Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odvážne a drzo. Weiss: Ide o dôležité víťazstvo aj pre klub

Futbalisti Slovana sa v treťom zápase skupinovej časti Európskej konferenčnej ligy dočkali prvého víťazstva.

07.10.2022 06:33 , aktualizované: 08:20
728677570 Foto:
Tréner Slovana Vladimír Weiss po konečnom hvizde a jednom z ďalších dôležitých a veľkých víťazstiev v jeho úspešnej kariére.
debata

Po kvalitnom výkone triumfovali nad FC Bazilej na jeho trávniku 2:0 po góloch v prvom polčase. Slovenský majster sa v tabuľke H-skupiny posunuli na tretiu priečku so štyrmi bodmi.

"Na príprave som hovoril, že musíme hrať na víťazstvo, matematika nás nepúšťala do iných teórií. Minimálne bod sme dnes museli získať pri výhre Jerevanu doma.

Sme v hre, naspäť, skupina je prakticky otvorená. Sme radi, že sme s ťažkým súperom dosiahli veľmi vzácne víťazstvo. Zopakovali sme históriu, som rád, že sa Slovanu na tomto štadióne darí," pripomenul tréner bratislavského tímu Vladimír Weiss na tlačovej konferencii máj 1969.

Fotogaléria zo zápasu Slovana proti Bazileju Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Bazileja si na štadióne sv. Jakuba...

Slovan si vtedy na štadióne St. Jakob-Park vybojoval triumf vo finále vtedajšieho Pohára víťazov pohárov proti Barcelone.

Najväčšiemu favoritovi skupiny strelili góly Lukáš Pauschek a Aleksandar Čavrič. Obom prihrával Georgi Čakvetadze.

„Ide o veľmi dôležité víťazstvo či už v rámci skupiny, alebo klubu. Verím, že o týždeň bude vypredaný štadión a uvidíme dobrý futbal, no viem, že to bude ešte ťažší zápas ako dnes,“ pokračoval Weiss pred štvrtkovou odvetou na Tehelnom poli.

Vyzdvihol aj obetavý výkon svojich zverencov.

Switzerland Soccer Conference League Čítajte viac Senzačný triumf Slovana. Po víťazstve v Bazileji je späť v hre o postup

"Pauschek paradoxne zle začal, no potom dal gól a upokojil sa. Celé mužstvo hralo dobre, samozrejme vieme, že máme ešte kondičné resty. Vlado (Weiss ml. pozn.) sa vracia do zostavy, Čakvetadze bol chorý. Čavrič odšprintoval veľa šprintov, som rád za jeho krásny gól.

Celé mužstvo podalo dobrý kolektívny výkon. Vyhrali sme zaslúžene, súpera sme nepustili do žiadnej väčšej šance. Hráčom som hovoril, aby sme hrali odvážne, drzo. Dnes mohlo byť všetko stratené, no všetko je živé," dodal Weiss.

728664446 Čítajte viac Krásne choreo aj radosť belasých. Pozrite si, ako sa rodilo víťazstvo

„Domáci boli trochu nervózni, 0:2 doma dlho neprehrávali. Ich mužstvo má veľkú kvalitu, dnes hralo viac-menej ,do plných', keď tak budeme chcieť hrať my, budú mať možno viac priestoru oni. Musíme sa na to pripraviť. Chýbali nám dvaja-traja kľúčoví hráči, či už Ramírez alebo Abena. Doma s nimi musíme hrať rozumne,“ podotkol kouč belasých.


Program a výsledky Slovana v EKL

8. septembra (21.00): Slovan Bratislava – Žalgiris Vilnius 0:0
15. septembra (18.45): Pjunik Jerevan – Slovan Bratislava 2:0
6. októbra (21.00): FC Bazilej – Slovan Bratislava 0:2
13. októbra (18.45): Slovan Bratislava – FC Bazilej 3:3
27. októbra (21.00): Slovan Bratislava – Pjunik Jerevan 2:1
3. novembra (18.45): Žalgiris Vilnius – Slovan Bratislava 1:2

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #FC Bazilej