Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss: Som smutný, že sme nevyhrali. Takýto futbal si ľudia zapamätajú

Štvrtý arbiter ho viackrát upozornil, aby neopúšťal technickú zónu. Zopár ráz sa tréner futbalistov Slovana ocitol aj na ihrisku. Tak veľmi Vladimír Weiss st. prežíval štvrtkový duel svojich zverencov s Bazilejom (3:3).

13.10.2022 22:10
Vladimír Weiss Foto: ,
Tréner Slovana Vladimír Weiss počas zápasu s Bazilejom.
debata (4)

Belasí nadviazali na predošlý výkon v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy. Nechýbalo veľa a mohli švajčiarskeho favorita zdolať aj druhýkrát.

„Keby ste mi pred zápasom povedali, že dáme doma tri góly, bral by som to. Teraz som smutný, že sme nevyhrali,“ povedal na tlačovej konferencii slovenským médiám.

Prevláda spokojnosť s bodom alebo sklamanie zo straty dvoch?

Som spokojný s výkonom. Spravili sme chyby a prišli o vedenie 3:1. Treba oceniť aj silu Bazileja. Otočiť s ním zápas z 0:1 na 3:1 nie je jednoduché. Hrali sme výborne, hnali nás skvelí diváci.

Zaslúžili sme si aspoň bod. Stále žijeme, šanca na postup tu je. Musíme doma zdolať Jerevan o dva týždne. Verím, že budeme bojovať až do konca.

Aleksandar Čavrič Čítajte viac Poltucet gólov na Tehelnom poli. Slovan stratil náskok, s Bazilejom remizoval

Po polčase vleteli vaši zverenci na trávnik a otočili duel. Čo ste im v kabíne povedali?

Na konci polčasu som chcel striedať, ale v kabíne sme sa upokojili a nechali sme to tak. Čavrič hral vynikajúci zápas. Keď sa rozbehne, je nezastaviteľný.

Ukázal svoju prednosť pri tej krásnej akcii. Za stavu 3:1 sme mali navrch, ale po striedaniach a vyrovnaní som už nemal také možnosti do ofenzívy. Škoda toho, ale gratulujem hráčom i klubu. A ďakujem fanúšikom.

Pociťovali ste, že súper bol lepšie pripravený ako doma?

Mali rešpekt. Výborne bránili, postavili najsilnejšiu zostavu. Poučili sa z domácej prehry a tu chceli vyhrať. K triumfu sme boli bližšie. Veril som, že to zvládneme. Možno som mohol striedať o pár minút skôr.

Spravili sme dve chyby pri inkasovaných góloch – jedna pozičná a jedna tečovaná strela. Na druhej strane, dali sme pekné góly.

Keby ste mi pred zápasom povedali, že dáme doma tri góly, bral by som to. Teraz som smutný, že sme nevyhrali. Takýto futbal si však ľudia zapamätajú.

Najvyťaženejší slovanisti v pohárovej Európe Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Vladimír Weiss ml. - 337 minút

Potešil zisk štyroch bodov z dvoch stretnutí s Bazilejom?

Iste. Dnes je to takto, body sme stratili zasa inde. Máme ešte šancu to niekde dobehnúť.

Stál obrat z 0:1 na 3:1 veľa síl, ktoré mužstvu chýbali v tej hluchej pätnásťminútovke, pri ktorej dva razy inkasovalo?

Áno. Hrali sme vpredu so štyrmi krídlami bez klasického hrotového útočníka. Čavričovi síce sedí hrať vpredu, ale na kraji urobí ešte viac práce smerom dozadu. Musím ho pochváliť, odviedol dobrú robotu.

Futbal sa nehrá na keby, ale keby sme mali útočníkov v top forme, mohlo to vyzerať inak. Hráči, ktorých som vyradil po prehre s Trenčínom sa môžu vrátiť, ale musia ukázať iný prístup. Riešil som to takto a neustúpim.

Pozdávalo sa vám, čo ukázal Juraj Kucka?

Bol to jeho najlepší výkon v Európe. Ukázal skúsenosti i silu. Je to dobrý chlapec. Potrebujem sa však chytiť. Má veľkú zodpovednosť ku klubu i mne. Meno Kucka je Kucka a dnes ukázal, že je veľkým hráčom.

Ako vidíte postupové šance?

Musíme zdolať Jerevan a potom sa uvidí. Bez toho sa nepohneme.

SR šport futbal EKL play off odvety Slovan Mostar weiss Čítajte viac Weiss: Slovan je klub, nie dovolenkový ústav. Hrať budú najvernejší

Aleksandar Čavrič hrá vo výbornej forme. Vďaka čomu prišlo toto zlepšenie?

Dobrý prístup a že je zdravý. Využívame jeho rýchlosť. Obe nohy má silné. Treba sa modliť za neho, aby bol zdravý a dávkoval zápasy tak, ako teraz.

Nebáli ste sa postaviť Myentyho Abenu po tom, čo sa mu stalo v súboji proti Podbrezovej?

Ťažké rozhodnutie voči Vernonovi de Marcovi. Bol sklamaný. Vedel som, že budeme musieť streliť gól. Počítal som, že nejaký inkasujeme, lebo Bazilej má kvalitu. Žiaľ, inkasovali sme góly, ktorým sme sa mohli vyhnúť.

Hráte lepšie proti silnejším súperom ako proti slabším. Prečo?

Každý sa vie takticky pripraviť. Musíme mať hráčov, ktorí sa vedia predstaviť v stiesnenom priestore. To chýbalo aj reprezentácii. Teraz verím, že proti Jerevanu budeme o dva týždne na tom lepšie ako v zápase u nich.

Tréner Bazileja Alexander Frei povedal, že by bol rád, keby sa so Slovanom dlho nestretol. Čo na to hovoríte?

Berieme to ako kompliment. Bolo vidno aj na ňom, že to nemá ľahké. Ale ktorý kouč to má ľahké… Musel uhrať nejaký bod na Tehelnom poli a bol šťastný a spokojný s remízou.

Zápas Európskej konferenčnej ligy Slovan - Bazilej Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Bazileja zapaľujú dymovnice pred...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st.