Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Besnenie fanúšikov v Londýne: 13 zatknutých a zranení policajti

Na tribúnach Olympijského štadióna v Londýne v súboji Európskej konferenčnej ligy medzi West Hamom a Anderlechtom (2:1) zavládol chaos.

14.10.2022 13:00
02. Sedadlá Foto: ,
Fanúšikovia po sebe hádzali aj vytrhnuté sedadlá.
debata (3)

Medzi oboma tábormi fanúšikov to vrelo už od úvodného hvizdu. Priaznivci Anderlechtu hádzali na domácich odtrhnuté sedadlá aj svetlice a delobuchy.

Polícia sa oba znepriatelené tábory snažila oddeliť širokými zátarasami. Ako informoval The Sun, štyria policajti boli pri tomto nastoľovaní poriadku zranení. Pozrite si, ako vyzerala divočina v Londýne:

Nepokoje na tribúnach počas zápasu West Hamu Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Nechutné udalosti odštartovali svetlice...

Jedného zasiahlo sedadlo do hlavy, ďalší utrpel podozrenie na zlomeninu zápästia. Zranili sa celkovo štyria policajti, pričom dvaja potrebovali ošetrenie v nemocnici.

Jeden muž bol zatknutý za údajné napadnutie dôstojníka a ďalších 12 osôb bolo zatknutých za iné trestné činy.

Bayern Mníchov Čítajte viac Tí nás ale ošklbali. Fanúšikovia Bayernu zúria na Čechov za drahé lístky

Anderlecht sa neskôr ospravedlnil za problémy, ktoré spôsobili jeho priaznivci a ktoré bude vyšetrovať UEFA. Stewardi boli tiež nútení riešiť hosťujúcich fanúšikov, ktorí vtrhli na ihrisko.

Šéf West Hamu David Moyes incidenty po zápase odsúdil. „Teraz žijeme v inej spoločnosti, v inom svete. Nie je to to, s čím by chcel byť spájaný akýkoľvek futbalový klub a ja to určite nechcem,“ uviedol Moyes.

Hovorca Anderlechtu komentoval hádzanie svetlíc a sedadiel: „Klub to preberie s fanúšikmi a UEFA. „Chceme sa ospravedlniť West Hamu. Netolerujeme to. Dôrazne odsudzujeme toto správanie.“

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #West Ham United #Anderlecht Brusel #Európska konferenčná liga