Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real spasil krvavý gól. Selfie zabandážovaného hrdinu je hitom

Futbalisti Realu Madrid majú už pred záverečnými dvomi zápasmi v F-skupine istotu účasti v jarnej vyraďovacej časti Ligy majstrov.

12.10.2022 12:33
Antonio Rüdiger Foto: ,
Zakrvavený Antonio Rüdiger.
debata (1)

Definitívu im dala utorková remíza 1:1 vo Varšave so Šachtarom Doneck.

Bod pre hostí, ktorý znamenal postup do osemfinále, zachránil v piatej minúte nadstaveného času Antonio Rüdiger, keď po centri Toniho Kroosa prehlavičkoval brankára Anatolija Trubina.

„Nehrali sme dobre, no tento tím sa nikdy nevzdáva. Dostali sme sa do najlepšej šestnástky po zápase, v ktorom sme vyzerali zle. Ako tím sme však nezažili ideálny večer,“ hodnotil duel tréner Realu Carlo Ancelotti.

Real Madrid, Šachtar Doneck Čítajte aj Zaváhania gigantov. Juventus padol v Haife, body stratili Paríž i postupujúci Real

Rüdiger zaplatil za gól krvavou ranou, pri neskorom vybehnutí sa zranil aj brankár Trubin, ktorý po nepríjemnom strete dohral s bandážou okolo hlavy.

„Antonio má na čele dlhú tržnú ranu. Je celý zakrvavený, inak je na tom dobre. Chcel sa vrátiť na ihrisko, ale nepustili sme ho, videli sme, že je zranený. Nemyslím si, že to bude niečo vážne,“ povedal Ancelotti o zranení nemeckého stopéra.

„Čo ťa nezabije, to ťa posilní. Som v poriadku, ďakujem za vaše správy,“ napísal Rüdiger. Z lietadla poslal fanúšikom fotografiu, ktorá sa stala hitom sociálnych sietí:

Real potvrdil, že je tímom nezlomnej vôle, ktorý vie zabrať v kritických okamihoch. „Ako vždy, bojovali sme do poslednej minúty. Myslím si, že sme si to zaslúžili,“ vyslovil sa autor gólového centra Kroos.

„Nepodali sme taký dobrý výkon ako minulý týždeň, často sme strácali lopty. To robí zápas ťažším, najmä v Lige majstrov. Vydreli sme veľmi cenný bod,“ zdôraznil nemecký stredopoliar a ku gólovému momentu dodal:

„Vedel som, aký silný je Antonio pri vzdušných súbojoch v šestnástke súpera, tak som tam poslal loptu. Videl som v živote aj krajšie veci, ako je jeho zranenie, verím, že sa dá rýchlo dokopy.“

Desiatka najlepšie zarábajúcich futbalistov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Kevin De Bruyne (Belg./Manchester City,...

Ancelotti nechal oddychovať viacero opôr, ktoré šetril na blížiace sa El Clasico proti FC Barcelona (v nedeľu 16. októbra o 16.15 h).

Luka Modrič, David Alaba či Vinicius Junior naskočili do hry až v druhom polčase. Po dlhšom čase dostal šancu v základnej zostave Eden Hazard, no Belgičan hrajúci na ľavom krídle trénera príliš nepresvedčil.

Kanonier Karim Benzema, ktorého nechal Ancelotti odpočívať v predchádzajúcom ligovom zápase na ihrisku Getafe, zahodil proti Šachtaru niekoľko šancí. „Eden, rovnako ako Karim, mali problémy. Obranný val súpera sa nám ťažko prekonával, nemali veľa šancí preniknúť cez neho,“ citovala talianskeho kormidelníka agentúra AFP.

11. Ivan Šaponjič Čítajte aj Weiss splnil, čo sľúbil. Na Tehelnom poli sa rozdávali kruté tresty

„Hrali sme veľmi zle. No ak sa aj veci nedaria, nevzdávame sa a bojujeme do konca. A napokon sme sa kvalifikovali do vyraďovacej časti. Iba tí, ktorí postúpia do ďalšieho kola, môžu vyhrať Ligu majstrov,“ dodal kouč úradujúceho európskeho šampióna.

Šachtar bol blízko cenného skalpu. Ukrajinský majster takmer zopakoval prekvapenie spred dvoch rokov, keď v základnej skupine LM dvakrát zdolal španielsky veľkoklub (3:2, 2:0).

„Som na môj tím hrdý. Ukázal charakter, to je to, čo nás zdobí,“ povedal na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Šachtaru Igor Jovičevič.

„V týchto náročných časoch, najmä za uplynulých desať dní, vybehnúť na trávnika ukázať takú úroveň futbalu… klobúk dolu pred hráčmi.“

Dvadsať najdrahších futbalistov súčasnosti Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
12. Joshua Kimmich, 27 rokov - Nemecko
Klub:...

Po remíze spadol Šachtar v tabuľke na tretiu priečku, keď ho o bod predbehlo Lipsko. To uspelo na pôde Celticu Glasgow 2:0, v drese hostí skórovali Timo Werner a Emil Forsberg.

„Biely balet“ figuruje na prvom mieste, Lipsko aj Šachtar síce pred záverečnými dvoma kolami strácajú menej ako šesť bodov, no čaká ich vzájomný duel a oba tímy tak nemôžu obhajcu trofeje predstihnúť.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Antonio Rüdiger