided by Sofascore
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #atlético madrid