Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Poľsku si do lopty nekopneš. Rusa v drese Hapoelu nepustia na zápas

Ruský stredopoliar Magomed-Shapi Sulejmanov doplatí na svoje občianstvo. Futbalista izraelského Hapoelu Beer Sheva nemôže vycestovať do Poľska, kde sa jeho tím predstaví vo štvrtok v zápase Európskej konferenčnej ligy.

03.10.2022 09:00
Magomed Sulejmanov. Foto:
Magomed-Shapi Sulejmanov (v strede) nastúpil v polovici septembra v drese Beer Shevy proti španielskemu Villarrealu.
debata (7)

Hapoel nastúpi na trávniku Lechu Poznaň. No bez Sulejmanova. Podľa portálu walla.co.il sa do Poľska nedostane, keďže v krajine platí od 19. septembra zákaz vstupu osôb z Ruska a Bieloruska.

Hráčov agent Alan Aguzarov pre Sport Express potvrdil, že existuje veľké riziko, že sa ruský futbalista na stretnutie nedostane. „Nebudem skrývať, že existujú určité ťažkosti. Problém sa momentálne rieši.“

281002033 Čítajte viac Hral za reprezentáciu aj Everton. Slávny Rus musí narukovať do armády

Portál Ynet.co.il s odvolaním sa na zdroj z izraelského klubu konštatuje, že Hapoel sa nedokázal dohodnúť s poľskou stranou. „Kontaktovali sme izraelské a poľská vládne úrady na najvyššej úrovni. Poliaci nie sú pripravení na žiadny kompromis a UEFA do toho odmietla zasahovať,“ uviedol zdroj.

Pri cestovaní do Poľska existujú výnimky pre ruských občanov, ktorí tam idú kvôli humanitárnym alebo diplomatickým účelom, sú v úlohe disidentov alebo majú povolenie na pobyt. Pre tých, ktorí sa snažia dostať do krajiny na športové alebo kultúrne akcie je vstup zakázaný.

725445465 Čítajte viac Medvedev sa neovládol. Odhodená raketa a posmešné gestá na divákov

Sulejmanov odohral v tejto sezóne za Hapoel Beer Sheva osem zápasov, pričom päťkrát nastúpil v základnej zostave. V izraelskom klube je na hosťovaní z ruského Krasnodaru, z ktorého odišiel 17. augusuta.

Športovci, ktorí už nie sú Rusmi, alebo odišli Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Robert Schwartzman - motoršport
Na...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska konferenčná liga #Hapoel Beer Sheva