Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hancko, zatancuj si tango! Slovák rozjasal legendárny štadión

Slovenský futbalista Dávid Hancko zaznamenal premiérový gól v drese Feynoordu Rotterdam.

16.09.2022 11:20
Dávid Hancko Foto: ,
Dávid Hancko z Feyenoordu strieľa gól do siete Sturmu.
debata

V dueli Európskej ligy pomohol k triumfu svojho tímu nad Sturmom Graz 6:0, keď sa v 31. minúte postaral o druhý zásah domácich. Okrem 24-ročného obrancu sa vo štvrtkových dueloch strelecky presadil aj ďalší Slovák, Marek Hamšík.

Po triumfe Feyenoordu je v F-skupine po druhom kole vyrovnaná tabuľka, okrem holandského tímu majú tri body aj Lazio Rím, Sturm a Midtjylland.

Dánsky tím vo štvrtok prekvapivo deklasoval Lazio 5:1. Na štadióne De Kuip išiel domáci Feyenoord do vedenia v 9. minúte, keď sa presadil iránsky útočník Alírezu Džahánbachš.

Potom prišla 31. minúta, keď si Hancko na ľavej strane vymenil loptu s Oussamom Idrissim a z uhla sa mu podarilo pretlačiť strelu cez obrancu a ešte brankárovi nasadiť „jasličky“.

„Dávid Hancko! Zatancuj si so mnou tango,“ reagoval komentátor po tom, čo obranca rozjasal tribúny legendárneho štadióna Feyenoordu. Pozrite si video:

Domáci do prestávky skórovali celkovo štyrikrát a poltucet zavŕšili po zmene strán.

„Boli sme silní nielen v ofenzíve na lopte, ale ukázali sme aj veľkú disciplínu v obrane. Najmä kombinácia skórovať a hrať dobrý futbal, ale nekomplikovať si veci vzadu, bolo na tomto zápase to najdôležitejšie,“ uviedol pre klubový web tréner Feyenoordu Arne Slot.

Pre Hancka to bol piaty duel vo farbách holandského tímu od prestupu zo Sparty Praha. Vo všetkých nastúpil od začiatku, pričom v uplynulých troch odohral celých 90 minút.

Netherlands Soccer Europa League Čítajte viac Slováci v Európe triafali ostrými. Hamšík aj Hancko prispeli k triumfom

Marek Hamšík prispel k víťazstvu Trabzonsporu nad Crvenou zvezdou Belehrad 2:1. Úvodný gól tureckého majstra strelil v 16. minúte, tridsaťpäťročný stredopoliar sa presadil prvýkrát v sezóne i v kalendárnom roku 2022. Predtým rozvlnil sieť ešte v decembri 2021 v ligovom zápase s Demirsporom A­dana.

Proti srbskému tímu skóroval hlavičkou po centri Trezegueta. Egypťan následne sám pridal druhý zásah v 68. minúte. Päť minút pred rozhodujúcim zásahom prišli Srbi o vylúčeného Kingsa Kangwu.

Tréner domácich Abdullah Avci však po tomto momente nebol po zápase spokojný s hrou jeho tímu. Práve v oslabení hostia znížili:

"Väčšinu zápasu sme hrali veľmi dobre, držali sme loptu, vyvíjali tlak na súpera, dostávali sa s loptou za obranu, zatvárali sme stred poľa a hrali po krajoch.

Po tom, čo súperovi odišiel vylúčený hráč, sme loptu držali ešte viac, ale inkasovali sme. Nevyhovovalo nám hrať proti desiatim.

Či už zápas pokračuje za stavu 11 proti 11 alebo pokračuje za stavu 11 proti 10, aj keď je to 3:0, musíte hrať každý okamih hry správne, pretože to súper potrestá. Videli sme to aj v tomto zápase."

Hamšík hral do 61. minúty, potom ho nahradil Enis Bardhi.

Slovenský futbalista sa vrátil na trávnik len minulý týždeň po mesačnej prestávke, počas ktorej si liečil poranené lýtko.

"Krásne ma našiel Trezeguet, som veľmi rád, že som premenil šancu. Som šťastný, že sa mi podarilo skórovať. A ešte k tomu hlavou, mohol som gól oslavovať svojim obvyklým spôsobom.

Mám za sebou ťažké obdobie, tento gól pre mňa znamená veľmi veľa. Bol to krásny večer, vyhrali sme, dal som gól, čo viac si priať? Sme radi, že sme ziskom troch bodov potešili našich skvelých fanúšikov.

Toto víťazstvo sme potrebovali ako soľ, verím že sme sa nakopli a v nedeľu budeme úspešní aj v tureckej lige," uviedol Hamšík na svojom webe.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Feyenooord Rotterdam #Dávid Hancko